Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért nem olcsóbb a tömegközle...

Miért nem olcsóbb a tömegközlekedés, mint az autó?

Figyelt kérdés

Most 1 BKV buszjegy majdnem annyiba kerül, mint egy liter benzin, a '80-as években 1 buszjegy árán kb 10 liter benzint lehetett venni.

Ha egyedül megyek vhova akkor átszállások számától függően kb ugyanannyiba kerül, néha BKV olcsóbb, DE családdal egyértelműen az autó az olcsóbb.

Ezt nem beszi észre a VEKE és a városvezetés?

2011. nov. 12. 18:47
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
37%

Mert én állomásfőnök vagyok.

Így ingyen van a jegy.

2011. nov. 12. 18:49
 2/25 anonim ***** válasza:
100%

"Most 1 BKV buszjegy majdnem annyiba kerül, mint egy liter benzin, a '80-as években 1 buszjegy árán kb 10 liter benzint lehetett venni. "

Akkor régen jobban megérte kocsival menni :) Úgy értetted: 10 buszjegy árán lehetett 1l benzint venni?

2011. nov. 12. 18:56
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem akkor 1 l benzin áráért tudott venni 10buszjegyet :)
2011. nov. 12. 18:59
 4/25 anonim ***** válasza:
89%

szánalmas hogy semmi ösztönzés nincsen.

amíg drága a jegy, nincsen elég p+r parkoló, addig egyértelmű h mindenki kocsival megy.

egyszerűen pénz és időpazarlás lenne tömegközlekedni

2011. nov. 12. 19:01
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Most is olcsóbb a tömegközlekedés, csak az autósok jellemzően addig terjednek el agyilag hogy a benzin árával hasonlítsák a jegyet.

Már pár ilyen okosnak felajánlottam, hogy odaadom neki készpénzben előre az egy évnyi tömegközlekedéseim árát teljesáron ő pedig toljon a fenekem alá egy autót ami 0-24-ben fullra tankolva rendelkeésemre áll.

Senki nem vállalta. Vajon miért?

2011. nov. 12. 19:19
 6/25 atilis ***** válasza:
66%

19:19-esnek.

"0-24 rendelkezésemre állva"

Álltam én már szakadó hóban, esőben vonatra várván hajnali 4-kor, ami több órát késett, ugyanez busszal is megtörtént, a sztrájkokról és a hasonló társadalmi támogatású rendezvényükről nem is beszélve, de az ellenőrök minden kis sz*rba belekötnek. Az ember meg nem késhet a munkahelyéről mert páros lábbal rúgják ki, őket nem érdekli, hogy késett a vonat, bent kell lenni és kész.

Ha az ember egész áru jeggyel közlekedik, akkor teljesen mindegy, hogy MÁV, VOLÁN, BKV ugyanott van, mintha kocsival járna, nem éri meg jobban. Persze nem lehet mindenkinek kocsija, csak a Mo-i szolgáltatások a béka segge alatt sincsenek, amikor 2011-ben fűsét nélkül közlekednek a járatok nagy része.

2011. nov. 12. 19:40
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Hadd kérdezzem már meg,hogy 1 emberke Kőbánya-Kispestről Újpest központig saját autóval milyen áron tud engem elvinni?A BKV max 320 ft-ért megteszi kb 30 perc alatt.Ha saját autóval mennék,üzemanyag,biztosítás,különböző adók,ideszámítva az autó kopását is nem hiszem,hogy 320 ft-ból kijön.És akkor még nem is beszéltem arról,hogy ha én vezetek a felelősség is rajtam van a járművezetésből adódóan.

Másrészt 9800 ft egy felnőtt 30 napos bérlet.Én ezzel a bérlettel 30 napig annyit utazhatok BKV járművön,amennyit akarok.Megtehetem,hogy az említett útvonalon 30 napon át naponta 10 alkalommal utazgatok oda-vissza.Az már 300 alkalom.És még mindig csak 9800 ftnál járok.Ti a saját autóitokon ennyi pénzből a budapesti forgalomba hányszor tudnátok megtenni ezt az utat?

Egyébként meg nem a bétlet,és a jegy drága,hanem a fizetés kevés!

2011. nov. 12. 19:51
 8/25 A kérdező kommentje:

IGEN, BOCSI, PONT FORDÍTVA.

1 liter benzin árán (20ft) lehetett venni tíz buszjegyet 2ft/db

2011. nov. 12. 19:51
 9/25 anonim ***** válasza:
80%
Mert ez egy ilyen elbaszott ország.
2011. nov. 12. 20:04
 10/25 A kérdező kommentje:

19:31

Úgy fogalmaztam hogy az átszállások számától függően olcsóbb is lehet a BKV. A példád jogos.

DE ha én családdal átmegyek a városon 2 átszállással az oda-vissza 6 jegy/fő 3 embernek 18 jegy azaz 6480 Ft!!!!

Ez a durva!!

Ennyi pénzért már majdnem taxival mehetnék.

Kocsval fele ennyibe se kerül!!

2011. nov. 12. 20:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!