Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mit tehetek a volánnal szemben?

Mit tehetek a volánnal szemben?

Figyelt kérdés
A segitségeteket szeretném kérni,anyukám tavaly volánbusszal utazott és a sofőr nem adott neki jegyet.Jött az ellenőr és megbüntette,hiába mondta,hogy a sofőr nem adott jegyet,a sofőr ezt letagadta.Erre ő mondta,hogy nem fogja kifizetni a büntetést,de most jött egy levél a volántól,hogy per előtti utolsó felszólitás fizetésre.Mit csináljunk,menjünk bele a perbe?
2012. jan. 25. 09:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Esetleg nem volt a buszon anyukádnak egy ismerőse, aki tanúsíthatná? Amúgy a bíró ha el is hiszi, amit mondasz (tanú híján), lehet, hogy nem tehet mást, mint hogy megbüntet. (Saját vélemény, nem 100%.)
2012. jan. 25. 09:33
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Inkább fizessétek ki, mert a pert elfogjátok bukni mivel tanúd nem volt rá, ha volt akkor feltétlenül beszélj vele. De jobban jársz ha most kifizetitek, mert akkor még olcsón megúszhatjátok.
2012. jan. 25. 09:41
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Úgy érted, hogy fizetési meghagyást kaptatok, és 15 nap van az ellentmondásra?

Mert, ha nem, hanem sima felszólítást, akkor előbb még ez következik, per csak akkor lesz, ha ellentmondotok, ergo azt kell eldönteni, hogy annak van-e értelme.

Én sajnos azt mondanám, hogy először is jobb lenne kifizetni ezt a követelést, ugyanis idővel csak egyre több lesz (kamatok, eljárási díjak... Többszörösére nő.)

Mikor ez már ki van fizetve, akkor pedig el lehet azon gondolkodni, hogy hogyan szerezzétek vissza, amikor viszont már ti fogtok majd kamatokat követelni. Pl. első körben panaszt lehet tenni a busztársaságnál, lehet, hogy már ők maguk is intézkednek majd.

Másrészt van fogyasztóvédelem, meg különböző szervek, akikhez fordulni lehet.

A lényeg, hogy ne perben gondolkodjatok, ha nem muszáj, mert évekig tart, drága és felesleges.

2012. jan. 25. 09:42
 4/9 anonim válasza:
100%
Ha nincsen tanú anyukádon kívül szerintem ez veszett ügy. Esetleg hátha voltak hasonló esetei a sofőrnek. De ha úgy mentek bíróságra ,hogy a ti szavatok az ő szava ellen azzal nem hiszem,hogy akármelyik bíró tudna mit kezdeni.
2012. jan. 25. 09:44
 5/9 anonim ***** válasza:
Igen, itt a tanúk hiánya a legnagyobb gond. Ezt pontosan tudja a sofőr is, ezért mert tagadni. Apu engem megtanított, hogy mit kell ilyenkor csinálni: A sorban mögötted lévő két embert odahívod magad mellé, hogy nem kell semmit sem csinálniuk, csak hallgatni a Te és a sofőr között zajló beszélgetést. Na ekkor szépen még egyszer megkéred, hogy adjon jegyet. Szerintem hirtelen sokkal készségesebb lesz, hiszen úgy már hárman lesztek, akik hallották szemben vele, egyedül... Mondd ezt el Anyudnak is, hátha legközelebb már nem jár így. Ezt sajnos benézte:(
2012. jan. 25. 09:52
 6/9 A kérdező kommentje:
Igen,én is ettől félek,hogy már késő gondolkodni...köszönöm a válaszokat!egyébként ezen a vonalon megszokott dolog,hogy a sofőrök saját zsebre dolgoznak,csak általában tudják előre,ha jönnek ellenőrök és akkor mindenkinek adnak jegyet..
2012. jan. 25. 10:02
 7/9 anonim ***** válasza:

Úgy általában ezért kell elkérni a jegyet, és les.zarni azt a pártíz forintot amivel jobban járnál...

Nekem is fel volt háborodva a volános amikor kértem a jegyemet, pont ilyen esettől tartva...

2012. jan. 25. 10:47
 8/9 anonim ***** válasza:

a sofőr felelőssége IS hogy kiadja a jegyet. A helyedben kifizetném ugyan, mert nem hiányzik hogy perre vigyék az ügyet, de írnék egy felháborodott levelet a volán vezetőségnek (hidd el, eljut odáig), amiben kifejtitek hogy ekkor és ekkor ezen a járaton a sofőr nem adott jegyet, mely következtében megbüntettek. Neked nem lesz jobb tőle, de legalább a sofőrt előveszik kicsit.

Igen persze, mért ba..zak ki a sofőrrel... azért mert miatta kell fúlyos ezreket fizetnem.

2012. jan. 25. 22:59
 9/9 anonim válasza:
Ez aztán a pofátlanság :/
2012. jan. 31. 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!