Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogy lehet jól bliccelni?

Hogy lehet jól bliccelni?

Figyelt kérdés
Akik rendszeresen bliccelnek bkv-n, adnának néhány tippet, hogy hogy ne bukjak le? Vagy hosszútávon lehetőleg minél kevesebbszer. Soha nem csináltam még ilyet, mert kicsit parás vagyok, meg asszem túl becsületes, de mégis valahogy el kell kezdenem.
2009. aug. 15. 08:26
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
81%

A lényeg,hogy elhitesd az ellenőrrel stb,hogy te bizony egy becsületes állampógár vagy :)

Amikor hozzád ér és kéri a jegyed/bérleted,akkor kezd el keresni mintha lenne :P

Amikor már több zsebben/táskában megnézted,akkor mond neki,hogy biztos a másik tatyódban hagytad....

Egyből kérdezd meg,hogy milyen módja van annak,hogy utólag bemutasd stb..(ezzel is csak "nyugtatod" őket,hogy te nem bliccelsz)

Persze ilyenkor majd kérik a személyid (hehe) ,de ilyenkor már csak egyszerűen azt kell mondanod,hogy az bizony a bérlettel együtt volt a tárcádban ,amit ugye a másik táskádban felejtettél :D:D

Adatok bediktálása... más név más cím,más anyuka ;)

Azt,hogy parázol legalább addig leplezd amíg elkezded kutatni a bérleted ..utána természetes lesz,mert ugye elvileg neked van,csak nincs ott ;)

sok sikert!

kb 6-7 évig űztem ezt a "sportot" sikeresen

2009. aug. 15. 08:40
 2/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm, remélem nem lesz gond:)
2009. aug. 15. 08:45
 3/27 anonim ***** válasza:
35%

A humor kategóriában elmenne ez a kérdés,de itt?

Nem írtad,hogy hány éves vagy,de gondolom még fiatal.Neked és az első válaszolónak is üzenem: szégyeljétek magatokat!!! Ez a hozzáállás jellemző nagyon sok embertársunknál, ezért tartunk ott,ahol tartunk. Az ilyenek miatt emeli rendszeresen a jegyek/bérletek árát a mocsok BKV, és a becsületes, jeggyel/bérlettel utazók szívnak miattatok.Miért nem lehet becsületesen elkezdeni az életet?Miért a csalásra, sunyiságra "nevelődnek" a fiatalok? Nem kell a politikára fogni mindent, engem egyedül az tesz emberré,hogy nem hasonlítok rájuk!!!

Le lehet pontozni.

2009. aug. 15. 10:04
 4/27 anonim ***** válasza:
80%
pedig ezt is lehet nyugodtan a politikára fogni, merthogy az, szóval itt ki becsületes és ki nem az igen szubjektív kérdés, főleg a botrányaikat tekintve
2009. aug. 15. 10:14
 5/27 anonim válasza:
88%
Minden erkölcsi alapja megvan a magyarnak ahoz, hogy polgári engedetlenségi mozgalmat szervezzen, pl ne vegyen bérletet, jegyet, amig százmilliókat sibolnak el "törvényesen?" a BKV-nál.
2009. aug. 15. 10:22
 6/27 A kérdező kommentje:

A második válaszolónak üzenem, hogy erkölcsi kioktatás helyett inkább gazdasági kioktatást adjon. Mégpedig, hogy milyen javaslatai vannak azzal kapcsolatban, hogy anyám nővéri fizetéséből (ha esetleg álomvilágban élsz, akkor közlöm, hogy ez max kb 100 ezer nettót jelent havonta) hogyan éljünk meg négyen úgy, hogy abból 80 körül van csak az albérlet és a rezsi. Mert ha van jó ötlete, akkor ebből még a bérletet is kigazdálkodjuk minden további nélkül (az én diákomat és anyám felnőttét:13100 Ft- a gyengébbek kedvéért).

Na akkor várom az ötleteidet és akkor majd én is becsületesen fogok utazni.

2009. aug. 15. 10:44
 7/27 A kérdező kommentje:

Ja és még annyit, hogy az elmúlt két évben (azóta vagyok Pesten a fősuli miatt) minden hónapban megvettem a bérletet, kivétel nélkül. Akkor is, amikor esetleg 1-2 hétig nem használtam a szünetek meg a vizsgák miatt. Szóval nem azért nem veszek bérletet, mert nem akarok, hanem mert sajnos olyan luxuscikkeket helyeztünk a bérlet elé (mi erkölcstelen tolvaj népség), mint mondjuk a kenyér vagy a fedél a fejünk felett.

És végül is gyalog is járhatnék, ha nem lenne a suli még metróval és busszal is 50 percre, illetve, ha képes lennék tájékozódni a városban. Mert vidéken még simán el lehetett menni gyalog, de itt nem. És gondolom te sem vetemednél arra, hogy gyalog közlekedj. Ja, hogy te veszel bérletet! Hát örülj neki, hogy telik rá

2009. aug. 15. 10:48
 8/27 anonim ***** válasza:
61%

második vagyok

A tényleges anyagi helyzeted csak a kommentedben írtad le,így más a helyzet,de ezzel nem vagytok egyedül.Én sem lapáttal söpröm a pénzt a kertemben,egyedülállóként neveltem fel a lányom,küszködöm,mint a többi eladósodott, de a hozzáállással van bajom. Véleményt kértél, és ez volt az én véleményem.Bocs'.

Lenne egy megoldás: össze kellene fogni az összes utazónak, és kollektíve nem venni jegyet/bérletet, de ez az ötlet már elég ahhoz,hogy lepontozzanak ugye?

2009. aug. 15. 11:15
 9/27 A kérdező kommentje:
Amúgy nem én pontoztalak le, senkit nem pontoztam.
2009. aug. 15. 11:31
 10/27 anonim ***** válasza:
92%

az első válaszadónak!

A bkv ellenőröket nem nagyon érdekelné a mese amit mondtál.Ha meg nincs személyid úgyse fogja megkérdezni hogy hol laksz mert tudja hogy úgyis átvered hanem egyből hívja a rendőröket és ők majd intézkednek hogy fizess!

Amúgy meg alapból nem szabad!!!odaadni a személyidet és el sem kérheti!!mert neki nincs joga ahhoz hogy a te személyidet lássa!!Ha akarod odaadod ha akarod nem!!!!

De egy biztos nem éri meg bliccelni mert úgyis behajtsák rajtad ha tetszik ha nem!!

2009. aug. 15. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!