Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Másnak is ment el a kedve az lagzitól a szervezés miatt?
Nagyon régóta téma nálunk ez a lagzi dolog, de mindig eltoljuk, mert valahogy nem akarunk nekiállni a szervezésnek, amúgy jó lenne az egész családdal stb. ezért nem volt még kéttanús sem, mert csak variálunk a dolgon.
Na meg jön a szöveg, hogy ilyen csak egyszer van az életben, szép ruha, olyan különleges nap, ha nem tartotok esküvőt megbánjátok. Úgy szeretjük a családot, de tényleg mindenki csak esküvőkön és temetéseken jön össze, és olyan jó lenne...
De a helyzet az, hogy nekem baromira nincs kedvem ilyenekkel foglalkozni, hogy ki hova üljön, nyitótánc mire, egyáltalán nyitótánc, szülőköszöntő vers, hánykor fotózzanak, addig mit csinál a násznép, milyen legyen a dekoráció, zene... stb. Mi még régen jártunk esküvőre, falusiakra, de ott semmi ilyen extra nem volt, manapság viszont úgy vettem észre, hogy ez már elvárás, mert akkor "káosz lesz" meg így "illik", "szükséges", anélkül" nem normális" egy esküvő. És nekem ettől tökre elment a kedvem, hogy hetekig stresszeljek azon, hogy van mindenkinek minden meg fog-e felelni, minden ízlik-e, szép lesz-e, U alakú asztal legyen-e vagy kör, vagy több hosszú, DJ legyen vagy zenekar, mit játsszanak stb.
Egyszerűen rágondolok és semmi kedvem hozzá.
Na meg, amennyibe kerül... Nem az, hogy nem tudjuk kifizetni, mert ki tudnánk, de hát abból adott esetben vehetünk egy autót, vagy bebútorozhatunk egy teljes lakást stb..
Egyrészt én nem is építenék arra, hogy majd úgy is nullára jövünk ki, plusz én nem is kérnék pénzt, mert úgy gondolom, hogy az van nekem is, jobban örülnék akár 4 tányér készletnek is, mert azt 15 év múlva is tudni fogom, ha karácsonykor azzal terítek, hogy igen szegény jó Sárika nénénémtől kaptuk, nem csak elmegy és nyoma sincs, mint a pénznek.
Tudom, hogy vannak esküvőszervezők, de a kezemből meg nem adnám ki a dolgot, mert akkor vagy az van, hogy ugyanúgy kövessem minden lépését, akkor meg csak egy plusz személy a láncban, vagy ha mindent maga csinál, akkor meg szembesüljek valaki más művével, hogy te jó isten nekem ez eszembe sem jutna NEM tetszik... Na meg az alapokat én is tudom, a nagy dolgokat hogy kell leszervezni, nem is az, hanem ezek a kis hülyeségek, hogy milyen szabású ruhám legyen, milyen színek, milyen zene, asztal, szalvéta stb.. szóval ezeket a személyes ízlés dolgokat nem adnám ki a kezemből..
Volt aki emiatt egyszerűen letett az egész lagzi dologról?
Jó lenne a nagy esküvő.... nem kell a nagy esküvő, mert drága, inkább autót, bútort veszünk.... nem bírom a szervezést....nem kell esküvőszervező....
Te magad sem tudod, hogy mit akarsz.
Mellesleg, ha csak azért nem házasodtok, mert ezek a problémák, akkor nektek nem is fontos.
Valóban nagyon sok helyen már szerintem is túlszervezik a dolgokat. De attól még nem kell lemondani egy esküvőről, mert sok tenni- és szervezni való van vele. De szerencsére vannak lehetőségek:
1. Csak igen szűk körben: 2 tanú + örömszülők lesznek jelen a szertartáson és a részükre egy étteremben (vagy akár otthon a lakásban) egy szolid ebéd (vacsora) és kész.
2. Lehet csinálni egy szolid lagzit a szűkebb rokonsággal (tesók, unokatesók, és családjaik, nagybácsik, nagynénik)
Ez kb. 40-50 fő max. Ezt még meg tudod oldani egy étteremben (különtermet bérelve) és az étterem konyháját, felszolgálóit igénybe véve.
Az én esküvőmön ez a változat volt: az étteremmel egyeztettük a menüt, megfőzték, felszolgálták, az italt adták, és a saját zenekaruk (akkor még volt ilyen) szolgáltatta akkor kizárólag csak nekünk a zenét. A terem díszítésről is ők gondoskodtak.
Mi csak a meghívókat küldtük szét, és az ültetési rendet, kártyát csináltuk meg, fotóshoz előre bejelentkeztünk, aki a műtermi felvételek után jött velünk, és a lagziban is csinálta a felvételeket.
Szerintem ennyit ti is fel tudtok vállalni.
Persze a menyasszonyi ruha, a frizura az külön dolog, de ha egyszer kiválasztottad, szóval nincs azzal annyi gond, ne félj tőle!
na igen, nekem is pontosan ez a bajom vele, amit leírtál. a rokonok, ismerősök, barátok nyaggatnak, hogy legyen esküvőnk (nem értem, hogy ez pont nekik miért olyan fontos)...
nekem a hátam közepére nem hiányzik egy ekkora felfordulás, már a ballagásomon ki voltam borulva anno, hogy mindenki körülöttem nyüzsgött.
a pénz meg a másik nagy kérdés. valahogy eszembe nem jutna akár egy fillért is kiadni ilyenre, pláne ebben a mai világban, amikor örülök, hogy évek nehéz spórolása után végre vehetek magamnak egy pár 100ezres autót, és ha szerencsém van, még tankolni is tudok bele.
lakásunk szerencsére már van, étkészletünk is :)
a párom is néha nyaggat az esküvővel, de neki sztem inkább a papír a fontos, meg hogy beöltözzek habcsóknak :)
nekem meg inkább az a lényeg, hogy szeretjük egymást. sokkal jobban lázba hoz, amikor elmegyek a bölcsi meg az ovi mellett és meglátom a kis cukker kölyköket, ahogy játszanak :) pl. egy gyerekbe szívesebben fektetek milliókat, mint a rokonok etetésébe.
egy gyerek sokkal jobban összeköt két embert mint akármilyen papír. nekem ez a véleményem.
2-es vagyok.
Még egy variáció a korábban felsoroltakon túl:
ti ketten + a tanúk szürke hétköznapon.
Bátyám csenget a kaputelefonon: felengedsz? persze gyere. Jön vele egy nő: ő a feleségem már egy hete, ismerkedjetek meg.
Nem mondom, egy kicsit rosszul esett, de ők így oldották meg. Hétköznap, csak tanúkkal, utána megittak egy pohár valamit egy helyen és kész. Előre senki nem tudta, mire készülnek.
Az utolsó nagyon jó dolgokat írt. Én az előtte hozzászóló vagyok.
Mivel én nagyon szeretek kézügyeskedni, és időm is van, ezért magam készítettem a meghívókat, ültetőkártyákat és szalvétagyűrűket. Így olcsóbban jön egy kicsit az esküvő. :)
Az első aki írta, hogy nem fontos, szerintem nem érti a lényeget. Szeretnénk összeházasodni már egy jó ideje, de nem jutottunk dűlőre, hogy akkor menjünk el két tanúval, vagy csináljunk egy normális lagzit, ugyanis ha megcsináltuk már nem lehet meggondolni magunkat, és nem szeretné egyikünk sem, hogy utána folyton azon szomorkodjak, hogy életemben egyszer lehetett volna egy szép esküvőm.
A nagy esküvő megszervezése pedig azért sem egyszerű, mert több hasonló korú rokonom van, akik az idei nyarat már betakarták az ő esküvőikkel, már másfél-két éve és nem lett volna pofám a tavaly nyári eljegyzésünk után szépen rájuk szervezni két hét különbséggel mondjuk, mikor ők már régebben lefixálták.
És náluk aztán lesz minden a vőfélytől elkezdve, a virágszóró kislányok, hintó, ültetőkártya, négy személyes zenekar, három(!!!!) ruha, fogadás előtte, utána és így tovább. Emiatt egy kicsit úgy vagyok vele, hogy azért ha megautóztatom a 40 főnyi családomat 300 kilométert, akkor csak lépést kellene tartanom a többiek, utolsó fogpiszkálóig megtervezett, mindenre gondolós esküvőjével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!