Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogy lehet jól bliccelni?

Hogy lehet jól bliccelni?

Figyelt kérdés
Akik rendszeresen bliccelnek bkv-n, adnának néhány tippet, hogy hogy ne bukjak le? Vagy hosszútávon lehetőleg minél kevesebbszer. Soha nem csináltam még ilyet, mert kicsit parás vagyok, meg asszem túl becsületes, de mégis valahogy el kell kezdenem.
2009. aug. 15. 08:26
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy nem tudnám bebizonyítani, és lehet nem tudnám őket feljelenteni. De szép kis téma lenne róla valamelyik tv műsorban. És sokan hinnének nekem, mert ugye az ellenőrök bunkósága eléggé közismert.

Amikor vidékről idejöttem, akkor én úgy álltam hozzájuk, hogy biztos csak a hírük rossz, de ők is csak emberek. Ám némelyek túlértékelik a hatalmat, amit a kezükbe adtak. Ez akkor tudatosult bennem, amikor egyik este Kőbánya-Kispestnél felszállva a szemem előtt rángattak ki a metróból egy ittasnak látszó (és valószínűleg hajléktalan) fiatal lányt. Lehet, hogy nem volt jegye, ok, büntesse meg. De túlzásnak éreztem, hogy a ruhájánál fogva húzzák ki a metróból és ütik, ahol érik. Rendesen én féltem, noha nekem volt bérletem (mint eddig a hónapig minden hónapban). Azt hiszem az utasok fizikai bántalmazása (ráadásul olyan brutális módon, mint ahogy azzal a lánnyal tették (és azt nem tudhatom, hogy a felszínen még mit kapott) nem szerepel a jogaik közt, még ha az embernek nincs is jegye.

2009. aug. 25. 08:46
 22/27 anonim ***** válasza:
84%
Én is akartam pár hónapja bliccelni. Nem vagyok hozzászokva, de épp lejárt a bérletem, gondoltam majd veszek újat a keletinél, addig meg csak nem jön ellenőr azon az 1db buszon... És jött. Elkaptak, le akartam szállni, hogy majd a BKV-figyelőn meg neten mindenhol olvasott taktikákkal és jogaimat ismerve majd jól elsétálok. SZäRT! Ketten voltak, egy 32 éves csupa izom vendégmunkás, meg egy 40 éves Piedone. Azzal kezdték hogy semmivel ne merjek próbálkozni mert a szärt is kiverik belőlem. Egy lélek se volt akkor arra, és simán megmondta volna bárki már csak ránézésre is hogy ezek bizony nem viccelnek. Hiába ismerem a "jogaimat", akkor az én 50 kilómnak a 2 barommal szemben SEMMILYEN jogom nem volt, max hogy fizetek. Az adataimat meg egy papírfecnire írta fel miután kiszedte a kezemből a bérletet. És most mondhatjátok hogy nincs hozzá joga és mondhatjátok hogy hívjak rendőrt, ott helyben félholtra vertek volna. Ezek a "nincs hozzá joga" taktikák csak akkor működnek ha 100 kiló /2m fölött vagy... És az hogy nekik nincs joguk verekedni az engem nem véd meg attól hogy tényleg ne is verjenek meg...
2009. szept. 1. 11:06
 23/27 anonim válasza:
100%
hamis adat duma tökéletes nekem is be szokott válni ha már nem tudok leszállni.
2009. okt. 19. 22:23
 24/27 anonim ***** válasza:
46%
Nem kell blicelni és nem kell aon aggódnod, hogy elkapna-e vagy sem. Ennyi!
2009. okt. 27. 14:37
 25/27 anonim válasza:
100%

Látom a sok okos hozzászólt, de semmi konkrétumot nem tudott írni...

Szóval:):

1. Légy magabiztos és határozott, mert "félig" bliccelni, néha jegyet venni nem érdemes.

2. Mindig legyen nálad egy darab vonaljegy, amit vészhelyzet esetén kezelni tudsz.

3. Ha az adott hely metróval/villamossal/busszal is megközelíthető, akkor ezeket fordított sorrendben válaszd. A metrón gyakran, a villamosokon kevésbé gyakran, a buszokon pedig ritkán ellenőriznek. A metrót és a körúti villamost lehetőleg kerüld...

4. 1-2 megállóra nem érdemes felszállni, 3-400 métert mindenki tud gyalogolni.

5. Végállomáson lehetőleg ne szállj fel buszra/villamosra, mert nem tudod, hogy ki az ellenőr. Ha egy megállót legyalogolsz, addigra az odaérkező járművön már előkerülnek a karszalagok:), amit a megállóból láthatsz.

6. A megállóban mindig a beérkező jármű végénél állj meg, így végig tudod azt nézni, hogy kik vannak rajta.

7. Felszállás után menj előre, mert onnét pedig a megállóban várakozókat tudod végignézni, így ki lehet szúrni az ellenőröket.

8. Ha egy vonalon pl. többféle jármű is közlekedik, akkor mindig a több kocsiból álló villamosokat, illetve a nem csuklós buszokat válaszd. Két-három ajtónál könnyebb a felszállókat szemmel tartani, mintha nyolc-tíz ajtaja van valaminek.

9. Ne légy feltűnő bliccelés közben. Az ajtónál/lyukasztónál reszkető utast rögtön kiszúrják...

10. Ha ellenőr kerül esetleg a járműre, akkor viselkedj természetesen. Mérlegelj, hogy milyen közel van a következő megálló. Attól függően készülődj a leszálláshoz, végső esetben pedig lyukassz:).

11. Ha ketten vagytok, és az útitársadnak van jegye vagy bérlete, kérd meg, hogy "szerencsétlenkedjen" amikor előveszi, így addig időt nyerhetsz.

12. Időbélyegzős pecsétnél többször is felhasználható a jegy, ha nem vág ki belőle. Vészhelyzetben volt már többször is, hogy rápecsételtem az ellenőre orra előtt és nem nézte meg.

13. Tapasztald ki, hogy hol nincs szinte soha ellenőrzés, ott nem kell parázni feleslegesen.

13+1. A megtakarított pénzből vegyél sütit/gyümölcsöt/bármit ami jólesik magadnak vagy a családodnak:)!

Sok sikert!!!

(Én harminc hónapja nyomom, anélkül, hogy elkaptak volna...)-Szalayné meg inkább az anyjától lopja el a pénzt ne tőlem...

2010. jan. 20. 08:22
 26/27 anonim válasza:

Jók a tippek, tényleg! Ma életem folyamán először hasznosítanom kellett, miután nemrég még mit sem tudva őszinteségben nem volt hiányom, és adósságot csináltam MAGAMNAK! :((( Ebből tanultam az olvasottakból!:P:XD

De soha többet nem akarok ilyet! És még mindig attól félek h minden ellenére "megtalálnak"!

2010. ápr. 19. 16:00
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Az ellenőrök ismérvei:

[link]

2011. jún. 16. 01:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!