Szoktál bliccelni?
Nem vagyok büszke rá, de gyakorlatilag nekem még sosem volt saját, érvényes bérletem, pedig 3 éve, hogy benn tanulok, agglomerációban lakom. A héven tudok jegyet venni a kallertől (de ált próbálok úgy felszállni, hogy ne jöjjön, illetve héven egyéb trükkök is bevethetők). Felszín felett eszembe se jut lyukasztani. Ritkán, ha jön ellenőr, leszállok. Szegények nem tudnak mit csinálni. Persze, ha sietsz, akkor az cikibb. De azon a vonalon, ahol én járok (leginkább 2-es, 4-6-os villamos) nagyon ritkán látok. A metró persze más, de ritkán használom.
Szóval gyakorlatilag én állandóan bliccelek. Nem követendő példa!!! De járható út...
Igen. 10 évig bejártam Pestre, mindig volt bérletem. Egyszer, első évben azért büntettek meg, mert rosszul írtam fel a bérletszámot. Félénk voltam és barom, kifizettem a büntetést és bőgtem egész nap.Utána mindig volt bérletem, néha előfordult, hogy lejárt, és későn vettem észre de nem bírtak megbüntetni mert egyszer elég volt bkv-nak fizetni. Többször nem fogok...
Legutóbb jegyet kellett vegyek, hát dobtam egy hátast! Júliusig bérletem volt, azt piros tollal írták alá, én meg átírtam, így két héttel meghosszabbítottam. Nem volt pénzem arra, hogy annyi jegyet vegyek, amennyit kellett volna. 300 Ft nagyon sok, főleg annak, aki egyetemre készül és minden forintot meg kell becsüljön. Azóta vettem 2 jegyet, és négyszer voltam bent :) Hogy miért bliccelek? Mert a fejlesztések elmaradnak, én pedig nem pengetek azért, hogy valami zsírdisznó zsebébe menjen. Amúgy, ha elfogadhatóbb áron lenne egy jegy, kétszer is meggondolnám, bliccelek-e.
szoktam, de csak buszon. nagyvárosban élek, de ellenőrrel csak 1x találkoztam, nyáron. az is uncsitesóm volt, nyárimunkán :D nem büntettek, csak írták hányan bliccelnek :D
táborban a busz elé kimentünk 20 percel korábban. és a busz 18 perccel korábban jött mint kellett volna!!! a végállomásra 24 percel érkezett korábban. a csoportunkból 3 embernek voltak sebei az utazás után, a többieknek "csak" feje, háta fájt. nem volt semmi...
most akkor ezért fizessek??? na ne máááár....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!