Lehetséges így igénybe venni a diákkedvezményeket? (Bővebben lent)
Az a problémám, hogy még nem töltöttem be a 18. életévemet, az iskolámtól pedig évek óta nem kaptam érvényesítő matricát a diákomra. Na most, van viszont egy papírom, amin rajta van az erre vonatkozó jogszabály, miszerint 18 éves korig a matrica nélküli diákigazolványt is kötelesek elfogadni buszon, vonaton, vagy akármilyen tömegközlekedési eszközön.
Ha ezt a papírt én bemutatom a diákom mellé, tudok venni pl. havi diákbérletet bkvra? (nyáron sűrűn mennék Pestre és jobban járnék ezzel.)
Vagy esélytelen, hogy elfogadják?:S Ha igen, akkor hogy lehetne ezt megoldani? :S
Előre is köszi a válaszokat.
Nem értem a problémát.
18 éves kor alatt NEM kell érvényesítő matrica, semmilyen egyéb papírra nincs szükséged.
Az egyetlen dolgot hogy a megvásárolt diákbérletre ráírd a diákigazolványod számát!
Köszi.(:
Én is így tudom, hogy nem kell, de ismerőseim közül párat büntettek már érvényességi matrica hiánya miatt vonaton pl.
Ezért kérdeztem meg.(:
Az előző vagyok.
Én azt ajánlom, hogy menj be a sulidhoz ügyeleti időben és kérd meg, hogy intézzék el ezt neked. Az ügyeleti időpontok pedig szerintem fent vannak a sulid honlapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!