Kell bérlet vagy jegy? Kérhetik a diákigazolványt?
Figyelt kérdés
Egy most a 7. életévét betöltött gyereknek aki idén szeptemberben kezdte az iskola 1. osztályt annak kell diák bérlet vagy jegy a BKV -n ? Nem utazhat még ingyen ? Pluszban ha Volánnal utazunk akkor diák jegyet vehetek neki úgy,hogy diákigazolványt nem adtak az iskolába ?2013. szept. 27. 22:08
1/6 anonim válasza:
BKV-n diákbérlet vagy jegy, a bérlethez kell diák, ha nincs még akkor igazolás arról, hogy a diák meg van igényelve.
Volánon diákjegy de ehhez is kell az igazolás.
2/6 anonim válasza:
Még annyival kiegészíteném az első válaszát, hogy ne várj arra, hogy az iskola adja a diákigazolványt. Azt az okmányirodában a szülőnek kell elintéznie.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ ! Az iskolába nem adnak diákot. Azt mondták,hogy csak 16 éves kor után kapnak majd !!! Tehát nem is igényelhetjük ( talán az okmányirodába ha jól tudom ) Erre az igazolásra rákérdezek azért majd az iskolában ( bár sajnos én csak a baby sitter vagyok,így én igényelni semmit sem tudok )
2013. szept. 27. 22:21
4/6 anonim válasza:
Na várj. Olyan nincs, hogy 16 után adnak diákigazolványt...
A szülőnek/gondviselőnek kell igényelnie a diákot az okmányirodában. Kell a gyerek is mert lefotózzák, aláírásmintát vesznek. Utána kap egy papírt és azt kell az iskolába bevinni és befizetni az 1400 forintot. Az iskola indítja el az igénylést. Ha megvolt az igénylés (le lett adva a papír) akkor tudnak igazolást kérni arról, hogy a diák kiállítása folyamatban van. Ez a régi ideiglenes diákigazolványt helyettesíti. Azzal már utazgathat.
De igaza van a 2. válaszolónak a suli ezt nem intézi, a diák kiváltása nem kötelező.
5/6 A kérdező kommentje:
Értem ! Köszönöm ! Ezt jelzem a szülőknek,hogyha nem akarnak bírságot akkor rendezzék a dolgokat sürgősen.
2013. szept. 27. 22:44
6/6 anonim válasza:
Ha a 14 éves életkort nem töltötte be a gyerek,alanyi jogon jár neki az 50%-os mérséklésű menetjegy,abban az esetben,ha igazolni tudja(hitelt érdemlően:pl. személyi igazolvánnyal,diák igazolvánnyal),hogy nem töltööte be a korhatárt.A diákigazolványt pedig az iskolának KÖTELESSÉGE kiadni,életkortól függetlenül,csak a matricát adja 16. év után.Az utazás 6 évig,és 65-től ingyenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!