Pár kérdés a buszsofőrökkel kapcsolatban?
ha valaki lerakja jogsit és munkát kap, akkor az megválaszthatja, hogy milyen útvonalon akar közlekedni?
ha tapasztalatlan a sofőr, akkor az elején küldenek vele tapasztaltabbat, hogy beleszokjon?
megválaszthatja, hogy melyik buszon szeretne lenni?
A barátom buszsofőr, tudok egy pár dolgot. A kereset változó, átlagban 130-140et keres, azok után, hogy mindenféle szarságot levontak a keresetéből, ami amúgy 180-200 is lenne, ha pedig kifizetnék a munkaidejének minden percét (ami alatt az értendő, hogy ha 5 órát kell várakoznia egyedül egy másik városban az indulásig, addig nem jöhet haza, ott kell elb*sznia az idejét, ami persze normál esetben munkaidőbe számítana, de nem), akkor, 200 felett is kereshetne. Vezetett km-ek után fizetnek.
Az útvonal az elején nem hiszem, hogy megválasztható, hacsak nincs protekciód. De effelől nem tudok sokat, mindenesetre a buszt se a sofőr választja, ami ki van jelölve arra az útvonalra, azt kell hajtania. Akik frissen kerülnek be a buszsofőrök közé, egy ideig kapnak maguk mellé egy tapasztaltabbat is, igen.
Megint első vagyok. Ha olyan útvonalra kell mennie, két lehetőség van, vagyis 3: 1. Egy másik sofőr elkíséri az első úton. 2. Egy másik sofőr elkíséri egy darabig, elmagyarázza mikor hol kell lefordulnia vagy merre tovább, hol forduljon meg, ha kell, aztán leszáll (mert mondjuk van jobb dolga, ő úgy gondolja). 3. Elmagyarázzák neki indulás előtt, hogy merre vagy hogyan, majd úgymond sz*rok rá, csináld ahogy tudod, ha elcseszed, kapsz érte leb*szást módszerrel útjára küldik. Ez változó.
Ha két megye között utazik, megoldható, hogy elkèrje a főnökétől azt a felhatalmazó kártyát, hiszen ő az egész országban ingyen utazik, így neki sem kell az útért fizetni.
Ha olyan helyre küldik ahol nem volt akkor így járt...
Egyszer Pestről jöttem Bajára és a sofőrnek papíron voltak a települések h hol kell megállnia meg volt olyan falu is ami nem főút mentén van és majdnem elfelejtett bemenni.
Baján meg megkérdezett egy utast hogy merre van a buszpályaudvar.
Én 1 női sofőrt láttam de már nincs ott a volánnál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!