Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mindenhol kell vonatra jegyet...

Mindenhol kell vonatra jegyet venni átszálláskor?

Figyelt kérdés

Nem nagyon utaztam még vonattal és most elég messze kell mennem több átszállással. És az érdekelne, hogy lehetne venni jegyen teljesen a célig vagy csak tényleg úgy lehet, hogy minden városban vennem kell a másikra?

Néztem a vonat indulásokat és érkezéseket és ép, hogy marad időm némelyik helyen(3perc)...

2012. jún. 3. 07:18
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Indulásnál megveszed a végállomásig a jegyedet.
2012. jún. 3. 07:28
 2/18 A kérdező kommentje:
És ez számít, hogy külföldre megyek át?
2012. jún. 3. 07:52
 3/18 anonim ***** válasza:
Mindegy, hogy mi a célállomás, viszont nemzetközi jegyet nem kaphatsz bármelyik jegypénztárban.
2012. jún. 3. 08:23
 4/18 anonim ***** válasza:

Attól függ, honnan hova akarsz menni.

Lehet, hogy van valamilyen kedvezményed a belföldi részre, de ez nem érvényes, ha egyből nemzetközi jegyet veszel.

Ha viszonylag hosszabb a magyar szakasz, lehet, hogy olcsóbb elmenni a határ közelébe belföldi jeggyel, és csak onnan tovább nemzetközivel!

2012. jún. 3. 08:42
 5/18 A kérdező kommentje:

Magyarországról Ausztriába megyek.

És akkor a jegyet rendesen az állomáson vegyem?

2012. jún. 3. 09:18
 6/18 anonim ***** válasza:

Viszont én 3 percre nem alapoznék! Teljesen megszokott, hogy a vonatok 5-10-15 percet késnek, ha nem többet és a csatlakozás nem mindig várja be!

Úgyhogy 3 perces átszállásra ne alapozz!

2012. jún. 3. 10:12
 7/18 anonim ***** válasza:
Vedd meg, amiddig tudod :) átszállásnál akkor lehet jegy nélkül felszállni a vonatra, ha más vasúttársaság járatára szállsz át (MÁV-ról MÁV-Startra, MÁV-Startról GYSEV-re, ..)
2012. jún. 3. 14:44
 8/18 anonim ***** válasza:

"MÁV-ról MÁV-Startra"

Ez milyen variáció?

2012. jún. 3. 15:19
 9/18 anonim ***** válasza:
Ha MÁV Zrt. által üzemeltetett vonalról szállsz át MÁV-Start Zrt-s vonalra. Például Somogyszentpálon felszállsz a MÁV személyvonatára, és Balatonfenyvesen átszállsz a MÁV-Start járatára, akkor ott felszállhatsz jegy nélkül a vonatra, és megveheted a kalauztól pótdíj nélkül (MÁV-os jegy szükséges hozzá)
2012. jún. 4. 09:39
 10/18 anonim ***** válasza:

#7-esnek

Mi az a MÁV meg MÁV-Start. Szerintem most csak MÁV-Start van, ez volt régen a MÁV.

2012. jún. 4. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!