Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A minap már használt jeggyel...

Kiss Róbert Péter kérdése:

A minap már használt jeggyel közlekedtem egy buszon, mire odajött két ellenőr és leszálítottak a buszról, persze ők is jöttek velem együtt. Ezután kérdezték, hogy akkor most fizetek vagy később, meg hogy van -e nálam személyi vagy esetleg pénz?

Figyelt kérdés
Mondtam nekik, hogy nincs egyik sem, épp hazafelé tartok a suliból jövök. (személyi mondjuk volt nálam, csak nem akartam megmutatni) Erre mondták, hogy jó akkor hívnak rendőrt, de akkor a rendőrnek kiszállási díjat kell fizessek ( ilyen létezik egyáltalán? ) vagy akkor elkísérnek hazáig, és kifizetem nekik. Mondtam nekik, hogy rendben, akkor jöjjenek velem kifizetem otthon. A fentebb említett kérdésemen túl a következő lenne a kérdésem: ha elfutottam volna, esetleg ő megakadályozhatott volna engem abban hogy elmenjek? Vagy ha rendőrt hív, akkor tényleg fizetnem kellett volna neki kiszállási díjat? Csak mert még sosem hallottam ilyesmiről. Továbbá ha rendőr jön, ő mit tesz? Tegyük fel, ha nincs nálam személyi, bevihet az őrsre vagy ilyesmi? Vagy ezért megbüntet? U. I. : ha bemegyek a házba, és nem jövök ki neki fizetni, akkor mit tehetett volna a két kedves ellenőr?
2012. febr. 7. 22:28
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
4%
Mi lenne ha jegyet vennél, nem kiskapukat keresnél? Idióta.
2012. febr. 7. 22:37
 2/21 anonim válasza:

rossz hiba h kísérjenek haza. az ellenőr nem motozhat meg és nem kérhet tőled személyit se még a rendőr igen. elfuthattál volna ha tehenek akkor nem mentek volna utánad.

vagy kiállsz az igazadért h kik ők h kérnek tőled ezt vagy azt, még a rendőr kijön az is 10-15 perc, addig már messze jársz és nem keresnek. ha rendőrt hívnak annyi hogy akkor is megkapod a bírságot. és ki kell fizetned

2012. febr. 7. 22:37
 3/21 anonim ***** válasza:

Az ellenőr elkérheti a személyid de te nem vagy köteles neki felmutatni. A rendőrnek vagy a közteresnek már köteles vagy.

Erővel nem tarthat ott.

2012. febr. 7. 22:41
 4/21 anonim ***** válasza:
Azért azt ne felejtsük el, hogy a bliccelőnek is vannak jogai. Pl joga van tudni az intézkedés menetét, ellenőrök hatáskörét. Mondjuk ez, hogy hazakísérnek, meg fizess a rendőrnek egy kicsit tùlzás... Bár ma M.o.-n már lassan minden megtörténhet.
2012. febr. 7. 22:42
 5/21 anonim ***** válasza:
hú de meg unták volna a várakozást, és haza mentek volna! ez röhej!nem alkudozhatnak veled , ha ők korrekt emberek akkor ki hívják a rendőröket, de nem tették!
2012. febr. 7. 22:44
 6/21 anonim ***** válasza:
Zsebbe kellett nekik a pénz, egyértelmű...
2012. febr. 7. 22:47
 7/21 anonim válasza:
De gáz
2012. febr. 7. 22:53
 8/21 anonim ***** válasza:

én már olyat is hallottam hogy " oké akkor most szépen felhívjuk anyukádat, és majd ő megmondja hogy hogy hívnak".

amúgy ha rendőrt is hívatnak, neki meg kell mutatni a személyidet, mivel ha nem tudod magad igazolni akkor az 20E ft.

2012. febr. 7. 23:00
 9/21 anonim válasza:
Nem tarthatnak vissza, szal nyugodtan elsétálhattál volna. A rendőrt ha kihívják, addigra már ott sem vagy.
2012. febr. 7. 23:27
 10/21 anonim ***** válasza:
Bejelented nekik hogy B kategóriás biztonsági okmányt kérnek, viszont nem hatósági személyek, erőszakkal nem tarthatnak vissza, és elsétálsz. Egyébként ha BKV, és tudsz folyékonyan dumálni másfél percig angolul akkor sosem fognak megbüntetni.
2012. febr. 7. 23:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!