Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Biztonsági öv miatti birság...

Biztonsági öv miatti birság mennyi?

Figyelt kérdés
nem kapcsoltam be az övem,de az utasom se(barátnőm).Volt egy patkázásom és nekimentem egy villanyoszlopnap.Éjjel volt.A karom megsérült és mentöt kellett hivni.Jött a rendőr meg a tüzoltok is.Befejeltük a szélvédőt,de nem törött ki.Oké,büntetés,fizetem.(szüleim adnak kölcsön)De barinőm rossz anyagi helyzetben van.A szüleim nem szeretik őt neki nem segitenek.Most halt meg faterja meg a huga,Anyuja munkanélküli,albérletbe laknak ő minimált keres 2 müszakban.Van hitelük,mert az apja adósságot hagyott rájuk.Mennyi büntire számithat vagy őt megbüntetik azért,mert az öv nem volt becsatolva?
2011. szept. 4. 20:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Anyit kell fizetnie mint neked...
2011. szept. 4. 20:39
 2/15 A kérdező kommentje:
Az enyém a kocsi.Anyuék vették éretségimre.A barátnőm nem szegett szabályt,nem ment gyorsan neki egy oszlopnak.Ő csak utas volt mellettem.Csak nem csatolta be az övet.Kb mennyi büntire számithat?Vagy nem büntetik meg őt csak engem?
2011. szept. 4. 20:45
 3/15 anonim válasza:
100%
10ezer körül szokott lenni a bírság ilyen esetben.
2011. szept. 4. 20:52
 4/15 A kérdező kommentje:
Ha az úton elkap a rendőr akkor helyszini birság oké,hogy kevés.De itt baleseteztem ugymond és megfejelte a barinőm a szélvédőt.Nem lett sérülése,megusztuk.Nemtom büntetik-e feljelentéssel?!Nem történt emberi sérülés.
2011. szept. 4. 20:54
 5/15 anonim ***** válasza:
64%
lehet h pár 10ezerből megúszod, de ha a rendőr szarakszik és az új jogszabályok szerint jár el akkor akár 1-300ezer közt is lehet az összeg.
2011. szept. 4. 20:56
 6/15 A kérdező kommentje:
Ráadásul most nyáron emelték a bírságokat :(
2011. szept. 4. 20:56
 7/15 A kérdező kommentje:
1-300ezer közt is lehet az összeg---a barátnőmnek?????Nekem nem számit,mert anyuék perkálják.De nekik nincs pénzük!300e kicsit sok.Többen 30e ft-ra tippeltek barinőmnek.
2011. szept. 4. 20:57
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Biztonsági öv, objektív felelősség

Aki nem köti be a biztonsági övet, azt lakott területen belül 15 ezer, lakott területen kívül 30 ezer, autóúton, autópályán 40 ezer forintra büntethetik. A bírság személyenként értendő, így ha egy négy tagú család elfelejti bekötni magát, az akár 160 ezer forintjukba is kerülhet, azonban büntetőpontot csak az autó vezetője kap.

2011. szept. 4. 21:04
 9/15 A kérdező kommentje:
barinőm akkor 15e ft-os csekkre számithat?!Lakott terülten voltunk
2011. szept. 4. 21:05
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Július 1-jétől változott a bírságolási rendszer. Az öv miatt 30 ezer Ft-ig terjedő büntetést szabhatnak ki. Ez vonatkozik rád és a barátnődre is. Szociális okból miatti mérséklés, vagy elengedés sincs!
2011. szept. 4. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!