Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szoktál bliccelni?

Szoktál bliccelni?

Figyelt kérdés
2009. szept. 15. 08:30
1 2
 1/18 anonim válasza:
100%
Már nem! Volt egy időszak, amikor rendszeresen csináltam, de már leszoktam róla.
2009. szept. 15. 08:47
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Szoktam, de nem mert akarok, hanem mikor nem jo a lyukaszto a buszon és a màsikhoz meg lehetetlenség eljutni! Erröl azt hiszem nem én tehetek!
2009. szept. 15. 09:07
 3/18 anonim válasza:
100%
Eddig nem, de mostmár fogok! Úgyse a BKV működtetésére költik, hanem a felső vezetők végkielégítésére. Akkor meg minek?
2009. szept. 15. 09:48
 4/18 anonim válasza:
100%

Szoktam, de vannak időszakok, amikor megszaporodik az ellenőrzés a járatunkon, amin utazni szoktam. Nálam fő szempont az egy tömbjegy elhasználódásának ideje. Ha hosszabb útvonalon közlekedek általában lyukasztok, ha rövidebben, akkor reménykedek, hogy nem lesz ellenőr. Amennyiben 10 napon belül elfogy a tömbjegy, az azt jelenti, érdemes bérletet váltani. Ha viszont eltelik 1 hónap úgy, hogy a felszíni közlekedésben egyszer sem kell bemutatnom az egy hónap alatt a bérletet, visszaállok a jegyrendszerre.

Hozzáteszem, én sem szívesen bliccelek. Gyakrabban lyukasztanék, ha időalapú lenne a jegy és tudom, hogy 300 Ft-ért most 75 percet utazhatok, tök mindegy hányszor szállok át. Persze ennek is akkor van értelme, ha megfelelően sűrűn közlekedtetik a járatokat, ami jelenleg működne is, de nem tudom meddig...

A nagyok inkább szeretnék csökkenteni a járatok számát, amivel ugyan látszólag csökkentik a kiadásokat, de valójában éppenhogy növelik. A még nagyobb zsúfoltság a buszokon, a ritka járatok több embert kényszerítenek autóba, amivel nő a környezetterhelése a városnak...

Szerintem az igazán jó megoldás az élhető, szép belvárosért:

Sűrű járatok (főleg a belvárosban- új villamosvonalak), idő alapú jegy, autók kitiltása.

Más városoknál is bevált. Nem tudom erre miért nem jönnek rá a városvezetőink...

2009. szept. 15. 10:38
 5/18 anonim válasza:
100%
Naná. Nem fogok fizetni egy ilyen szervezetnek, mint a bkv. Korrupt banda. A másik meg: most azért fizessek, hogy együtt utazom tbc-s hajléktalanokkal? Na ne...
2009. szept. 15. 10:53
 6/18 anonim válasza:
100%
míg egyszer meg nem büntettek, addig mindig blicceltem. azóta vonzom az ellenőröket. ritkán megyek tömegközlekedési eszközzel, de akkor mindig ellenőriznek. ma már nem mernék. még akkor is görcsbe rándul a gyomrom, ha meglátom az ellenőrt, pedig van jegyem.
2009. szept. 15. 11:23
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
ritkán tömegközlekedek, hála égnek. metrón nem bliccelek mert folyton ottállnak az ellenőrök már a bemenetelnél, de buszon, villamoson, ott sosem lyukasztok, csakha jön az ellenőr
2009. szept. 15. 13:25
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát metróval ritkán járok de ott muszály lukasztani. Villamos,hév, busz, főleg busszal járok egy-egy megállót arra csak nálam van a jegy ha esetleg ellenőr de amúgy nem lukasztok soha. Már jó ideje ugyanaz a jegy van nálam:D:D:D Hát én pénzemből nem lesz végkielégítés ez van. Amúgy nem bliccelnék de már csak azért is:D XD
2009. szept. 18. 21:52
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

egyszer csináltam olyat, hogy 2 éves jegyet húztam le :D de nem volt bűntudatom. vén fa.szi feljön a buszra "nagyon fontos!" és nem fizet :S

de szerencsére csak nyáron táborban volt ilyen hogy tömegközlekedtem, meg néha versenyekre csapatosan busszal megyünk

14/L

2009. szept. 19. 10:56
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem szoktam. De múltkor egy hétig jártam lejárt bérlettel mert nem figyeltem hogy mikor kell újat venni. Ezalatt többször is mutogattam a metróban a kellernak és egyik ilyen alkalommal szólt hogy ez lejárt. Rendes volt mert nem büntett meg mert mondtam hogy nem vettem észre és meg is veszem a bérletet mai nappal. Eljött velem a pénztárig megvettem meg mutattam és elengedett.
2009. szept. 19. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!