Estefelé mennyire gyakoriak az ellenőrök BKV-n?
Olyan este 5-6-7 óra felé. Amelyik járatokkal utaznék, az a 2-es villamos, 3-as villamos, 1-es villamos, 173E busz. Persze nem mind egyszerre, hanem hol ez, hol az. :)
1-es lágymányositól thököly útig, 2-es végállomástól végállomásig, 3-as gubacsitól bosnyákig, 173E zugló vasútállomástól vagy bosnyáktól újpalota végállomásig.
Mennyire kell tartanom az ellenőröktől? Gondoltam, ha nem jön, akkor nem lyukasztok, de észre fogom vajon venni, hogy ő ellenőr? 10ezerért havonta nem tudom megvenni a bérletet, mivel nem keresek annyit...mennem meg muszáj heti 2x oda-vissza. Mennyire lehet elbliccelni, legalább néha-néha egy-egy vonaljegyet?
Figyelj!
a legegyszerűbb: EGYSZERRE van nálad 2-3 jegy, azt ha jön, lyukasztasz.... én is 3 hónapig használok 1 jegyet buson metrón, villamoson stb.
Nem azt mondom, hogy helyes a bliccelés, de ennyire tényleg nem kéne őt szapulni. Én is voltam olyan helyzetben, hogy "rákényszerültem". (Illetve nem is tartom megfelelőnek a BKV munkáját.) Nem volt kellemes. Mindig arra vártam, hogy bérletem lehessen. Később kicsit jobb lett, és azóta bérletem van. (Kis híján 2 éve folyamatosan.) Ha a boltokban nem lenne kamera és eladó, akkor valószínűleg mindenki lopna. Például a Tesco-ban a gépi fizetőegységet szinte senki nem használná, ha nem figyelnének ránk. De ezt zárjuk le, nem ránk tartozik. A BKV és az ellenőrök dolga.
Én a 2-es villamoson kívül egyik említett járaton sem találkoztam még ellenőrökkel. De az igaz, hogy a Bosnyák téren van az ellenőrök "hadiszállása". Az ellenőrök sokszor ravaszak, karszalag nélkül civil ruhában, csapatosan szállnak fel. Ilyen esetben sok bliccelőt elkapnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!