Miért kell ennyit fizetniük a diákoknak a buszozásért?
"-Tudja, ez azért így olcsóbb mint hogy egész nap fűtsem a lakást... (öreg néni)"
Igen... Én is összefutottam egy öreglánnyal pár éve, aki becsületesen elmondta, hogy lemegy Nagykanizsára meg visszajön, eltelik a napja, fűtött helyen van, társasága van, ingyen van... Magamhoz szorítottam a bérletem...
"egy felnőtt ismerősömnek teljes árú bérlete van ugyanannyi kilométeres mint nekem de nem tízszeresébe kerül hanem kevesebbe. "
Nem lehet. Pont. 10x-es a különbség az azonos km-ű teljesárú és diák helyközi bérlet között.
Hányan írjuk még le, hogy NINCS 50%-os BÉRLET?!
A pénztárban te JEGYET kapsz.
Egyébként meg simán vehetnél 90%-os bérletet. Sokkal olcsóbb lenne, mint naponta megvenni a félárú jegyet.
Fú, tisztára felidegesítem magam, Kérdező, egyre nagyobb hülyeségeket írsz :D:D:D:D
Hány km-re van az iskolád? Havonta egyszer, vagy minden nap veszel "valamit" a pályaudvaron? Azért nem írok konkrétat, mert egyszerűen képtelen vagy megkülönböztetni a jegy és a bérlet fogalmát.
Szerintem meg fogalmad sincs róla :)
35 km-re 2490 Ft a bérlet ( [link] )
Szóval ezek szerint a számokat sem ismered :D
Kedves kérdező!
Ha sütök egy kiló kenyeret, az mennyibe kerül nekem? És ha te eszed meg? Vagy a Juliska? Nem ugyanannyi a költségem? De.
A tömegközlekedés nagyon-nagyon-nagyon sokba kerül. Most nem a jegyekre, bérletekre gondolok, s azok jövedelemhez viszonyított arányát, hanem csak az üzemeltetést, fejlesztést stb. Hogy egyáltalán legyen.
Amikor te kevesebbet fizetsz a jegyedért, a bérletedért, az üzemanyag, a sofőr bére, a szervizelés stb. nem lesz kevesebb.
Ezeket a kedvezményeket valamilyen megfontolás alapján adják. Egy cél érdekében.
Pl. az iskolába járást azért támogatják, hogy te ne marad buta, csak azért mert nem telik az utazásra. Hogy ne legyen a közlekedési költség akadálya a képzésednek. Nem más célt szolgál. Ha másfelé is visz az utad, az a te magánügyed. Arra nem kapsz kedvezményt.
A piciknek is csak akkor nem kell jegy, ha nem foglalnak el külön ülőhelyet. De ha ezt esetleg nem jól tudom, az is egy meghatározott célt szolgál.
Az idősek ingyenes utazási lehetőségét sokan felhánytorgatják, mert nem ismerik a hátterét. Ez politikai propaganda célt is szolgál, de több generáció nőt élte le úgy az életét, hogy folyamatosan át volt verve. A bérek nagyon alacsonyak voltak, azzal a dumával, hogy van ingyen orvos, ingyen, vagy nagyon olcsó lakás, s még egy csomó dolog, amiből semmi nem lett igaz. Az alacsony bér következtében a nyugdíjuk is alacsony. Részben ezt kompenzálja ez az ingyenes utazási lehetőség.
Igazságos tarifarendszer nincs.
Vegyük pl. Pestet. Négy járművel jutok el a munkahelyemre, több mint egy óra. És az én bérletem pont ugyanannyi, mint annak, aki csak két megállót megy naponta.
Igazságos? Nem az. Lesz is új rendszer, amely a használat mértéke szerint differenciál.
De erre nem mondhatom azt, hogy de kérem, miért engem büntetnek, mert csak messze találtam munkalehetőséget. A másik örüljön, hogy tíz perc alatt bent van.
Akkor most mi az igazságos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!