Lehet diákjegyet kérni 50% kedvezménnyel 1. osztályra vasúton?
Sziasztok!
Lehet úgy kérni,hogy az első osztályú menetjegyet ,hogy 50 %-kal olcsóbb lesz, vagy első osztályra csak teljes árú és az is 25%-kal drágább (mint a 2.osztályé)jegyet lehet venni?
Fontos lenne.
15F
Érdekelne,hogy milyen vonattal utazzak.
Köszönöm a válaszokat! Előre is.
ma 23:43
Mert én olyat hallotam,hogy 1.osztályra, csak teljes áru 25%kal drágább jegyet adnak, és ott nincs semmilyen kedvezmény. Se diák, se nyugdíjas.
Első jól mondaja.
Minden vonatra, ahol van 1. osztály lehet 50%-os 1. osztályos jegyet venni. Csak is az IC pót- és helyjegyet nem tudod kedvezményesen megvásárolni.
Akkor lelövöm a poént: Nincsen 1.o.-on kedvezmény. A 2007-es változással megszűnt.
Kedvezményeket csak 2.o.-ra lehet igénybevenni, ha 1.o.-on szeretnél utazni akkor a teljesárú 2.-1.- osztálykülönbözeti díjat számolják fel pluszban az 50%-os 2.o. jegyen felül.
(Pedig jó is volt régen 50%-ossal 1.o.-on menni fillérekért :( )
Utánanéztem, és tényleg.
Pedig régen még elsőre is lehetett, arra emlékeztem, tényleg jó volt.
Egy példa:
100 km-es teljesárú jegy:
2.o.: 1860
1.o.: 2330
2.o.-1.o. különbözet: 2330-1860= 470 ft
100 km-es 50%-os diákjegy:
2.o.: 930.-
1.o.: 1400.-
2.o.-1.o. különbözet: 1400-930= 470 ft.
Pont annyi mint a teljesárúnál. Pedig a lenne 50%-os kedvezmény 1.o,-ra is akkor ugyebár 1400 helyett 2330x50%= 1165-be kellene kerülnie.
Köszönöm utolsó!
Valahonnan emlékeztem rá,hogy nincs rá kedvezmény hanem csak teljes áru 1.osztályú jegy.
De mondom meg kérdezem.
Amúgy szerintem jó,hogy nincs rá kedvezmény legalább nagy hely van rajta ,gondolom én, nálunk csak 2.osztályú BHv-ék közlekednek, kettő ,három, kár hogy itt nincs 1.osztály.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!