Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Etikus ez a vonat utasaival...

Etikus ez a vonat utasaival szemben?

Figyelt kérdés

mikor jöttem haza a vonattal egy szakaszon lassabban ment a vonat mert a másik sínpáron valaki öngyilkos lett és helyszíneltek, mindent láttam én és a többi azon az oldalon ülő utas is.

nyilván pavilont nem lehet kirakni oda, az utasokat nem lehet előre figyelmeztetni, mert tülekednének

nem kéne addig inkább leállítani a vasútforgalmat?

2011. nov. 28. 14:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ha leállítják a forgalmat,minden utas azon háborodna fel, hogy ezért miért kell leállítani?
2011. nov. 28. 15:00
 2/13 anonim ***** válasza:
de kretén kérdés...
2011. nov. 28. 15:34
 3/13 A kérdező kommentje:

igen, az is igaz

ha láttad volna amit én,nem ezt mondanád

2011. nov. 28. 16:43
 4/13 anonim ***** válasza:
Ha érdekel én élőbe láttam, hogy hogyan csap el egy embert a vonat. Kicsit drasztikus látvány volt, és le is "fagytam".
2011. nov. 28. 19:31
 5/13 anonim ***** válasza:
Egy helyszinelés több órát is eltarthat.. Most az se megoldás hogy 3órára leállitják a vonat közlekedést.
2011. nov. 28. 19:53
 6/13 anonim ***** válasza:

Minek nézed??

Amúgy ha minden öngyilkosért leállítanák akkor a vonatok minden vonat csak állna. Végül is én azt csinálnám a máv helyében hogy összeakasztanék egy csomó vagont hogy 2város között összeérjenek. És akkor nem kéne menni se. Megvennéd a jegyet és végiggyalogolnál a vonaton. Meg ki se tudna ugrani senki a vonat elé. mert hát ugye az állna. Sőt költséges se lenne nem kéne fizetni a mozdonyvezetőt se meg ilyenek. :P

Amúgy visszatérve a kérdésedre az utasok miatt etikus lenne legalább addig leállítani a vonatforgalmat ameddig a hullát össze nem szedik. Mert szerintem az utasok nem kíváncsiak a darabolt hullára. Ugyhogy vagy gyorsan vagy sehogyse kellett volna menni. Nem értem miért jó az hogy lassan ment.. jól meg tudják nézni az utasok az lett volna a lényeg vagy mi?

2011. nov. 28. 20:13
 7/13 anonim ***** válasza:
Ki mondta, hogy nézz oda? Ha leállítják a vonatot, azon leszel felháborodva, ha nem meg most azért. Örülj neki, hogy nem kellett estig várnod a mínuszokba egy vonaton! Különben is, ha téged az ilyesmi megráz (persze mindenkit megráz) akkor miért nézted meg? Jó, persze, kíváncsiság. De a Te kíváncsiságod nem a MÁV hibája nem?!
2011. nov. 28. 20:41
 8/13 anonim ***** válasza:

Egyszer én is jártam így.

Az a vonat vitte oda a helyszínelőket amin én is ültem. A már ott lévő rendőrök meg poénkodtak az ablakban lógóknak, hogy "jól néz ki mi?"

2011. nov. 29. 08:04
 9/13 A kérdező kommentje:

nem direkt néztem oda, mivel előre nem tudhattam, hogy egy darabolt ember lesz ott. mikor megláttam az egyik felét lefagytam aztán ott volt a másik része is.

gondolom azért ment lassan a vonat mert ott álltak a helyszínelők a sínek között

nem értek hozzá, de amíg lefotózzák meg összeszedik a darabokat addig lehet leállítanám a forgalmat, meg se tudnák az emberek, hogy mi történt. (hírekben sem volt benn és a intrneten se találom egyébként.)

2011. nov. 29. 11:28
 10/13 10 deka farhát ***** válasza:

Így van, két- vagy többvágányú szakaszon az érintett helyszín melletti vágányokon ún. munkavédelmi lassúmenetet rendelnek el, hogy a helyszínelést és takarítást végző dolgozók biztonságosan tudják végezni a munkájukat.

Amúgy visszakérdezek: közúti balesetnél, ha van halálos áldozat, oda is kérnél teljes útzárat? Akkor is, ha csak a leállósávon állt bele a szalagkorlát az autóba?

2011. nov. 29. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!