Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ilyen vonatok kb. mikor...

Ilyen vonatok kb. mikor lesznek Magyarországon?

jan. 26. 07:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
72%
Svédország az EU 3. legnagyobb országa. 🤡
jan. 26. 10:00
 12/20 A kérdező kommentje:
Olyan nagy országokban is járnak Pendolinók, mint Csehország, Portugália, Szlovákia, Szlovénia. :) [link]
jan. 26. 10:05
 13/20 anonim ***** válasza:
85%

Igen és ezeknek is 200 körül van a csúcssebessége, amit a flirt is tudna.

De ezekben az országokban sem nagyon van olyan pálya, ahol ki tudnák használni.

jan. 26. 10:21
 14/20 anonim ***** válasza:
48%
Soha. Legfeljebb 30-40 évesen használtan venné meg - sőt, inkább bérelné - ezeket a MÁV, de addigra a MÁV összeomlása befejeződik.
jan. 26. 11:21
 15/20 anonim ***** válasza:
92%
"Ilyen vonatok" alatt a kérdező belinkelt egy csomó vonatot, amihez hasonlóak ma is közlekednek itthon.
jan. 26. 14:08
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

"Valószínüleg soha, mert nem lenne semmi elönyye vagy haszna. MO-on olyan rövod szakaszok vannak még nagyobb városok között is, hogy nem lenne ideje felgyorsulni a max. sebességre, jóval elöbb le kellene fékezni a szerelvényt, egyszerüen MO túl kicsi ehhez."

Egyszer próbálnád ki a japán vasutat... A mindenhol megálló Shinkansen-járatnak átlagosan 30 kilométerenként vannak az állomásai, és köztük bizony felküldi az utazósebességig (285 km/h), nem is rövid ideig.

jan. 27. 11:07
 17/20 anonim ***** válasza:

12: Nehogy azt hidd, hogy ez említett országokban csúcssebességű vonatok járnak, másodpercre pontosan. Ez olyan mintha azt mutogatnád, hogy itthon az 1-es fővonalon járnak Railjetek is, tehát az egész országban csak azok mennek (vagy éppen lefotóznál valami kohószökevényt Nyíregyházán).

Felesleges hasonlítgatni. Pl Csehországban egy forgalmasabb vonalon én is szuper vonatokkal találkoztam, aztán meglepődtem, amikor egy másikon (nem is mellékvonal), pedig majd szétestek a kocsik, a pálya is elég ramaty volt. De ugyan így jártam Olaszországban, Ausztriában és Szlovakiában is (az pusztulatabb volt).

jan. 27. 14:11
 18/20 anonim ***** válasza:
16 és mi történik, miután kipróbáltuk a Japán vasutat?
jan. 27. 14:11
 19/20 anonim ***** válasza:
87%
#18 Mondjuk nem fogsz olyat írogatni, hogy minek a vasútra nagyobb sebesség, amikor a következő állomásig úgysem tud felgyorsulni. A 60-as évek járművei valóban nem tudnak, de a kérdés nem azokra vonatkozott.
jan. 27. 15:24
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Én nem is írtam ilyet, csak sajnos mi már nagyobb fejlesztéseket nem fogunk megélni. Engem is bosszant, amikor döcögés van, mert a pálya karbantartása helyett tele tűzdelik lassú jelekkel a vonalat.

Aki azt írta nem tud felgyorsulni, az valószínűleg Albertfalva és Budafok közt ingázik,na ott valóban nem tudna felgyorsulni.

Én örülök egyébként ennek a sok Flirt motorvonatnak is (bár én gyűlölök rajta utazni és tudom, hogy rengeteg helyen nem ilyen típus jár).

Azt látom, ha bele is kezdenek valami felújításba, az marha lassú, nincs megfelelő mennyiségű eszköz, ember.

jan. 27. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!