Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Másnak is ment el a kedve az lagzitól a szervezés miatt?
Nagyon régóta téma nálunk ez a lagzi dolog, de mindig eltoljuk, mert valahogy nem akarunk nekiállni a szervezésnek, amúgy jó lenne az egész családdal stb. ezért nem volt még kéttanús sem, mert csak variálunk a dolgon.
Na meg jön a szöveg, hogy ilyen csak egyszer van az életben, szép ruha, olyan különleges nap, ha nem tartotok esküvőt megbánjátok. Úgy szeretjük a családot, de tényleg mindenki csak esküvőkön és temetéseken jön össze, és olyan jó lenne...
De a helyzet az, hogy nekem baromira nincs kedvem ilyenekkel foglalkozni, hogy ki hova üljön, nyitótánc mire, egyáltalán nyitótánc, szülőköszöntő vers, hánykor fotózzanak, addig mit csinál a násznép, milyen legyen a dekoráció, zene... stb. Mi még régen jártunk esküvőre, falusiakra, de ott semmi ilyen extra nem volt, manapság viszont úgy vettem észre, hogy ez már elvárás, mert akkor "káosz lesz" meg így "illik", "szükséges", anélkül" nem normális" egy esküvő. És nekem ettől tökre elment a kedvem, hogy hetekig stresszeljek azon, hogy van mindenkinek minden meg fog-e felelni, minden ízlik-e, szép lesz-e, U alakú asztal legyen-e vagy kör, vagy több hosszú, DJ legyen vagy zenekar, mit játsszanak stb.
Egyszerűen rágondolok és semmi kedvem hozzá.
Na meg, amennyibe kerül... Nem az, hogy nem tudjuk kifizetni, mert ki tudnánk, de hát abból adott esetben vehetünk egy autót, vagy bebútorozhatunk egy teljes lakást stb..
Egyrészt én nem is építenék arra, hogy majd úgy is nullára jövünk ki, plusz én nem is kérnék pénzt, mert úgy gondolom, hogy az van nekem is, jobban örülnék akár 4 tányér készletnek is, mert azt 15 év múlva is tudni fogom, ha karácsonykor azzal terítek, hogy igen szegény jó Sárika nénénémtől kaptuk, nem csak elmegy és nyoma sincs, mint a pénznek.
Tudom, hogy vannak esküvőszervezők, de a kezemből meg nem adnám ki a dolgot, mert akkor vagy az van, hogy ugyanúgy kövessem minden lépését, akkor meg csak egy plusz személy a láncban, vagy ha mindent maga csinál, akkor meg szembesüljek valaki más művével, hogy te jó isten nekem ez eszembe sem jutna NEM tetszik... Na meg az alapokat én is tudom, a nagy dolgokat hogy kell leszervezni, nem is az, hanem ezek a kis hülyeségek, hogy milyen szabású ruhám legyen, milyen színek, milyen zene, asztal, szalvéta stb.. szóval ezeket a személyes ízlés dolgokat nem adnám ki a kezemből..
Volt aki emiatt egyszerűen letett az egész lagzi dologról?
Ó, így már érthető..nagy kár. :(
És más hely nem jutott az eszetekbe? Lehetne szabadtéri is, igaz akkor plusz költség a sátrak stb bérlése.
A szervezésről pedig:
Nem kell hogy legyen különleges dekoráció, élőzene, vőfély, menyasszonytánc stb. Az legyen, ami Nektek tetszik. Ez a Ti napotok, és ha nem szeretnétek túlszervezni, akkor nem kell.
A nászajándékról pedig:
Én is jobban örülnék tárgyi dolgoknak. Ha odaadod a meghívókat, akkor mondd el nekik, hogy mit szeretnétek. Vagy vegyenek valamit olyan értékben, amit jónak gondolnak.
Tudod Kedves Kérdező!
Itt a legjobb alkalom megmutatni a világnak, és a rokonságnak, mindenkinek, hogy nem kell felesleges kiadásba vernie magát egy ifjú párnak, azért mert esküvő.
Nem kell a "rongyrázás", és a rokonságnak is ezzel bizonyos mértékű "túlköltekezési" kényszert diktálni.
Szép és ízléses esküvő, ahol megvan minden ami kell, és semmi ami már azon felüli, akkor lesz az igazi.
Keressetek egy másik éttermet, vagy cégnek az "üzemi konyhája" + étkezője, ahol az étterem által megfőzött kajákat melegíteni tudjátok.
Ha az általatok ideális étteremben 11 óra után már nem maradhattok, akkor tulajdonképpen erre az étteremre hiába is várnátok, ott sosem fogjátok tudni megcsinálni a lagzit. Keresni kell másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!