Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Át szoktátok-e adni a helyetek...

Át szoktátok-e adni a helyeteket az idősebbeknek a tömegközlekedésben?

Figyelt kérdés
2009. dec. 14. 13:21
1 2 3 4
 11/34 anonim válasza:
86%
régen mindig átadtam, de mióta terhes voltam azóta sose. terhesen nagy hassal nyáron 1000 fokban pesten tömegközlekedés, és ritka volt ha kaptam ülőhelyet pedig ikerbabák, hatalmas has, de sose egy vén qrva sem állt volna arrébb vagy fel. Azóta nem adom át a helyet. Amugy meg mikor jön a busz tudnak lökdösődni utána meg eljátszák a hattyú halálát. Az én mamám is tud állni a buszon 87 évesen akkor más se hal bele.
2009. dec. 14. 14:38
 12/34 anonim válasza:
90%
Nem szoktam átadni.Sokszor durrog magába,akkor meg pláne nem adom neki át. Ha látom rajta,hogy alig áll a lábán,akkor átadom persze. de eddig ilyen nem fordult elő.
2009. dec. 14. 14:45
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
azt bírom a legjobban mikor elkezdik mondani hogy : " a fiatalok elfáradtak egésznap ültek az iskolában ". hát basszus hogyne fáradtam volna el. én nem helyben jártam a 6 elemit mint ők.
2009. dec. 14. 14:58
 14/34 anonim válasza:
100%
Csatlakozom az előttem szólókhoz.Elég sokáig átadtam de amikor elkezdtem dolgozni és reggel sosem volt hely délután munka után már nem álltam fel mert legtöbb idős ember tudna menni másik időpontban is nem pont a legnagyobb tumultusban amikor mennek az emberek dolgozni iskolába vagy amikor jönnek haza.Ha várna mondjuk egy órát igaz később érne a piacra nézelődni de ő is ülhetne meg mi is akik dolgozunk.Na meg mikor kismamaként majd elájultam mert nem bírtam állni a hányingertől senki nem adta át a helyet pedig látszott.Szóval most már nem főleg ha jön a dumával.Volt rá példa hogy a megműtött lábammal sikerült leülnöm és még ő pampogott hogy ilyen meg olyan vagyok...Na ne már!!!
2009. dec. 14. 14:59
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
ha nincs máshol hely, vagy nem fér oda a helyhez, akkor át szoktam adni. bár már volt olyan, hogy a 'néni' felháborodottan közölte, hogy miért ne tudna ő állni, nem olyan öreg még!:) látom, sok a kellemetlen tapasztalat, szerencsére nekem jó is van, egyik nap 7 órám volt, utánna egy rakat külön óra, a pasim is kidobott, 6 órás busz, már csak hálni járt belém a lélek, és minden hely foglalt volt. egy 60as, kedves időshölgy felállt, hogy ő 2 megálló múlva úgyis leszáll, üljek csak el. ha ő át tudta adni a helyét egy 'rászorulónak' (akkor eléggé annak éreztem magam), akkor én is! 17/L
2009. dec. 14. 15:15
 16/34 anonim ***** válasza:
Csak a nagyon rászorulóknak szoktam átadni. Annak nem aki magassarkúban, kiló sminkel fut a busz után. utána meg fent szomorkodik hogy fáj a lába...Volt mikor már fel kellett ugranom a székről mert már majdnem rám ült.Persze mikor kistesómmal voltam egy sem adta volna át.Én is rájuk szoktam szólni ha piszkálják a gyerekeket,sajnos nem egyszer voltam szemtanuja olyannak.Akkora táskákkal kell járniuk szegény kicsiknek plusz még a bérletüket kifizették a szüleik.Az öregek meg INGYEN reggel 7kor mikor a legtöbben iskolába/dolgozni mennek, ők elbattyognak a gyógyszertárba.A kismamáknak átszoktam adni.De a pofátlan öregeknek nem.
2009. dec. 14. 15:22
 17/34 anonim ***** válasza:
Nekem nem is az idösekkel van a bajom, hanem a közepkorú 50-es nökkel. Sztem ök tudnak a legjobban lökdösödni, soha nem neznek szet, csak mennek elöre. Gyakran elofordul h a parommal nem tudunk 2 metert egyutt setalni mert valami klimaxos fontoskodo asszonyka allandoan közenk all... ilyennek SOHA nem adom at a helyem, viszont az idos neniknek, akik meggörnyedtek az élettol, nekik igen.
2009. dec. 14. 15:24
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

A férjem buszsofőr és mondhatom a sofőrök 99% utálja a szemtelen , pofátlan időseket.

2példa.

1.A gyerekek mennek reggel az iskolába, természetesen tele a busz. Jönnek a nyugdíjasok és már kezdik is mondani,"Ezeknek is pont ilyenkor kell jönni?".Persze a férjemnek sem kellett több hátraszólt, hogy talán nekik most kezdődik az iskola, de Maga ráérne 1 órával később is a piacra menni.

2.A kisiskolás a jobb első széken űlt. Jött az öreg. "kisfiam, nem akarod átadni nekem a helyet?"Szegény gyerek már fel akart állni. Mire a férjem ismét hátraszólt. "Fel ne merj állni!!, te többet fizetsz azért a helyért mint ő"A kisgyerek annyira megszeppent, hogy meg sem mert mozdulni.

Nos tényleg megválogatom én is , hogy kinek adom át a helyet. de először körbenézek a buszon, hogy van-e még üres hely, mert csak azért nem állok fel, hogy közelebb legyen az ajtóhoz.

2009. dec. 14. 15:26
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen pofátlanok a vének,lökdösődnek,meg mondják a magukét ha nem kapnak helyet,volt már olyan is hogy álltam,kapaszkodtam és elkezdte leszedni a kezem a kapaszkodóról mert közelebb akart lenni az ajtóhoz,pedig volt már olyan is hogy 1 megállóval előbb(amikor én szálltam volna le,de ő 1 megállóval később) beállt az ajtóba és nem tudtam leszállni...Persze ha nem pofátlan akkor odaadom magamtól kérniük sem kell.Egyszerűen nem bírom elviselni az öregeket,nem tudom mit képzelnek magukról.És az a legrosszabb hogy mindenhol ilyen pofátlanok és esetlenek,egyszerűen nem kéne őket emberek közé engedni.
2009. dec. 14. 15:31
 20/34 anonim ***** válasza:
Vigyázzunk mit beszélünk mert még a végén jön az ,,aminyugi,,
2009. dec. 14. 15:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!