7 éves gyereknek vegyek jegyet-bérletet a BKV-ra egy hétvégére?
7 éves unokatesóm jön páromhoz és hozzám a hétvégére, és szeretnénk elvinni a városban erre-arra kirándulni, és mivel úgy tudom, hogy 6év felett kell jegyet-bérletet váltani elgondolkodtam, hogy ezt mennyire nézik a marcona ellenőrök?
Nekem és páromnak természetesen van havi bérletünk, így egy kisgyerkőc nem hiszem, hogy annyira érdekes lenne az ellenőrzéskor nekik...
Nyilván szívesebben költeném azt a pénzt belépőre, fagyira..
Szerintetek mit tegyek? A becsületesség lovagjai kérem kíméljenek az oktatástól, maradjunk a gyakorlatias dolgoknál.
Lopj, magyar!
Lopj, csalj, ennit tudsz.
Ennyit is érsz.
Gyakorlatias válasz: ha a korához képest kisebb növésű, nemigen fogják firtatni a korát. De ha nem ez a helyzet, akkor bizony érdeklődni fognak az ellenőrök, hogy mégis hol a jegy/bérlet.
Őszinte válasz: leszarom, hogy nem vagy kíváncsi a "becsületesség lovagjaira", azért igazán elmehetsz a 3,14csába, mert ezzel a hozzáállással bizony a gyerekből is tolvajt lehet nevelni. Aztán szépen leszünk, ha tízmillió tolvaj él majd az országban...
Kedves Érdeklődő !
Úgy tűnik a kérdésedre "ráfutott" országunk 2 legbecsületesebb "minta" állampolgára :) Ők nyilván soha nem vétkeztek semmiben, semmilyen ügy érdekében!
Itt nem a "vétkezés" a kérdés, hanem a szándékosd, előre megfontolt lopás/csalás. Mindezt 300 mocskos forintért...
Lehet, hogy egyedül vagyok vele, de én bizony kifizetem a buszjegyet ha néha felszállok rá. Csak sajnos abban az országban már szégyellnem kell ezt is.
Én pont emiatt a hozzáállás miatt hagytam ott magyarisztánt.
Fizetsz adót tehát nem kell buszjegyet venned? Basszus, legközelebb a közértből lopsz, mert te fizetsz adót?
Komolyan, én szégyellem magam helyettetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!