Megbüntettek a bkv-n 2 napon belül bemegyek felmutatni hogy volt bérletem akkor elkérik mellé a diákigazolványt is vagy csak a bérletet?
(off:
Pofátlanság teteje. Nem lett volna egyszerűbb, ha a helyszínen ráíratja veled a számot, vagy ő maga írja rá?!
Csak arra megy az ellenőr, hogy jutalékot kapjon a lehető legegyszerűbb módon, a tisztességes, de véletlen hibázó naiv emberektől. A mögötted elmenő hat lógós meg nehéz falat lenne neki...
Vasúton a kalauz, ha észrevesz ilyet, mindig szól hogy ráírni, vagy volt aki maga írta rá. Bérletvásárlás után csak bedobja az ember az iratok közé a bérletet, hogy ne tartsa fel a sort, aztán könnyű megfeledkezni a szám beírásról. De eztán lehet jó lesz a vonaton is figyelni, ott biztos nagyobb a bünti.)
Csak hogy ne érezd annyira igazságtalannak: az igazolványdzàm nem csak azért kell, mert így csak egy szemèly tudja használni a bérletet. Azért is fontos ráírni, mert a pecsételt érvényességi idő hamisítók el tudják tüntetni, míg a tintát és a tollhegy okozta mechanikus sérülését a papírnak nem igazàn. Tehát valahol a becsületes utas, azaz a te érdekedet védi az az ellenőr, aki ebbe beleköt. Rövidesen egyèbként az ig.szám és a dátum is helyben lesz rányomtatva a bérletre.
A diákod érvényes, hiába változott a címed: a tanulói/hallgatói jogállásodat ez nem befolyásolja. Azonban ne hidd, hogy a lakcímnyilvántartás alapján nem vagy utolérhető, ha nem fizeted be a bírságot. Legkésőbb az első fizetésedből adók módjára hajtják be az addigra alaposan meghízó összeget, hacsak nem költözöl Zimbabwébe.
Abban neked van igazad, hogy az ellenőr egyszerűen odanyomhatott volna a kezedbe egy tollat, és te félreállva kitöltötted volna a számot, és kész. Így lett volna emberséges.
Viszont valahol meg nincs igazad, mert ha egyszer rá kell írni azt a nyomorult számot, akkor miért nem tartod be ezt az igencsak egyszerű szabályt?
Iskolás koromtól kezdve tömegközlekedek, több városban is éltem már, és egyetlen egyszer sem felejtettem el ráírni a számot.
Volt barátnőm sem írta rá, egyszer rápillantottam még otthon voltunk, mondtam elfelejtetted, írd rá nahogy baj legyen. Mondta sosem írja rá, jó lesz így. Akkor jól van, te dolgod.
Következő héten találkoztunk, és szabályosan fel volt háborodva, hogy emiatt megbüntették. Azon meg főleg, amikor kiröhögtem, és nem vele együtt szidtam a "szemét ellenőr"-t, aki csak a munkáját végezte :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!