Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A Volánnál is lesznek járatrit...

A Volánnál is lesznek járatritkítások?

Figyelt kérdés
Hallottam ilyesmit a tv-ben, de csak fél füllel, nem tudom, hogy csak riogatás volt, vagy tényleg komolyan gondolják.
2012. ápr. 17. 12:57
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
A 15 percenként induló buszaid költségét még nem is számoltam a vasúthoz viszonyítva...
2012. ápr. 25. 21:19
 12/29 anonim ***** válasza:
Érdekes, Törökországban működik a dolog, pedig ott a benzin is drágább, és az állam sem ad támogatást.
2012. ápr. 26. 16:57
 13/29 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! A Volán menjen el a búsba! Ugyanis, Kecskemét és Budapest között a vonattal párhuzamos járatokon degeszre keresi magát, akkor igazán beleférne még pár busz Újhartyán és Újlengyel között!
2012. ápr. 27. 00:52
 14/29 anonim ***** válasza:
Épp ezért nem kell MÁV, csak a veszteséget termeli -.- Törökországban egy-két városba megy vonat, napi max 3 (Isztambul-Ankara és Isztambul-Izmir között sincs sok, buszok mennek 5-10 percenként, különféle cégek üzemeltetésével, elég jó szolgáltatásokkal)
2012. ápr. 27. 16:42
 15/29 anonim ***** válasza:
na igen, az utolsó rátapintott a lényegre. nem lesz népszerűbb a vonat, csak azért, mert épp a buszvonalakat ritkítják. másrészt meg esetleg a tisztaságra is adnának...akkor lehet többen utaznának vonattal, például a téli időjárással nem igazán törődtek a fűtetlen vonatokban..és ezért fizessek 1-200 Ft-al többet?
2012. ápr. 27. 17:43
 16/29 anonim ***** válasza:

Én rendszeres utazó vagyok (évi 30000 km) és egyetlen egy alkalommal fordult elő velem, hogy nem volt fűtés: Menet közben ment el, szóltunk a kalauznak, mondta, hogy sajnos nem tudja megcsinálni, de a többi kocsiban (7 másik kocsi!) van hely üljünk át. Mindenhol meleg volt azon kívül.

Tisztaság is sokat fejlődött nem csak az IC-n... Keletiben is rendszeresen takarítják a WC-t emrt utána mindig édeskés takarítószer illat van a mosdóban.

Persze tudom sokkal egyzserűbb félvállról fikantani :)

Aki meg jó példának hozza a török "egy vonalon egy nap 3 vonat" megoldást: Ha egy kisicsit is gondolkodnál, eljutnál oda, hogy melyik a gazdaságosabb? Ha uigyanazt az infrastruktúrát tartom fenn 3 vagy 20 vonatért?

(Segítek: az állandó költségek miatt a 20 vonattal gazdaságosabb)

A ti szátok habzana a legjobban ha mindne irányból beindulna a 15 percenkénti buszközlekedés. De jó is lenne. Nálunk is lehetne árulni 1000 forintokért a 90 ml palackozott levegőt mint a japánoknál...

Ti amúgy kukászsákban éltek?

2012. ápr. 27. 19:56
 17/29 anonim ***** válasza:

Utolsó, tényleg fantasztikus a vonat, csak nyáron éppen megsülök a 40 fokos kocsikban, az intercityre meg nincs pénzem.

Semmi baj nem lenne a vonatokkal, ha mindegyik kocsi légkondicionált lenne, 15 évnél öregebb kocsit nem engednének a sínekre, az átlagsebesség mindenhol meghaladná a 100 km/órát és nem fordulna elő 10 percnél nagyobb késés.

2012. ápr. 28. 10:20
 18/29 anonim ***** válasza:

Például Ausztriában nem kérnek pénzt az InterCity pótjegyért, helyjegy pedig bármely vonatra vásárolható, opcionálisan.

(Megjegyzem, a buszban garantáltan van ülőhelyed, ahogy megveszed a jegyet a Népligetben, ott van rajta, hogy xy számú ülés, és 1 forintot sem kell a fenntartott helyért fizetned.)

2012. ápr. 28. 10:23
 19/29 anonim ***** válasza:

"(Megjegyzem, a buszban garantáltan van ülőhelyed, ahogy megveszed a jegyet a Népligetben, ott van rajta, hogy xy számú ülés, és 1 forintot sem kell a fenntartott helyért fizetned.)"

Hm, érdekes, amikor én utaztam ez nem így volt.

Adott jegyet a buszos, autópályás buszon álló utasokkal (ismétlem ÁLLÓ) majd 2 kerülettel arrébb átszállt még hozzánk az előző lerobbant busz összes utasa. A szélvédő előtt 4-en álltak, a hátsó lépcsőn 4 (NÉGY) ember.

A klíma meg csak a piktogramon létezett.

Amúgy érdekes itt egyesek hozzáállása: Volánbuszból jó a klímát soha nem látott 30 éves csotrogány, vonatból nem...

Mennyivel jobb, ha a sofőr spúr tolvaj és nem kapcsol se szelőzést se klímát, mert az fogyassza a gázolajat? Akkor inkább ne legyen semmi le lehessen tépni az ablakot és jöjjön a menetszél...

Arról már nem is eszélek, hogy külön ré kell szólni a sofőrre, hogy adja már oda a jegyet ha kifizettem.

Tolvaj banda mind.

2012. ápr. 28. 10:28
 20/29 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__tomegkozlekedes__2..

Itt lehet szemezgetni a csudijó volános tapasztalatokból...

2012. ápr. 28. 10:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!