Át szoktátok-e adni a helyeteket az idősebbeknek a tömegközlekedésben?
általába én a sok nyugdijastól én csak az ajtóba tudok állni a reggeli buszon , és fél 1től három óráig úgy szintén..az én buszom meg pont temető mellet is megy igy nagyon durva hatalmas virágcsokrokat nyomják plusszba az arcomba..az a jó amikor beteg vagyok és délelőtt megyek busszal a dokimhoz, a busznak a 70% üres és öreget alig látok.. furcsa
volt nekem is egy esetem ülök egy ilyen 4esbe 2 öreg nénivel meg egy 40-es faszival, a mögöttünk lévő ülésen a szélén volt még egy üres hely. jön a nyanya hogy hát mit képzelek én magamról hogy nem adom át a helyet neki stb.. erre a 40es faszi odaszól neki hogy igen ezek a mai kamaszok iylen pofátlanok nem tudnak semmi tiszteletet stb. na akkor akadtam ki elöszőr és egyelőre utoljára buszon hogy figyeljen má ha annyira azt akarja hogy leüljön a néni adja át a helyet maga se öreg amúgy meg ott van mögötte az üres hely.. utána jött az hogy én tiszteletlenül beszélek stb.. undorító
Általában a busz tele van és állni szoktam rajta de ha van ülőhelyem akkor se adom át max leül mellém.
Amúgy meg szeretnek állni az öregek a buszon:D
Nem ülök le a tömegközlekedési eszközökön, úgy érzem ezzel ráérek majd 30-40 év múlva.
25/f
Az esetek nagy részében én is állni szoktam, vagy le se ülök, mert tudom, hogy úgyis felszáll nemsokára egy csapat néni.. De ha épp ülök, átadom a helyet, ha látom, hogy tényleg alig áll a lábán az öreg. De azt mondjuk utálom, amikor az öregek azt hiszik, hogy egy fiatalnak semmi baja nem lehet, lehet, hogy kívülről nem látszik, hogy szarul vagyok, de csak azért azt hinni, hogy fitt és egészséges vagyok, mert fiatal vagyok..
Meg mondjuk azt sem szeretem, amikor kisgyerekkel van apuka-anyuka, és a gyerek is elfoglal egy helyet, amikor alig van hely. Ilyenkor szépen bele lehet ülni a szülő ölébe, mi mindig így csináltuk.
22L
hát énis csak a nagyon rászoruloknak adom át..
tök drgágán megveszem a bérletet reggel megyek suliba és nehogy már azért adjam át a helyem mert nekik akkor szottyan kedvük piacra menni.. várnak egy orát és lesz helyük is..
meg nemtudom mit képzelnek az öregek magukrol .. egyszer állunk a buszon nevetünk meg beszélgetünk és egy öregasszony beszol h maradjunk kussba.. háát .. :@
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!