Vonattal való utazásban kérhetem a segítségeteket?
Nem szoktam sűrűn vonatozni, főképp nem hosszabb távra, viszont hamarosan Budapestről fogok utazni Balatonra a tapolcai sebes vonattal. 1. osztályra szeretnék jegyet venni, hátha kicsit kényelmesebb és kultúráltabb a közönség.
A kérdésem: visszafelé jövet lesz ülőhely az első osztályon? Tehát megveszem a jegyet és lehet nem is biztos, hogy lesz hely (azért 3 órát nem állnék) vagy lehet/kell helyjegyet venni. Néztem az internetes rendelést az elvirán és ott nem írta, hogy kell külön helyjegyet vennem.
A másik: nem vagyok még 26, magyar állampolgár vagyok, tehát érvényes személyivel simán megkapom a 33% kedvezményt? Első osztályra is?
Harmadik: Mennyi csomagot vihetek díjmentesen? 1 kisbőröndöt és egy kisebb sporttáskát tervezek vinni, plusz egy női táska.
Köszönöm a segítséget!
Ha nincs helyjegy, akkor senki nem garantálja az ülőhelyet.
Az árakat kiválaszthatod a neten a MÁV honlapján, amikor nézed a vonatokat, ha ott tudsz választani kedvezményt, akkor érvényes lesz a vonatra.
Csomagot annyit vihetsz, amennyit elbírsz :)
33%-os kedvezmény csak a péntek 10 órától megkezdett ésvasárnap 24 óráig befejezett utazásokra érvényes.
Amúgy igen 26 év alatt csak személyi kell hozzá.
1.o.-ra nem érvényes, csak 2.o.-ra, de úgy számolják, hogy 2.o.-ú 33%-ot fizetsz és teljesárú kocsiosztály különbözetet 1.o.-ra.
Tehát a kedvezményt megkapod.
Csomagot ennyit vihetsz nem szól érte majd senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!