A bkv bliccelésért való bűntetés tényleg elévül egy év után?
A hét elején megfogtak a buszon, mivel egy nappal előtte járt le a bérletem, és nem volt időm még újat venni. Próbáltam szerezni a bliccelés dátumakor érvényes bérletet, de csak mostanra sikeredett, kicsúszva ezzel a két munkanapból... Viszont nem igazán engedheti meg a családom, hogy most röpke 16 ropit kifizessen, így kérdésem az lenne, hogy ha nem fizetjük ki akkor elévül? És ha igen, akkor ezt milyen módon lehet hagyni? (mert gondolom a következő hónapokban sorra jönnének a sárga csekkek...)
A válaszokat előre is köszi!
Akkor évülne el, ha a hitelező (a BKV) elfeledkezne a kárigény fenntartásáról (felszólitás, hogy fizesd be a tartozásodat). De ők egy egész jogi osztályt tartanak fenn, többek között azért is, hogy az ilyen értesítéseket kiküldjék.
Aztán ha már a késedelmi kamatokkal együtt jó magas a fizetendő összeg, akkor átadják egy behajtó cégnek, amelyik még a saját munkadíját is hozzácsapja, majd szépen bevasalja rajtad az egészet.
Így lehet a 16 ezres büntetésből két-három év alatt 60 ezres behajtást kicsikarni.
De hát te tudod, mit csinálsz. Én befizetném, amíg CSAK 16 ezer...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!