Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Utazási probléma a vonaton....

Egerecske kérdése:

Utazási probléma a vonaton. Miért van ez így? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Mindig azt látom h pl.: van egy négyes hely, azt abból 3 foglalt,, egy aki ott ül , és plusz az ülésen a csomagok, táskák,szatyrok.Úgy h a másik még csak véletlenül se tudjon leülni. Jó akinek olyan sok csomagja van azt azért megértem, de van h valaki az egyetlen egy szatyrát nem képes az ölébe venni.
2011. márc. 13. 21:54
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
ezek szerint azt kell csinálni h 5-6 méterenként kell h legyenek az ülések ,,,, az ilyenek ne menjenek emberek közé,, gondolom h a suliba is nem külön mindenkitől 10 méterre kapnak egyesek széket,, nem igaz h nem lehet kibírni azt a fél, egy órát
2011. márc. 13. 23:29
 12/27 anonim ***** válasza:

Ha nem érted kérdező, legalább ne okoskodj már. Képzeld, van rajtad kívül olyan ember, akit nagyon zavar ha tömegközelekdési eszközöün egyszerűena pofájába állnak, nyilvánvalóan nem lehet ezt kikerülni, de ettől még baromira zavar. Ha tehetem, buszon, villamsoon mindig egy üléses helyekre ülök le, mert nem viselem el, hogy egy vadidegen liheg a fülembe. Barátok tőlem még a nyakamba is ülhetek a tök üres buszon, az se érdekel, de egy idegen ne másszon az intimszférámba, ha nem muszáj.

A szezont meg rohadtul kevered a fazonnal, az iskola megint más, egy teljesen más környezet.

2011. márc. 13. 23:39
 13/27 anonim ***** válasza:
A suliban nem vadidegenek ülnek körülötted.
2011. márc. 13. 23:42
 14/27 anonim ***** válasza:
De hülyeséget írtál kérdező. A suli az más, ott nem ülnek a nyakamra, taposnak a lábamra és nem is vad idegen emberekről van szó. Én is egyes ülésekre ülök csak le a buszon, villamoson. De nem is azzal van a baj hogy ha leül valaki mondjuk melléd hanem ha valaki (metrón gyakran előfordul) szabályosan rámül, hozzám nyomul, nekem dől. Na azt már nem viselem el, akkor felállok és odébb megyek. A cuccaimat meg gyakran azért rakom az ülésre mert úgy kényelmesebb de ha valaki megkér minden további nélkül lepakolom.
2011. márc. 13. 23:58
 15/27 A kérdező kommentje:
végül is igazad, nem lehet összekeverni a sulit egy ilyen dologgal,, na már ezek után én már meg se fogom merni kérdezni h , le e ülhetek e,,
2011. márc. 14. 00:00
 16/27 anonim ***** válasza:
Ha nem kapsz helyet, és felszólításra sem biztosít neked helyet, akkor a kalauz megbüntetheti, mert egy utas csak egy ülőhely elfoglalására jogosult.
2011. márc. 14. 01:05
 17/27 anonim ***** válasza:
47%

"nem szeretem ha idegenek tolakodnak be az intim szférámba"

Ez hisztéria!!!EGY TÖMEGKÖZLEKEDÉSI ESZKÖZÖN SENKINEK SEMMIFÉLE SZFÉRÁJA NINCS!!ÉS SENKI NEM TOLAKODIK ODA!!

2011. márc. 14. 01:51
 18/27 anonim ***** válasza:

Én is magam mellé szoktam tenni a táskámat, de:

- Ha látom, hogy zsúfolt a vonat, akkor az ölembe veszem

- Vagy ha valaki megkérdezi szabad-e a hely, készségesen átadom.

Ugyan a mai emberekből már kiveszett ez a szokás de 1-2 kedves szó mindig aranyat ér.

Sajnos megfigyeltem, hogy az emberek sokszor úgy gondolják ők a világ közepe, mindenki rájuk figyel, pedig nem így van.

Egy idős, vagy állapodos hölgy sem meri megszólítani az elmélázott, vagy épp máson gondolkodo fiatalt, inkább morog, és sziodja mint a bokrot-- miutá leszállt. Pedig lehet szívesen átadnák a helyüket az emberek, csak épp nem figyeltek, mert az embernek 1000 dolga/gondja van, ami elvonja a figyelmét.

Ez a táskára is igaz. Lehet az állomásról indulva még üres volt a vonat, de utána benépesült. 1 kérdés: elnézést, szabad ez a hely? És már le is lehet ülni.

Aki viszont így sem adja át, az tényleg egy tuskó.

2011. márc. 14. 09:41
 19/27 anonim válasza:
Na,tényleg ha lehet választani,akkor egyedül utazik az ember... de akkor képzeld magad (az egyik válaszoló) annak a helyébe aki le akar ülni. Ha te érsz el épp egy vonatot,és 1-2 hely ha van és 2 és fél órát utazol,suli/munka után,egész nap cipeled az egy bkvról a másikra a cuccaidat,akkor még jó,h te leszel felháborodva,ha nem engedik át a helyed. Héj,az emberek egyenlőek,ne pattogjon senki már,ugyanúgy vettél jegyet mint a másik. Ha meg nem tetszik neki,akkor máskor vegyen az 1. osztályra. ennyi! igazán van nagyobb problémám is,mint,h ki ül mellettem és ki nem. (bár a büdös emberektől mentsen meg az Ég!) XD
2011. márc. 14. 10:52
 20/27 anonim ***** válasza:
01:51-es! Ez nem hisztéria, a tömegközlekedési eszközön sem szűnik meg az intim szférám és nagyon kellemetlenül érzem magam ha valaki bele nyomakodik. Lehet hogy téged nem zavar ha a nyakadba lihegnek, rád ülnek, rád támaszkodnak, de engem rettentően. Ez van.
2011. márc. 14. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!