Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mit tettél volna a helyemben?

Mit tettél volna a helyemben?

Figyelt kérdés

Ma reggel kicsit késében értem oda a buszmegállóhoz. Ahol én felszállok ott nincsen közvilágítás ezért korom sötét van, ezért én a telefonnal szoktam világítani hogy észrevegyen a buszos. De mivel én késtem a busz előbb odaért mint ahogyan én elő tudtam venni a telefont és világítani tudtam volna. Mikor felszáltam a következő párbeszéd játszódott le:

-------------------------------------------------------------------------

-én: jó reggelt (beolvastatom a bérletemet)

-buszos: MIVAN HÜLYEGYEREK! nincsen telefonod amivel tudnál világítani?

-én: elnézést késtem és nem volt időm elővenni

-buszos: JÓLVAN NEM KELL MENTEGETŐZNI!

-én: (nem mondtam semmit felszálltam és leültem)

-buszos motyogva: tököm tele van már az ilyen emberekkel

-------------------------------------------------------------------------

jan. 15. 13:45
 1/9 anonim ***** válasza:
89%

Semmit.

Aznap front lehetett, vagy éjjel nem állt föl neki, mikor meg akarta hágni az asszonyt, vagy az asszony idegesítette fel reggel, vagy a főnöke, vagy alapból ilyen bunkó.

De én egy következetlen, lusta ember vagyok.

Ha te következetesebb vagy, akkor hivatalosan (írásban) tegyél panaszt a közlekedési vállalatnál. Az ilyen sofőr mással, máskor is bunkó. Ha szépen gyűlnek róla a bejelentések, amik a bunkó stílusát kifogásolják, először csak megmondják neki, hogy állítson magán, másodszorra kihagyják mondjuk a prémiumból, ilyen-olyan adható (nem kötelező) juttatásból. Aztán, ha úgy érzik, hogy találnának a helyére különbet, vagy egyszer egy nagykutya rokonához szól így, akkor elköszönnek tőle.

Amúgy nem értem: az utasnak kötelessége lenne világítania a megállóban? Soha nem csináltam ilyet, és nem is érteném, miért kéne. Igen, van telefonom, mélyen a táskámban vagy a zsebemben és út közben szinte sosem veszem elő. Ha jegyet veszek, a pénztárcámat veszem elő, ha bérletet mutatok, akkor az van a kezemben. Mobiltelefon soha.

jan. 15. 13:57
 2/9 anonim ***** válasza:
8%
A fentieken túl el tudom képzelni azt is, hogy zavarta a fény. De ha így van, akkor sem ez a megfelelő hangnem.
jan. 15. 14:08
 3/9 BeefEater ***** válasza:
87%

Tehát a buszsofőrnek az volt a baja, hogy nem világítottál a telefonoddal?

Én írnék egy emailt a buszos cégnek. Ha zavar, hogy kivilágítatlan a buszmegálló, akkor az önkormányzati képviselőnek is.

És mindezek hatására semmi sem fog történni.

jan. 15. 14:42
 4/9 Justinianus ***** válasza:
34%
Mondtam volna, hogy mi van f.kalap, otthon hagytad a szemüvegedet? :)
jan. 15. 20:06
 5/9 anonim ***** válasza:
89%

Bezzeg régen amikor tényleg nagyon nem volt sehol közvilágítás és telefon sem és még a buszok lámpái is kevésbé jól világítottak akkor is meglátták az utast... lehet el kéne mennie a sofőrnek szemészhez. Utána meg cicológushoz. De az is lehet hogy csak ráült a balheréjére reggel és ezért volt zabos.

Nem szabad az ilyen beszólásokat felvenni. Sajnos ő a kiskakas a szemétdombján. Ha beugatsz, majd leközelebb nem vesz fel akkor sem ha lát. Ne aggódj az élet úgyis vissza fogja adni neki a baromságait! :D

Megoldás: vegyél valami fényvisszaverős cuccot. Olyan kézre, lábra való karikát ami a kerékpárosoknak van.

Ilyesmi: [link] ebbe még led is van. Ha nem látja, akkor tényleg inkább kecskét vezessen, ne buszt!

És/vagy vegyél egy kis lámpát amit a táskádra tudsz akasztani és könnyen, gyorsan tudsz vele világítani.

Ha ez valami közterület, akkor kell írni egy közérdekű bejelentést a területileg illetékes önkormányzatnak hogy ugyanmá tegyenek oda egy lámpát. Ma már bárhova lehet napelemes kandellábert tenni, nem kell hozzá hálózatot kihúzni.

jan. 15. 21:32
 6/9 anonim ***** válasza:
43%
Az ilyen bunkó pasiktól azt szoktam kérdezni ilyenkor, hogy "mi van menstruálsz? hisztizel itt, mint egy fürdős kur*va". ezzel barmikor bármelyiket fel lehet még jobban baxni.
jan. 15. 22:06
 7/9 anonim válasza:
75%

Elküldtem volna az anyjába, aki a sarkon szedi fel a kuncsaftokat, nehogy már a záróvonal lépje át a bmw-t. Elmagyaráztam volna, hogy hol a helye.

Megértelek, mert váratlanul nehezebb megfelelően válaszolni. Legközelebb készülj fel az ilyen primitív, balkáni helyzetre, de én írnék egy panaszlevelet, mert nem hiszem, hogy te voltál az első, utolsó elszenvedő.

jan. 16. 01:43
 8/9 anonim ***** válasza:
12%
Úristen, ne csináljátok már, ti komolyan bedőltök ennek a kamusztorinak?! 🤣
jan. 16. 16:19
 9/9 anonim ***** válasza:

Nagyon is lehet, hogy nem kamusztori. Az utóbbi időben a szolgáltatók, akinek az lenne a dolguk, hogy szolgáltassanak, alattvalónak nézik azt, akinek a pénzéből élnek. Ez már majdnem általános.

A webáruházak ügyintézői is úgy kommunikálnak a megrendelőkkel, mintha ők lennének minden tudás birtokosai, a vevő pedig hülyegyerek lenne.

Fejétől büdösödik a hal. A kormányt is mi tartjuk, mégis alattvalónak néz bennünket.

jan. 28. 06:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!