Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogyan utazhatnék diák bérlett...

Hogyan utazhatnék diák bérlettel a barátnőmhöz?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy csak abba a városba utazhat az ember diák bérlettel, ahol az iskola van. Kijátszható ez úgy, hogy bejelentkezek barátnőmékhez, és az lesz a levelezési címem? (a suli ugyanott van ahol én lakok)
2013. dec. 29. 17:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Elméletileg igen, de az nem elég, ha a suliban "levelezési címnek" a barátnődét adod meg.

Rendesen Okmányirodában, a tulajdonos (tehát barátnőd szülei) jelenlétében és általa aláírt papírral tudsz bejelentkezni az ő címére, legalább tartózkodási helyként.

Bár ez szerintem további problémákat vet fel. Ha kiskorú vagy, akkor lehet a gyámhivatal meg fogja kérdezni a szüleidet, hogy ugyan miért költöztél te el tőlük? Vagy mondjuk lehet a családi pótlék megkapásával is lesznek problémák, mivel azt a szülő elméletileg a te ellátásodra kell fordítsa.

De ezek persze részletkérdések, és lehet nem is lenne egyikből sem probléma.

A dolog ott fog kezdődni, hogy ha kiskorú vagy, akkor nem nagyon írhatod alá egyedül a bejelentkezési papírt, tehát a te és a barátnőd szüleinek is tudniuk kell a dologról. Nem gondolnám, hogy a barátnőd szülei repesnének az örömtől, hogy egy vadidegent bejelentsenek a saját lakcímükre, szerintem itt el fog bukni a dolog.

2013. dec. 29. 19:06
 2/4 anonim ***** válasza:
Csak az állandó lakhelyed és iskolád között utazhatsz diákbérlettel. Vegyél minden alkalommal diákjegyet, más megoldás nincsen.
2013. dec. 29. 19:13
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nagykorú vagyok (19 éves), és barátnőm Anyukája ajánlotta ezt az egészet fel, bírja a fejem. :D

Sajnos ezek szerint akkor nem fog működni, gondolom, hogy a diákigazolványon levő cím a mérvadó, és akkor meg semmire nem megyek a levelezési címmel. Mindegy, még megkérdezem majd a volán társaságnál, hátha mondanak valami hasznosat.

Köszi!

2013. dec. 30. 23:37
 4/4 anonim ***** válasza:

Ugyanazt fogják mondani, mint mi itt: csak állandó lakhely és iskola székhelye között jár a diákbérlet.

(A tanulást ugyebár hajlandó támogatni az állam, a barátnőzést már neked kell megoldani, hiszen "nagyfiú" vagy)

2013. dec. 30. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!