Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Lehetséges így igénybe venni...

Lehetséges így igénybe venni a diákkedvezményeket? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Az a problémám, hogy még nem töltöttem be a 18. életévemet, az iskolámtól pedig évek óta nem kaptam érvényesítő matricát a diákomra. Na most, van viszont egy papírom, amin rajta van az erre vonatkozó jogszabály, miszerint 18 éves korig a matrica nélküli diákigazolványt is kötelesek elfogadni buszon, vonaton, vagy akármilyen tömegközlekedési eszközön.

Ha ezt a papírt én bemutatom a diákom mellé, tudok venni pl. havi diákbérletet bkvra? (nyáron sűrűn mennék Pestre és jobban járnék ezzel.)

Vagy esélytelen, hogy elfogadják?:S Ha igen, akkor hogy lehetne ezt megoldani? :S

Előre is köszi a válaszokat.

2011. jún. 8. 13:27
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem értem a problémát.

18 éves kor alatt NEM kell érvényesítő matrica, semmilyen egyéb papírra nincs szükséged.

Az egyetlen dolgot hogy a megvásárolt diákbérletre ráírd a diákigazolványod számát!

2011. jún. 8. 13:37
 2/7 anonim ***** válasza:
Az ellenőrök tudják ezt a jogszabályt, épp ezért nem is szokták nézni 18 alatt a matricát. Ha meg mégis szívóznának, akkor egyszerűen megmondod, hogy ez van. Ha nagyon szívózna (erre kb. 0% az esély), akkor leíratod vele a papírra, hogy azért büntetett meg, emrt nem volt matrica a diákodon, és ezzel a papírral beballagsz a bkv-hoz vagy a Volánhoz, elmondod, hogy ez van, és térítsék meg neked.
2011. jún. 8. 13:39
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi.(:

Én is így tudom, hogy nem kell, de ismerőseim közül párat büntettek már érvényességi matrica hiánya miatt vonaton pl.

Ezért kérdeztem meg.(:

2011. jún. 8. 13:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Sajnos itt 2 oldal is hibás. Egyrészt az ellenőrök, akiknek fogalmuk sincs a munkakörükről. Szégyen, inkább nem is kommentálom. Másrészt viszont az utas is, mert neki sincs fogalma arról, hogy milyen kedvezmények hogy járnak neki, és hagyja magát megbüntetni.
2011. jún. 9. 02:30
 5/7 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy 18 éves kor felett valamiféle matrica már kötelező ahhoz, hogy te kedvezményesen tudj utazni. Nálunk suliban (gimiben) a 18. életévüket már betöltötteket behívták az irodába diákigazolvány érvényesítéséhez.
2011. júl. 3. 11:45
 6/7 anonim válasza:

Az előző vagyok.

Én azt ajánlom, hogy menj be a sulidhoz ügyeleti időben és kérd meg, hogy intézzék el ezt neked. Az ügyeleti időpontok pedig szerintem fent vannak a sulid honlapján.

2011. júl. 3. 11:46
 7/7 anonim ***** válasza:
18 éven aluli, teljesen felesleges bemennie az iskolába emiatt.
2011. júl. 3. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!