A minap már használt jeggyel közlekedtem egy buszon, mire
odajött két ellenőr és leszálítottak a buszról,
persze ők is jöttek velem együtt. Ezután kérdezték,
hogy akkor most fizetek vagy később, meg hogy van -e
nálam személyi vagy esetleg pénz?
Figyelt kérdés
Mondtam nekik, hogy nincs egyik sem, épp hazafelé tartok a suliból jövök. (személyi mondjuk volt nálam, csak nem akartam megmutatni) Erre mondták, hogy jó akkor hívnak rendőrt, de akkor a rendőrnek kiszállási díjat kell fizessek ( ilyen létezik egyáltalán? ) vagy akkor elkísérnek hazáig, és kifizetem nekik. Mondtam nekik, hogy rendben, akkor jöjjenek velem kifizetem otthon. A fentebb említett kérdésemen túl a következő lenne a kérdésem: ha elfutottam volna, esetleg ő megakadályozhatott volna engem abban hogy elmenjek? Vagy ha rendőrt hív, akkor tényleg fizetnem kellett volna neki kiszállási díjat? Csak mert még sosem hallottam ilyesmiről. Továbbá ha rendőr jön, ő mit tesz? Tegyük fel, ha nincs nálam személyi, bevihet az őrsre vagy ilyesmi? Vagy ezért megbüntet? U. I. : ha bemegyek a házba, és nem jövök ki neki fizetni, akkor mit tehetett volna a két kedves ellenőr?
Mi lenne ha jegyet vennél, nem kiskapukat keresnél? Idióta.
2012. febr. 7. 22:37
2/21 anonim válasza:
rossz hiba h kísérjenek haza. az ellenőr nem motozhat meg és nem kérhet tőled személyit se még a rendőr igen. elfuthattál volna ha tehenek akkor nem mentek volna utánad.
vagy kiállsz az igazadért h kik ők h kérnek tőled ezt vagy azt, még a rendőr kijön az is 10-15 perc, addig már messze jársz és nem keresnek. ha rendőrt hívnak annyi hogy akkor is megkapod a bírságot. és ki kell fizetned
2012. febr. 7. 22:37
3/21 anonim válasza:
Az ellenőr elkérheti a személyid de te nem vagy köteles neki felmutatni. A rendőrnek vagy a közteresnek már köteles vagy.
Erővel nem tarthat ott.
2012. febr. 7. 22:41
4/21 anonim válasza:
Azért azt ne felejtsük el, hogy a bliccelőnek is vannak jogai. Pl joga van tudni az intézkedés menetét, ellenőrök hatáskörét. Mondjuk ez, hogy hazakísérnek, meg fizess a rendőrnek egy kicsit tùlzás... Bár ma M.o.-n már lassan minden megtörténhet.
2012. febr. 7. 22:42
5/21 anonim válasza:
hú de meg unták volna a várakozást, és haza mentek volna! ez röhej!nem alkudozhatnak veled , ha ők korrekt emberek akkor ki hívják a rendőröket, de nem tették!
2012. febr. 7. 22:44
6/21 anonim válasza:
Zsebbe kellett nekik a pénz, egyértelmű...
2012. febr. 7. 22:47
7/21 anonim válasza:
De gáz
2012. febr. 7. 22:53
8/21 anonim válasza:
én már olyat is hallottam hogy " oké akkor most szépen felhívjuk anyukádat, és majd ő megmondja hogy hogy hívnak".
amúgy ha rendőrt is hívatnak, neki meg kell mutatni a személyidet, mivel ha nem tudod magad igazolni akkor az 20E ft.
2012. febr. 7. 23:00
9/21 anonim válasza:
Nem tarthatnak vissza, szal nyugodtan elsétálhattál volna. A rendőrt ha kihívják, addigra már ott sem vagy.
2012. febr. 7. 23:27
10/21 anonim válasza:
Bejelented nekik hogy B kategóriás biztonsági okmányt kérnek, viszont nem hatósági személyek, erőszakkal nem tarthatnak vissza, és elsétálsz. Egyébként ha BKV, és tudsz folyékonyan dumálni másfél percig angolul akkor sosem fognak megbüntetni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!