Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mennyire kell ettől megijedni,...

Mennyire kell ettől megijedni, mi van ha nem fizetem ki? (MÁV bírság)

Figyelt kérdés

Szóval, valamivel több mint 1 éve nyáron megbüntettek a vonaton mert nem volt érvényesítve a diákom, pedig még diák voltam, csak mivel nem nagyon utaztam elfelejtettem érvényesíttetni.. A bírság 6000ft volt, amit azóta sem fizettem ki. Aztán most nemrég kaptam egy levelet egy csekkel amin 16500ft állt, ebből 6000 a bírság 9000 a késedelmi díj +v.mi egyéb költség. A levélben azt írták ha nem fizetem ki 30 napon belül bíróságra adják.

Kérdésem hogy mennyire kell ettől megijedni? Mi lesz ha nem fizetem ki? Milyen következményei lehetnek?

Örülnék ha olyanok is írnának akik voltak már hasonló helyzetben.

2010. nov. 1. 15:13
 1/4 anonim ***** válasza:
Behajtják rajtad.
2010. nov. 1. 15:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Sztem fizesd be mihamarabb.

Abban az esetben, ha a kötelezett fizetési kötelezettségének a teljesítési határidőig, önként nem tesz eleget, úgy adók módjára történő végrehajtásnak van helye, amelyet az ügyben hatáskörrel és illetékességgel rendelkező adóhatóság folytat le. A végrehajtás során az adóhatóság jogosult a végrehajtást munkabérre, fizetési számlára, ingó és ingatlan vagyontárgyakra..stb is lefolytatni.

2010. nov. 1. 15:37
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hasonló helyzetben szerencsére még nem voltam, azonban a MÁV-Start Zrt-nél dolgozom.

Így biztosan állíthatom, hogy legjobban akkor jársz, ha befizeted. Látod, egy év alatt majdnem a 3x-osára nőtt a befizetendő, és mivel ezzel a levéllel nem fog ismét 5 évig elévülni, tényleg bíróságra viszik. És tudom, hogy elviszik a bíróságig, főleg azért, emrt kiadják adósságbehajtó cégeknek a kintlévőséget, az meg érdekelt abban, hogy minden áron beszedje a pénzt, lévén azután kap jutalékot.

Mi történik, ha nem fizeted be? Bíróságra viszik, és mivel elég egyértelmű az úgy 100% hogy elveszíted. Aztán a 6000-ből lesz 300000 mert rádveri a bíróság a perköltséget is. Ha van valami vagyontárgy a neveden, arra jelzálogot tesznek, (autó, lakás akármi) ha pedig nincs, és elmúltál 18, és nincs munkád akkor leültetnek, és kb napi 2000 ft díjért leülheted. Tehát leültetnek 150 napra és el van felejtve a bűntetésed.

Vagy ha van jövedelmed, akkor kötelezik a munkáltatódat, hogy a béredből automatikusan vonja le kamatokkal együtt. Azért ez ciki.

Tehát nem a cégem felé érzett lojalitás miatt mondom, hanem azért, mert tényleg jobban jársz: Fizesd be amint tudod, de 30 napon belül. Így is 3x annyit fizethetsz most...

2010. nov. 1. 19:06
 4/4 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Rendben, akkor tényleg jobban járok ha befizetem. Ja és köszi a válaszokat, főleg az utolsónak, meggyőző volt..

2010. nov. 2. 00:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!