Mit lehetne tenni máv-os bírság ügyében?
Figyelt kérdés
Testvérem levelezős hallgató Budapesten. Vett máv-ra egy bérletet. Pár használat után egyik kalauz azt mondja neki, hogy ez nem frankó, mert ön levelezős hallgató és azoknak nem jár bérlet. Itt elkezdődött egy nagyobb veszekedés aztán a kalauz felírta az adatokat és majd bírságot kell fizetnie testvéremnek. Már több embert is kérdeztünk, valaki azt mondja, hogy igenis levelezősöknek is jár bérlet. Mellesleg a pultban lévő máv dolgozó sem informálta, hogy bizony ezzel csak nappalis diákok utazhatnak. Elvirán se található semmilyen információ ez ügyben. Máv-os ismerőst is kérdeztünk ő azt mondta, ha nem lesz befizetve, akkor az önkormányzatnak adják át az ügyet és ők szépen leemelik a fizetésből a bírságot. Szerintem ilyet nem lehet megcsinálni. Ha tudtok megoldást, írjátok meg kérlek.2009. dec. 10. 15:01
1/17 anonim válasza:
Ha jól értem, akkor a tesód diákbérlettel utazott, pedig levelezős?
2/17 anonim válasza:
adok tippeket!
vesztek egy diák bérletet!
a diaákigazolvány ha van akko beirod a számod am ha nincs asse baj mert bármijen számot beirhatsz a kaller megnézi aszt annyi.
Ha ellenőr is jön és rájön akkor jön a hazudozás és annyi :D
3/17 anonim válasza:
És semilyen pappirt ne irj alá!!
4/17 A kérdező kommentje:
Így van.
2009. dec. 10. 16:42
6/17 A kérdező kommentje:
Az "Így van" az első kérdésre volt a válasz. Egyébként egyre jobban az a gyanúm h muszáj lesz befizetnie, hiába nem informálja a máv az embereket hogy bocs haver de csak esti, vagy nappalis vehet bérletet.
2009. dec. 10. 18:52
7/17 A kérdező kommentje:
És sajnos már írt alá papírt.
2009. dec. 10. 18:53
8/17 anonim válasza:
Levelezőn nem kap diákot --> nem lehet diákbérlete
9/17 A kérdező kommentje:
Van diákja levelezőn
2009. dec. 10. 20:59
10/17 anonim válasza:
de ha vesz bérletet akkor kérik a diákigazolványt? nekem mindig apukám veszi és eddig egyszer se kérték tőle:D most már akkor vizesd be amugy ha megtudod venni a diákbérletet akkor csak ugy tippre beirsz nem is tudopm mennyi számot és annyi Hajrá! sztem csináld igy amugy ha leirnád hogy mijen vonalon volt akk lehet mégkönnyeb ha vidékin nincsen sok ellenőr :D tapasztalat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!