Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » 7 éves gyereknek vegyek...

7 éves gyereknek vegyek jegyet-bérletet a BKV-ra egy hétvégére?

Figyelt kérdés

7 éves unokatesóm jön páromhoz és hozzám a hétvégére, és szeretnénk elvinni a városban erre-arra kirándulni, és mivel úgy tudom, hogy 6év felett kell jegyet-bérletet váltani elgondolkodtam, hogy ezt mennyire nézik a marcona ellenőrök?

Nekem és páromnak természetesen van havi bérletünk, így egy kisgyerkőc nem hiszem, hogy annyira érdekes lenne az ellenőrzéskor nekik...

Nyilván szívesebben költeném azt a pénzt belépőre, fagyira..

Szerintetek mit tegyek? A becsületesség lovagjai kérem kíméljenek az oktatástól, maradjunk a gyakorlatias dolgoknál.

2013. aug. 12. 08:33
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
0%
nem ezen van a hangsúly. máshol sincs másképp...egyszerűen az arányok másak. ott, ahol egy felsővezető az állami cég pénzeit rakja zsebbe, majd aztán emel a szolgáltatás árán, mert nincs pénz a fenntartásra...na ez a pofátlanság. más helyeken ez a dolog is így működik, csak nem ilyen nyíltan, és nem ekkora méretekben. ezért van az, hogy máshol kevesebben bliccelnek, vagy netán elértek odáig is, hogy a helyiek ingyen vehetik igénybe a tömegközlekedést...boltban is azért fizetsz, hogy terméket vegyél, nem azért, hogy a boltos gazdagabb legyen...szerintem a bkv például nem nyújt szolgáltatást...ahhoz jó messze van még ennyi pénzért.
2013. aug. 12. 16:04
 12/33 A kérdező kommentje:

Annyira vicces mikor a külföldre jobb élet reményében kijutott "honfitársaink" oktatják az itthon boldogulni próbálókat. Elhiheted, hogy én sem jó dolgomban gondolkodtam azon, hogy hogyan tudnék pár ezer forintot megspórolni úgy hogy azt a pénzt szívesebben költeném a gyerek szórakozására.

Próbáld meg a befogadó országodban az indiaiakat, négereket is jobb modorra nevelni, biztos szívesen fogadják majd. :)

Elég szomorú, hogy az átlag dolgozó (!)embereknek sajnos "trükkök százait" kell bevetniük ahhoz, hogy boldogulni tudjanak.

2013. aug. 12. 16:45
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

nem nyujt szolgaltatast a bkv? akkor mi az a busz, amire te fel akarsz szallni?

lehet, hogy a hal a fejetol buzlik, de a 'mi halunk' mar velejeig rothadt.

2013. aug. 12. 17:10
 14/33 anonim ***** válasza:
75%

Majd a fagyisnál is mondd, hogy ugyan 3 gombócot kértünk, de csak 1-et fizetünk ki, mert a maradék két gömb árát inkább elfizetnéd belépőre mint a fagyiért.

Tényleg gusztustalan amit egyesek művelnek...

Lopj-csalj-hazudj, és tanítsd a kölyöknek is hadd tanulja meg még időben...

Remélem az ABC-ben is lopsz, mert a "dolgozó embernek 100 trükköt kell alkalmaznia" ugyebár...

2013. aug. 12. 19:59
 15/33 anonim ***** válasza:
0%
az itt okoskodók mindegyike középvezető vagy nincs családjuk...meg csukott szemmel járnak. az egész világ így működik, csak ebben az országban jobban rászorulnak erre az emberek...és egyáltalán nem büszke rá senki...vagy ha neked se lenne rá, sétálnál 20 km-t Bpesten egyik pontból a másikba? csak azért okoskodnak, mert ők megengedhetik maguknak. 1x csak ne vegyétek meg a bérleteiteket, és nézzétek, hogy vajon mehet-e ennél jobban lejjebb a "szolgáltatás" minősége...mert úgy állítjátok, mintha ti tartanátok fenn, vagy ha az emberek az amúgy is kis fizetésükből még egy havi 5ezret elköltenének bérletre, akkor lecserélnék a járműparkot modern, maximum 5 éves járművekre...
2013. aug. 12. 22:24
 16/33 anonim ***** válasza:
37%
lehetne 150 Ft a vonaljegy...hidd el nem trükközne ennyi ember, csak akkor Vitézy Dávidka nem rakna zsebre prémiumot év végén a nulla teljesítményre...
2013. aug. 12. 22:41
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
lehetne 10 forint is a jegy. ti akkor is bliccelnetek. ilyenek vagytok.
2013. aug. 12. 23:01
 18/33 anonim ***** válasza:
én 150-200 Ft-ot még simán kifizetnék, ennyit reálisan ér szerintem az a szolgáltatás, amit nyújtanak, és amit az átlag ember keresetéhez mérten arányos lenne. az arány a lényeg, mindenhol bliccelnek, csak ebben az országban szerintem az utazók 30-40%-a. 15%-ra szerintem le lehetne ezt csökkenteni egy normális jegyárral.
2013. aug. 12. 23:16
 19/33 anonim ***** válasza:
88%

Tehát 200-at még simán kifizetnél, 300-at már inkább nem. Akkor tulajdonképpen 100 forinton nyavalyogsz - miközben azért jól esik felülni a buszra.

Gusztustalan vagy. Jó eséllyel a gyereked is az lesz, hisz' tőled tanul.

2013. aug. 12. 23:40
 20/33 anonim ***** válasza:

Amúgy 350 egy jegy, ha buszvezetőnél veszed akkor 450. (500 forintért meg már taxi is vitt el pár megálló távolságba...)

Szóval emelik az árakat, ameddig nem szégyellik. Az automaták majdnem mind rosszak, a jegypénztáros szeret "rögtön jönni", majd amikor ráfanyalodnál a sofőrnél venni egy százassal drágábban - ha addig nem fogyott el a motivációd - nála jobb esetben elfogyott, rosszabb esetben egy látványosan gyűjtőjegyből kitépett, kiradírozott gyűrött jegyet kapsz a 450 pénzért.

Persze aki akar, nem bliccel, én pont ezért járok bérlettel, mert az még úgy-ahogy megéri, de ez akkor is röhej.

2013. aug. 13. 03:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!