Estefelé mennyire gyakoriak az ellenőrök BKV-n?
Olyan este 5-6-7 óra felé. Amelyik járatokkal utaznék, az a 2-es villamos, 3-as villamos, 1-es villamos, 173E busz. Persze nem mind egyszerre, hanem hol ez, hol az. :)
1-es lágymányositól thököly útig, 2-es végállomástól végállomásig, 3-as gubacsitól bosnyákig, 173E zugló vasútállomástól vagy bosnyáktól újpalota végállomásig.
Mennyire kell tartanom az ellenőröktől? Gondoltam, ha nem jön, akkor nem lyukasztok, de észre fogom vajon venni, hogy ő ellenőr? 10ezerért havonta nem tudom megvenni a bérletet, mivel nem keresek annyit...mennem meg muszáj heti 2x oda-vissza. Mennyire lehet elbliccelni, legalább néha-néha egy-egy vonaljegyet?
Végre valaki, aki úgy gondolja, mint én :D Nagyon nincsenek arányban a jegyárak a színvonallal és a fizetésekkel.
És te hogy oldod meg, hogy nem kapnak el? Adhatnál 1-2 tippet nekem :) Arra gondoltam, 1 hónapra megveszem a bérletet, kiokoskodom, hogy megéri-e, ha nem, akkor veszek egy 10-es gyűjtőt, és elég ameddig elég...nem lyukasztok ahol nem kell és ennyi.
Ezzel gyakorlatilag lesüllyedsz az ő szintjükre, semmivel nem leszel jobb, mint "ők". Innentől pedig nem értem, mire fel kritizálod őket, hisz' semmivel nem rosszabbak nálad: ők is lopnak, te is lopsz.
Tudniillik egy fizetős szolgáltatás igénybevétele a díj megfizetése nélkül: lopás. Magyarázhatod innen, onnan, a tény az tény: meglopod a BKV-t.
És elég szomorú, ha az állítólagos lelkiismereted egy büdös szót nem szól emiatt...
Nem fizetek bérletet, mert nem használom a bkv-t. A fenti okokból. Inkább gyaloglok, biciklizek, robogózok, autózok. A benzint pedig nem lopom, hanem kifizetem, mert használom. Ha pedig mégis bkv-ra kényszerülök, akkor nem hisztizek, hanem veszek egy jegyet.
Nekem is meg van a véleményem a bkv-ról, csak sokakkal ellentétben gericem is van, és nem veszi be a gyomrom, hogy lopjak - még tőlük sem.
"Veszel hamis diákot 2000 Ft-ért"
És jól megbukik pár ellenőrzés után :D
Már sorszámozva, feliratozva van a matrica akárhonnan akárhová nem lehet ragasztgatni.
Van egy listájuk az ellenőröknek, és nézik.
Egyik ismerősöm így bukott meg... Egy 10-esébe fájt neki, hogy az ellenőpr ne rohanjun od aaz ott álló rendőrhöz, és jelentse fel közokirattal visszaélés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!