Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan álljak neki az esküvőm megszervezésének?
Figyelt kérdés
Belegondoltam, és elég sok teendő van egy esküvő megszervezésével kapcsolatban. Egyelőre csak információt gyűjtök, inspirálódok, még semmi konkrétum. De ha valaki tudna tanácsot adni, mire kell figyelnem, mit mikor kezdjek intézni, foglalni, stb. annak nagyon hálás lennék!:)
Az alapelgondolás egyébként tavaszvégi, ősz eleji lagzi, kb 50 fővel.
2011. dec. 29. 16:50
1/5 anonim válasza:
A barátnőm is hasonló cipőben jár, neki ez az oldal sok segítséget adott: [link]
Be is regisztrálhatsz és akkor listát készíthetsz a vendégekről meg a teendőkről. Ő gyakran olvasgatja, azt mondta, hogy a blogok, amiket a menyasszonyok írogatnak sok jó ötletet, tanácsot és képeket tartalmaz. Remélem segítettem :) Jó készülődést!
2/5 anonim válasza:
Mi annak idején egyedül kezdtük el szervezni, aztán megbíztunk egy esküvő szervezőt. Ő nem kért érte pénzt, az étterem, virágos stb. fizettek neki. Tehát nekünk nem került semmibe, viszont lényegesen egyszerűbb volt az egész. Mi az időponttal kezdtük.
3/5 anonim válasza:
Kezd az időpont lefixálásával, majd írjátok össze, hogy kiket szeretnétek meghívni. Nekik lehet már finoman célozgatni, hogy ne menjenek akkor nyaralni. Aztán ki lehet találni, higy melyik városban legyen. Innen meg már lehet tovább menni: megnézni az éttermeket, fotóst, zaóenekart stb keresni. Közben nézegethetsz már ruhákat is. Aztán ha bejelentkeztetek az anyakönyvvezetőnél és megvan az időpont akkor lehet meghívót is csinál(tat)ni.
4/5 anonim válasza:
Mi elöszőr is összeírtuk, hogy kb. hány embert szeretnénk meghívni, majd meghatároztuk azt az összeget, amit az esküvőre tudunk fordítani. Ezután időpontot választottunk. Innentől kezdve ment minden magától. Nagybátyám zenészt tudott ajánlani, nagymamám egy egy remek kis éttermet. A párom szüleinek van egy ötvös ismerőse, az én szüleim virágossal vannak jóban. Nemrég mentünk el a polgármesteri hivatalba megkérdezni, hogy mennyivel előre kell bejelentkezni, majd elmentünk a paphoz is. Az egyik barátnőm ajánlotta figyelmembe, hogy egy esküvői ruhaszalon kiárusítást tart, így ott vettem a ruhám. Unokatestvéremnek egy kedves fotós ismerőse van, így a fotóst is felkértük. Mi jövő nyáron házasodunk, és szépen lassan csináljuk a dolgokat. Közben gondolkodunk, hogy milyen meghívót készítsünk, nézegettem frizurákat, majd tavasszal megyek fodrászhoz, nem nagyon kapkodunk, idegeskedünk a dolgokon. Itt azt olvastam, hogy a polgári szertartás időpontját fél évvel előre lehet lefixálni, előtte csak ceruzával írnak be, de a mi falunkban például elég egy hónappal előtte biztosra kérni az adott napot. A pap is meglepődött, hogy ilyen hamar mentünk (azt mondta elég lett volna 2-3 hónappal előtte felkeresni) csak sajnos nagymamám már elkotyogta neki a dolgot, és nem akartuk, hogy sértve érezze magát, hogy mástól tudja meg, és hogy csak egy kelléknek tekintjük, akit az utolsó pillanatban kérnek meg. Egyébként az éttermet kell a a leghamarabb lefoglalni, mert a jó és kifizethető helyek fogynak el a leghamarabb, de a zenészekkel is már kellene beszélnetek, mert a mi zenészünknek például már októberben volt 4 foglalt nyári hétvégéje. Nem tudom, hogy mennyit segítettem, de ne pánikolj, és vond be a vőlegényedet is, hogy ugyanis ez nem a Te esküvőd, hanem a TI esküvőtök lesz, és jobb megosztani a felelősséget is döntésekben, és így legalább tényleg a nagy napotok lehet.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, mindegyik válasz hasznos.:)
2011. dec. 29. 19:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!