Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Másnak is így ment a IC?

Másnak is így ment a IC?

Figyelt kérdés
IC utaztunk, de 90-nél nem ment gyorsabban se egyenesben se kanyarban. Mind1. Megyünk jön egy kanyar az Ic vagy 60-nal megy, mellette, meg elmegy az Inter Pici 90-nel. Hát mondom ez már a sebesség. Az Inter Pici lenyomja az Inter City-t

2012. júl. 7. 07:57
 1/10 mantis religiosa ***** válasza:
100%

Valószínűleg a két vágányon eltérő mértékű a sebességkorlátozás mértéke, vagy ahol az IP ment azon a vágányon nem is volt.

Hidd el, a mozdonyvezetők tudják a dolgukat, és teszik is. Ne agyalj ezeken, inkább vigyél magaddal valami olvasnivalót, esetleg rejtvényt. Gyorsabban fog telni a hosszúnak tűnő utazás.

2012. júl. 7. 08:16
 2/10 anonim ***** válasza:

Az a Pici nem tudom, hogy micsoda...

Igen, így megy. Már 11. éve ingázok vele. Így nem csoda, hogy a 200 km-es utat majdnem pontosan 3 óra alatt teszi meg. Átlagban még 70-nel se megy.

Olyan is volt, hogy késében volt az IC, ezért elsőbbséget kellett adnunk a sima személyvonatoknak is. :S

Legutóbb meg busszal utaztam. Elvileg "gyors" járattal jöttem. Autópályán jött a busz. A nyíl egyenes, teljesen belátható pályán, úgy hogy se előtte se mögötte nem volt senki, jött folyamatosan 70-80 közötti sebességgel.

2012. júl. 7. 09:28
 3/10 anonim ***** válasza:
Most a nagy melegben bevezettek sebességkorlátozást, hogy nehogy baj történjen. Valószínűleg ezért ment lassan. :)
2012. júl. 7. 09:33
 4/10 anonim válasza:
Örüljetek h ICvel közlekedhettek, errefelé csak sima sebesvonatok járnak, amik rendszerint mocskosak, plusz megállnak kb 3-4 percenként :S 70 kmes utat megtesz majdnem 1 óra 45 perc alatt... Egy db IC se jár erre, pedig viszonylag sűrű a vonatközlekedés, óránként járnak innen a vonatok.
2012. júl. 7. 11:31
 5/10 anonim válasza:
Az állásokról nem is beszélve amikor pluszba, még negyedórát állunk a megállóba, mert a szembejövő vonatot be kell várni...
2012. júl. 7. 11:31
 6/10 A kérdező kommentje:
tavaly volt ilyen, de egyenesben se mentünk gyorsabban. Én azt hittem, hogy legalább 100-al azért fogunk menni, ha nem kanyarban akkor egyenesben
2012. júl. 7. 14:07
 7/10 anonim ***** válasza:

#2: A busz nem is mehet 80-nál gyorsabban autópályán. Kivéve, ha Tempo 100-as kocsi, de korántsem ilyen az összes autópályás busz.

Amúgy az IC-nél játszhatott az is, hogy a nagy melegben megnyúló felsővezeték miatt a villamos mozdonyoknak sebességkorlátozást írnak elő, míg a dízel IP vígan csattoghat menetrend szerinti tempóval.

2012. júl. 8. 20:48
 8/10 anonim ***** válasza:

Scania OmniExpress, nincs egy éves se, a hátfalon a szép 100-as matrica.

Csak éppen ha gyorsabban menne 80-nál még hamarabb beérne a 4 órás menetidőnél, ezért nem teszi magasabb sebességnél be a tempomatot.

Az viszont érdekes, hogy egyszer küldtek valami Credot. Hát az olyan volt, mint valami fapados városi busz. Még légkondi sem volt benne. Ebben nincs tahográf, vagy én nem tudom... Úgy zörgött mint az állat, de a sofőr tolta neki 100-zal, néha még kicsit többel is. (Jó, után persze állt egy csomót mikor beért a megállójába.)

2012. júl. 9. 13:13
 9/10 anonim ***** válasza:
A busz elméletileg nem mehet 80-nál többet autópályán. Hangsúlyozom: ELMÉLETILEG!
2012. júl. 9. 19:11
 10/10 anonim ***** válasza:

Akkor elméletileg rosszul tudod.

Olvasd el a ma is hatályos 1/1975. (II. 5.) KMP-BM együttes rendeletét a közúti közlekedés szabályairól, annak is a 26.§ 1. pontját:

"a külön jogszabályban meghatározott követelményeknek megfelelő autóbusszal autópályán 100 km/óra" sebességgel szabad közlekedni.

2012. júl. 10. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!