Emberek vajon ez igy van?
Kajak az a legnagyobb bajotok, hogy az öregek is használják a tömegközlekedést reggel? Ők is ugyan olyan utasok, ennyi erővel akkor hely híján le kellene szállítani azokat akik vendégségbe mennek, mert nehogy már reggel ne legyen busz.
Nem az öregek hibája az, hogy nincs hely, hanem a voláné. Szétesnek az olyan buszok, amiket még a második világháborúban is szégyelltek volna, nem hogy most. Több járat kellene, ennyi az egész.
Szóval már iskolásan is beléjük kötöttél? Ha az a busz ment a piacra, akkor mivel menjenek? Milyen sűrűn járt busz az iskolások előtt után? Az alkalmas lett volna nekik? Milyen messze volt az iskola?
Igen, ma a harmadik évezred elején járunk, de még húsz-harminc éve is sok diák naponta 7-8 km-t tett meg gyalog a szülői ház és az iskola között. Ma – itt Pesten, ahol élek – sok gyereket látok, akik 1 megállót mennek busszal úgy, hogy a megállóköz kb. 200 méter. A busz útvonalára érve mennek az iskolához viszonyítva ellentétes irányban a megállóhoz kb. 50 métert, a megállótól az iskola felé 50-60 métert. Szóval több mint a felét gyalog. És azért a 100 méterért préselik fel magukat a tömött buszra, röhögcsélni, tolakodnak, hangosan hallgatnak zenét stb.
Na kedves utolsó!
Konkrétan Vizslási vagyok és a város amit említettem az Salgótarján. A busz amivel reggelente járok iskolába az 6:55-re van a hozzám közeli buszmegállóba, 10 km-es a bérletem szóval ezzel a távolságot megválaszoltam és a válaszodra a kérdés: megy még nekik 7:45-kor, fél9-kor utána 11 majd pedig fél1. Ez egy 60-70-80 éves éves embernek ne mond hogy nem elég választék mert ők szinte"időmilliomosok" mert nincsenek se munkahelyi se iskolaidőhöz kötve. Na meg a másik,igen lehet hogy Volán hibája is hogy ennyien vannak egy buszon, de az eddig egyike jutott eszébe hogy ha elmenne a 7:45-öl ami beér 8:20-ra vagy a fél9-es ami 9-re van bent hogy akkor is csak a 10 órásival tudnak visszajönni.(Mellesleg a piac a buszmegállótól kb 300 méter szóval akármilyen lassan mennek is és általában nem a sok vásárlásra hajtanak hanem 3 szem paradicsom vagy 3-4 tojás,esetleg 2 szem paprika amihez olcsón hozzátudnak jutni és még ezzel a bevásárlással is végeznek fél óra alatt) Az iskolám pedig a (salgótarjáni) Autóbusz-állomástól 1,5 km-re van.
ma 20:40
na hamár így rákérdeztél kisfiú koromban nem kötözködtem, csak amikor nagy gyökér lettem. Az volt a baj, hogy a busz pont a piac bejáratánál tette ki a nyugerreket (debrecen 11-es busz) szóval mondhatni élet-halál harc ment a friss savanyú káposztáért. mikor nagy iskolás gyökér lettem télen- nyáron inkább lesétáltam azt a 30percet az is része volt az edzésemnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!