Hogy juthat el 37 fő (egy osztály) Nyíregyázáról a Budapesti Vidámparkba?
Van ilyen busz? Vagy vonattal? Ha vonattal, akkor azzal, ha Nyh-n felszállunk, hol kell leszállni és hogyan kell továbbmenni?
Buszt esetleg olcsóbban lehetne bérelni?
IC-re kell felszállnotok, ha nem akartok átszállogatni, de többféle lehetőséget is felajánl az elvira.hu (a MÁV-Start hivatalos menetrendi keresője), de nekem ez jutott most eszembe.
Budapesten, ha a Nyugati pályaudvarra (végállomás) fogtok érkezni, onnan a 72-es trolibusszal átszállás nélkül tudtok menni az állatkertbe.
Ha ez nem jó, mehettek metróval. A Nyugatinál fel kell szállnotok az M3-as metróra, ezzel Kőbánya-Kispest felé kell mennetek Deák Ferenc térig, ahol át kell szállnotok az M1-es metróra, azaz a földalattira, és Mexikói út felé kell mennetek Hősök tere állomásig.
Mindkét utazás Pesten, oda-vissza két vonaljeggyel megúszható, ugyanis a metrók közti átszálláskor nem kell új jegyet lyukasztani (érvényesíteni). Egy jegy 350 Ft, trolin véve (Ne tedd! Ne tartsd fel a vezetőt, ne csapold le a készletét!) 450 Ft. Jegyet szinte minden újságosnál vehetsz, de vannak a metróállomásokon is pénztárak.
Külön busz? Necces. Talán ugyanannyiból jönnél ki, de az Állatkertnél nagyon nehéz parkolót találni, ne meg a buszvezetőhöz vagytok kötve, az ő várakozását ki kell fizetnetek.
Nyíregyházától elmentek Zugló megállóhelyig.
Onnan kis sétával eléritek a 72-es trolit. És az elvisz közvetlen oda.
A záhonyi gyorsok is közvetlenek és nem kell pótjegyet venni.
Ez a legjobb szerintem.
Ha előre bejelentitek, együttes elhelyezést is kaptok. (Csekély üresfutást kell fizetnetek a záhonyi gyors esetében, de annyit megér hogy tuti van helyetek.)
A vasúti helyfoglalással kapcsolatban szerintem ő az illetékes:
Botrágyiné Kanócz Márta
Nyíregyháza és térsége
Cím:
Vasútállomás
4400 Nyíregyháza,
Állomás tér 1.
Utascsarnokból nyíló Értékesítési Iroda
Elérhetoség:
Munkahelyi telefon: (1) 513-4479
Mobiltelefon: (06-30) 4973-171; hétfő-péntek: 08:00-16:00
Fax: (1) 513-4479
E-mail: kanocz.marta@mav-start.hu
Ha több helyre is mennétek budapesten, akkor a csoportos jegy a legjobb szerintem:
Ha csak a Viámpark a cél oda-vissza, akkor érdemes 10 db-os gyűjtőjegyeket venni, mert az csak 300 Ft/db-ra jön ki:
Ha metróval mentek, akkor inkább a Széchenyi fürdőig utazzatok a földalattival, mert az jóval közelebb van a Vidámparkhoz, mint a Hősök tere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!