Miért kell ennyit fizetniük a diákoknak a buszozásért?
Szükség van erre mindenképp, óriási bevételkiesés lenne bármelyik tömegközlekedési vállalatnak, ha a diákok nem fizetnének. Különben meg miért is lenne igazságtalan? Ha használunk valamit, azért fizetni kell. Ez a 86%-os kiperkálás meg ha jól tudom, csak távolsági buszjáratokon van, vagy vasúton.
A 65 éven fölüliek ingyen utazása meg fölháborító, legföljebb 50% kedvezmény járna nekik egy korrekt rendszerben.
Kérdező, keversz két dolgot.
A dolgozóknak a TÁVOLSÁGI buszjáratokra érvényes bérletét fizeti ki a munkáltatója, azt is csak a munkahelye és a lakhelye közötti távra, másfelé nem utazhat azzal a bérlettel. Te ha más városba jársz iskolába, 90%-os kedvezményű bérletet válthatsz, iskolád és lakhelyed között. Tehát neked több kedvezményed van.
Helyi járatos bérletre egy felnőttnek semmilyen kedvezménye sincs, erre neked van 50%-od. Szóval itt is neked van több kedvezményed.
Legközelebb előbb gondolkozz, aztán háborodj fel :)
A 65 éven felüliek utazásának egyébként szerintem sem kellene ingyen lennie.
1. " Vettem már teljes árú jegyet is másik városba (nem volt nálam diákigazolvány) és pont a dupláját fizettem mint szoktam." - és erről mégis ki a fene tehet?
2. "Másik városba járok át viszont 50%-os bérletem van." - van egyáltalán 50%-os bérlet távolsági járaton? Mo.-n utazgatsz?
3. "Tehát nekem nincs 90%-os bérletem" - akkor végy...
Kedves kérdező! Ezúton tájékoztatlak, hogy jelenleg Magyarországon NINCS 50%-OS BÉRLET! Teljesárú, és 90%-os van... Ha diákbérletet veszel, az 90%-os nem 50... 90%-os bérletjegyre csak lakóhelyed és iskolád között vagy jogosult. Az összes többi utazásra 50%-os menetjegyet, vagy teljesárú bérletjegyet vásárolhatsz. Ez a nyugdíjas ingyen utazás meg vicc. Buszsofőr vagyok, és a következő szituációval találkoztam (még a egisztrációs jegy időszakábanI:
-Jó reggelt fiatalember! Pécsig kérnék egy regisztrációsat. (öreg néni)
-Hölgyem, ez a busz Szegedre megy!
-Mindegy, akkor oda!
Na itt nem tudtam mire véljem a dolgot, kinyomtam a jegyet, a néni hátrament és leült. Szegeden, már letettem a buszvégen az utasokat, és beálltam a parkolóba. Csak akkor láttam hogy a nénike még ott ül. Odamentem, és látom, hogy szépen kötöget, közben eszeget.
-Hölgyem, már Szegeden vagyunk, ez a végállomás!
-Rendben, mikor indulunk vissza? (öreg néni)
WTF? :O Hülyén néztem rá....
-Tudja, ez azért így olcsóbb mint hogy egész nap fűtsem a lakást... (öreg néni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!