Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Megbüntettek a bkv-n 2 napon...

Megbüntettek a bkv-n 2 napon belül bemegyek felmutatni hogy volt bérletem akkor elkérik mellé a diákigazolványt is vagy csak a bérletet?

Figyelt kérdés
Tegnap lefelé menet a metróba egyik ellenőrnek sem volt problémája hogy nincs ráírva a diákom száma a bérletre ahogyan az elmúlt 5 évben egyik ellenőrnek sem,ezért nekem eszembe se jutott ráírni (nem azért mert más is használta nálunk mindenkinek van bérlete tisztességsen megvesszük minden hónapban)a számot. Viszont mikor onnan kifelé jöttem 3 perc múlva elkérte a diákomat az egyik ellenőr,mivel volt bérletem megálltam hogy ne legyek bunkü és megmutattam neki,mire elkezdte írni a büntetést és hiába mondtam hogy akkor ráírom és hogy eddig miért nem volt ráírva,nem érdekelte(tudom megszegtem a szabályt de miközbe velem foglalkozott szerintem 3 olyan el tudott volna menni mellettünk akinek nincs bérlete).Viszont nemrég elköltöztünk és a diákom még a régi lakcímre szólt mert az iskolában azt mondták hogy utolsó év mostmár hagyjam úgyse érdekel senkit. Tehát egy olyan cím van megadva ahol még egy ideje nem mi lakunk. Csak a diákigazolványomat látta személyit nem,ha nem fizetem be akkor van rá esély hogy megtaláljanak? illetve ha befizetem akkor elkérik-e a diákot mert ha igen és még a végén rámfogják hogy visszaélek egy hamis okmánnyal meg ilyenek?

2013. okt. 17. 10:13
 1/7 anonim ***** válasza:
51%
Elfogják kérni a diákod is.
2013. okt. 17. 10:30
 2/7 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
A diákod attól,hogy nem kértél újat, nem hamis. Ha biztosra akarsz menni, kérj az iskoládban egy igazolást, kinyomtatják az új lakcímedre, helyettesíti a diákot, azzal menj be a bkv-ba.
2013. okt. 17. 10:37
 3/7 anonim ***** válasza:
34%

(off:

Pofátlanság teteje. Nem lett volna egyszerűbb, ha a helyszínen ráíratja veled a számot, vagy ő maga írja rá?!

Csak arra megy az ellenőr, hogy jutalékot kapjon a lehető legegyszerűbb módon, a tisztességes, de véletlen hibázó naiv emberektől. A mögötted elmenő hat lógós meg nehéz falat lenne neki...

Vasúton a kalauz, ha észrevesz ilyet, mindig szól hogy ráírni, vagy volt aki maga írta rá. Bérletvásárlás után csak bedobja az ember az iratok közé a bérletet, hogy ne tartsa fel a sort, aztán könnyű megfeledkezni a szám beírásról. De eztán lehet jó lesz a vonaton is figyelni, ott biztos nagyobb a bünti.)

2013. okt. 17. 11:29
 4/7 anonim ***** válasza:

Csak hogy ne érezd annyira igazságtalannak: az igazolványdzàm nem csak azért kell, mert így csak egy szemèly tudja használni a bérletet. Azért is fontos ráírni, mert a pecsételt érvényességi idő hamisítók el tudják tüntetni, míg a tintát és a tollhegy okozta mechanikus sérülését a papírnak nem igazàn. Tehát valahol a becsületes utas, azaz a te érdekedet védi az az ellenőr, aki ebbe beleköt. Rövidesen egyèbként az ig.szám és a dátum is helyben lesz rányomtatva a bérletre.

A diákod érvényes, hiába változott a címed: a tanulói/hallgatói jogállásodat ez nem befolyásolja. Azonban ne hidd, hogy a lakcímnyilvántartás alapján nem vagy utolérhető, ha nem fizeted be a bírságot. Legkésőbb az első fizetésedből adók módjára hajtják be az addigra alaposan meghízó összeget, hacsak nem költözöl Zimbabwébe.

2013. okt. 17. 11:29
 5/7 anonim ***** válasza:

Abban neked van igazad, hogy az ellenőr egyszerűen odanyomhatott volna a kezedbe egy tollat, és te félreállva kitöltötted volna a számot, és kész. Így lett volna emberséges.

Viszont valahol meg nincs igazad, mert ha egyszer rá kell írni azt a nyomorult számot, akkor miért nem tartod be ezt az igencsak egyszerű szabályt?

Iskolás koromtól kezdve tömegközlekedek, több városban is éltem már, és egyetlen egyszer sem felejtettem el ráírni a számot.

Volt barátnőm sem írta rá, egyszer rápillantottam még otthon voltunk, mondtam elfelejtetted, írd rá nahogy baj legyen. Mondta sosem írja rá, jó lesz így. Akkor jól van, te dolgod.

Következő héten találkoztunk, és szabályosan fel volt háborodva, hogy emiatt megbüntették. Azon meg főleg, amikor kiröhögtem, és nem vele együtt szidtam a "szemét ellenőr"-t, aki csak a munkáját végezte :D

2013. okt. 20. 17:34
 6/7 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy jogában állt megbüntetni,a számot azért nem írtam rá mert 5 éve egy ellenőrnek sem szólt érte és eszembe se jutott soha hogy rá kéne írnom,mivel én tudtam hogy mindig megveszem és nem adom oda másnak. Illetve ami emellé zavar ahogy viselkednek,többször hallottam már ahogy az ellenőrök beszélnek amikor megbüntetnek egy diákot," taknyos kölyök itt bliccel és még neki áll feljebb azt sem tudja mi az a munka,mindent a segge alá tesznek" és amikor engem megbüntetnek ugyan annak tartanak mint akire igaz ez a mondás csak azért mert énis diák vagyok,és velem is így viselkednek.
2013. okt. 22. 12:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Ott büntetnek, ahol tudnak. Sok-sok tisztességes, de figyelmetlen utastól be kell gyűjteni azt a büntit, hgoy legyen miből kifizetni a vezetőségnek a nagy fizetést, a bónuszokat meg a milliós végkielégítéseket...
2014. máj. 20. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!