Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » 7 éves gyereknek vegyek...

7 éves gyereknek vegyek jegyet-bérletet a BKV-ra egy hétvégére?

Figyelt kérdés

7 éves unokatesóm jön páromhoz és hozzám a hétvégére, és szeretnénk elvinni a városban erre-arra kirándulni, és mivel úgy tudom, hogy 6év felett kell jegyet-bérletet váltani elgondolkodtam, hogy ezt mennyire nézik a marcona ellenőrök?

Nekem és páromnak természetesen van havi bérletünk, így egy kisgyerkőc nem hiszem, hogy annyira érdekes lenne az ellenőrzéskor nekik...

Nyilván szívesebben költeném azt a pénzt belépőre, fagyira..

Szerintetek mit tegyek? A becsületesség lovagjai kérem kíméljenek az oktatástól, maradjunk a gyakorlatias dolgoknál.

2013. aug. 12. 08:33
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
7%

Szerintem az pont ne ugasson, aki nem ebben az országban él ! Ott oszd az észt, ahol megszedted magad !

Kedves „100 forinton nyavalyogsz „ !

Adj hálát az égieknek, amiért NEKED nem kell trükköznöd sehol semmiben ! A TE fejed biztos nem fáj a csekkek/utolsó bőrt is lehúzó adók miatt. Az átlag magyar a tüdejét is kidolgozza, azért hogy valahogy elvegetáljon !! Igen 100 Ft ! Sajnos nagyon sokan vannak, akiknek nem fér bele plusz pár száz forint sem…vagy könnyebb szívvel fizeti ki a gyerek szórakozására, mint bkv jegyre/bérletre. Komolyan Te az ilyen embereket nevezed gusztustalannak ? Nézz tükörbe aztán legyél nagyon büszke magadra !!!

2013. aug. 13. 10:16
 22/33 anonim ***** válasza:
így van, nem az a lényeg, hogy 100 vagy 150 Ft a különbség. Boltban is megnézzük, ha két termék között az egyik csak egy 50 Ft-tal olcsóbb is, akkor is azt vesszük...aki meg megteheti, annak meg mit kell ítélkeznie mások felett...nem értem. ha ennyire pénzednél vagy, akkor egészítsd már ki a fizetésemet minden hónapban, és akkor majd veszek jegyet a kedvedért mindig. mert nem vagyok ingyenélő...dolgozok, de ha ennyit kapok, akkor ennyit kapok...nem tudok magamnak fizetésemelést adni, csak hogy minden létező szolgáltatást ki tudjak használni. Bécsben például drágább a közlekedés, londonban meg például ugyanannyi körülbelül, csak azzal a különbséggel, hogy ott meg is keresi az ember azt a pénzt, amennyiből fenntartja magát, és még marad is neki...szerintem kár okoskodnia egy olyan embernek, aki itthagyta az országot..biztos nem azért, mert a honfitársaid mind lopnak...hanem mert ha ittmaradtál volna, neked is azt kéne csinálnod...
2013. aug. 13. 10:40
 23/33 anonim ***** válasza:
71%

Két évig voltam munkanélkül otthon. Pedig nincs rossz szakmám, és tapasztalatom is volt elég. Végül - majd' 40 évesen - eladtam mindenemet, és ezzel a mai szemmel nevetséges összeggel indultam el valahova, ahol talán megbecsülik a munkámat, a képességeimet.

Nem valami milliomos-csemete vagyok, egyszerű kétkezi munkás.

És tudjátok mit? Amikor munka nélkül, ilyen-olyan alkalmi melókból tartottam fenn magam, akkor is kifizettem azt a rohadt buszjegyet.

Miért? Mert anyám tisztességre nevelt.

Prédikáltok itt mindenről, de valójában csak megideologizáljátok a gerinctelenségeteket. Pfejj!

2013. aug. 13. 10:51
 24/33 anonim ***** válasza:
7%

:D :D :D

Látod mi már csak ilyen "gerinctelenek" vagyunk . Nem is értem, hogy egy ilyen főgerinces hogyan alacsonyodik le Hozzánk néhány nagyon okos mondat erejéig! Majd ha végzek a harmadik műszakommal is elmormolok egy hálaadó imát, ezért a megtiszteltetésért!

2013. aug. 13. 11:49
 25/33 anonim ***** válasza:
92%
Ne törd magad. Jól megvagy te anélkül is, miattam kár ezzel fáradnod. Még a végén kinéznének a hozzád hasonlók.
2013. aug. 13. 11:57
 26/33 anonim ***** válasza:
7%
Tudod a "hozzám hasonlók" és én összetartó közösség vagyunk :) Nem úgy éljük meg a hétköznapokat, hogy lenézzük/bántjuk a másikat. Pláne úgy nem, hogy fogalmunk sincs róla milyen életkörülményekre van kényszerítve. Elvileg emberek vagyunk ...
2013. aug. 13. 12:35
 27/33 anonim ***** válasza:
92%
Együtt lopunk, együtt csalunk? :)
2013. aug. 13. 12:52
 28/33 anonim ***** válasza:
7%
Tudod a "gusztustalan gerinctelenek" már csak így szokták :) De Te erről mit sem tudhatsz ! A becsületesség egyetlen élő megtestesülése :)
2013. aug. 13. 13:57
 29/33 anonim ***** válasza:

nem hiszem,hogy en lennek az egyetlen tisztesseges magyar ember. csak sajnos azok, akik nap mint nap lopnak-csalnak, nehezen tudjak elhinni, hogy nem mindenkinek az a termeszetes.

de kar is ezen ragodni, kutyabol nem lesz szalonna.

2013. aug. 13. 17:21
 30/33 A kérdező kommentje:

Ne essünk már egymásnak!

Azt értsék meg a tisztesség nagykövetei, hogy nem jókedvemben, szórakozásképpen töröm a fejem ilyesmiken, hanem mert sajnos rá vagyok kényszerülve. Azt a pénzt nem sörre, nem cigire, nem egyéb dolgokra szeretném költeni, hanem a gyerek szórakozására. Hozzáteszem nekem és páromnak MINDIG van/volt bérletünk, csak egyszerűen a plusz dolgokra nem jut. Így kénytelen vagyok ilyen """megoldásokon"""" gondolkodni, ha nem a 4 fal között ülve szeretnénk eltölteni a hétvégét.

Nem 100-200Ft-ról van szó, ugyanis egy teljes hétvége alatt nem csak egyszer utaznánk pár megállót...tehát ha jegyeket vennénk a gyereknek minden átszállásnál akkor több ezer lenne. Attól még a havi tanulóbérlet is olcsóbb lenne neki amit 4 napig tudnánk használni, mivel más konstrukció nincs tudtommal a Bkvnál...

Az a szomorú, hogy Magyarországon a dolgozó(!) embereknek ilyesmin kell gondolkodni...kisebbségünk ilyesmin egyáltalán nem gondolkodik, engem ez persze nem ment fel, csak ez a jellemző.

Nem tudom hová tenni az olyan embereket, akik sokkal jobb körülményekkel a hátuk mögött bírálnak engem a magas lóról, ráadásul külföldről letolvajozva miközben úgy érzem, hogy jómagam is bőven(az átlagnál jobban) kiveszem a részem a közteherviselésből.

2013. aug. 13. 18:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!