7 éves gyereknek vegyek jegyet-bérletet a BKV-ra egy hétvégére?
7 éves unokatesóm jön páromhoz és hozzám a hétvégére, és szeretnénk elvinni a városban erre-arra kirándulni, és mivel úgy tudom, hogy 6év felett kell jegyet-bérletet váltani elgondolkodtam, hogy ezt mennyire nézik a marcona ellenőrök?
Nekem és páromnak természetesen van havi bérletünk, így egy kisgyerkőc nem hiszem, hogy annyira érdekes lenne az ellenőrzéskor nekik...
Nyilván szívesebben költeném azt a pénzt belépőre, fagyira..
Szerintetek mit tegyek? A becsületesség lovagjai kérem kíméljenek az oktatástól, maradjunk a gyakorlatias dolgoknál.
Annyira vicces mikor a külföldre jobb élet reményében kijutott "honfitársaink" oktatják az itthon boldogulni próbálókat. Elhiheted, hogy én sem jó dolgomban gondolkodtam azon, hogy hogyan tudnék pár ezer forintot megspórolni úgy hogy azt a pénzt szívesebben költeném a gyerek szórakozására.
Próbáld meg a befogadó országodban az indiaiakat, négereket is jobb modorra nevelni, biztos szívesen fogadják majd. :)
Elég szomorú, hogy az átlag dolgozó (!)embereknek sajnos "trükkök százait" kell bevetniük ahhoz, hogy boldogulni tudjanak.
nem nyujt szolgaltatast a bkv? akkor mi az a busz, amire te fel akarsz szallni?
lehet, hogy a hal a fejetol buzlik, de a 'mi halunk' mar velejeig rothadt.
Majd a fagyisnál is mondd, hogy ugyan 3 gombócot kértünk, de csak 1-et fizetünk ki, mert a maradék két gömb árát inkább elfizetnéd belépőre mint a fagyiért.
Tényleg gusztustalan amit egyesek művelnek...
Lopj-csalj-hazudj, és tanítsd a kölyöknek is hadd tanulja meg még időben...
Remélem az ABC-ben is lopsz, mert a "dolgozó embernek 100 trükköt kell alkalmaznia" ugyebár...
Tehát 200-at még simán kifizetnél, 300-at már inkább nem. Akkor tulajdonképpen 100 forinton nyavalyogsz - miközben azért jól esik felülni a buszra.
Gusztustalan vagy. Jó eséllyel a gyereked is az lesz, hisz' tőled tanul.
Amúgy 350 egy jegy, ha buszvezetőnél veszed akkor 450. (500 forintért meg már taxi is vitt el pár megálló távolságba...)
Szóval emelik az árakat, ameddig nem szégyellik. Az automaták majdnem mind rosszak, a jegypénztáros szeret "rögtön jönni", majd amikor ráfanyalodnál a sofőrnél venni egy százassal drágábban - ha addig nem fogyott el a motivációd - nála jobb esetben elfogyott, rosszabb esetben egy látványosan gyűjtőjegyből kitépett, kiradírozott gyűrött jegyet kapsz a 450 pénzért.
Persze aki akar, nem bliccel, én pont ezért járok bérlettel, mert az még úgy-ahogy megéri, de ez akkor is röhej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!