Kb. egy órán át nem fog megállni az induló és a célállomás között, de nagyon fontos lenne, hogy utazzak vele, azonban komoly vagyonhiánnyal küszködök. Tudnátok segíteni?
Sajnos nem nagyon van más választásom, kritikákat légyszíves mellőzzétek, nem igazán van rá igényem.
2011. márc. 7. 15:49
1/10 anonim válasza:
Lehet. ****.
*=A megjegyzés törölve.
2011. márc. 7. 15:52
2/10 anonim válasza:
Menj be a WC-be, de ne zárd be magadra az ajtót, mert akkor, ha bezárod, kigyullad a piros lámpa, és megvárhat a kalauz, ameddig nem végzel.
2011. márc. 7. 15:57
3/10 A kérdező kommentje:
Erre gondoltam, de akkor megvan az esélye, hogy ellenőrzésszerűen benyit és észrevesz. Egy órás úton pedig van bőven ideje megvárni.
2011. márc. 7. 16:06
4/10 anonim válasza:
Add be neki, hogy a vonaton vetted észre, hogy valószínüleg kizsebeltek.
2011. márc. 7. 16:07
5/10 anonim válasza:
Ha van a Mávnál ismerősöd utazhatsz mondjuk a mozdonyban. Én már csináltam így, jöttem haza Győrből Bp-re és IC volt, van ismeretségem a Mávnál.
2011. márc. 7. 16:07
6/10 anonim válasza:
utazz stoppal. :)
2011. márc. 8. 11:00
7/10 anonim válasza:
Lehet,de nem érdemes! Ha elkapnak még nagyobb vagyonhiánnyal fogsz küszködni. Ezt nem rossz szándékból írtam.
2011. márc. 8. 14:50
8/10 anonim válasza:
Az összes vontra kell jegyet venni, ez nem függ a vonatnemtől (tehát gyorsvonatra is kell). Idézet az Üzletszabályzatból:
"Az utasnak az utazás megkezdésekor az igénybe venni szándékozott vonatra érvényes menetjeggyel( ...) kell rendelkeznie, kivéve, ha az utazás megkezdésének helyén menetjegykiadás nincs."
Tehát minden esetben kell jgyet venni. 2600 Forint pótdíjat kell fizetni annak, aki menetjegy nélkül szállt fel a vonatra. Ezen felül még 8000 Forint, ha valaki megtagadja a jegyváltást.
Sajnos jegyet akkor is kell venni, ha vagyoni problémáid vannak. A vasúti utazás is egy szolgáltatás, aminek az igénybevételéért fizetni kell.
2011. márc. 8. 16:14
9/10 anonim válasza:
Kedves utolsó!
Úgy látom, alapvetően nem értetted meg a kérdést.
A gyorsvonat azért lett belekeverve, mert sokáig nem áll meg, tehát ha az első megállónál leb*sszák, az nem olyan nagy gond, egy személyvonatnál viszont igen.
Nyilván nem arra vonatkozott a kérdés, hogy a gyorsvonatra kell-e jegy az üzletszabályzat szerint...
2011. márc. 9. 01:50
10/10 anonim válasza:
Ha az első megállónál "leb*sszák" a vonatról, attól még nem jelenti azt, hogy megúszta a büntetést (különben mindenki leszállna az elsőnél, ha nincs jegye). Ha megtagadja a személyes adatok közlését, az is 8000 Forint. Már egyre több helyen van kamera, vasútőr, polgárőr, ... aki bizonyítani tudja, hogy kit "b*sztak le" a vonatról. Együttérzek, ha nincs pénzed vonatjegyre, de mi lenne, ha bemennék a boltba, és elraknék egy kenyeret análkül, hogy kifizettem volna, mert nincs pénzem. A vasút is egy szolgáltatás, amiért fizetni kell.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!