Mit tettél volna a helyemben?
Ma reggel kicsit késében értem oda a buszmegállóhoz. Ahol én felszállok ott nincsen közvilágítás ezért korom sötét van, ezért én a telefonnal szoktam világítani hogy észrevegyen a buszos. De mivel én késtem a busz előbb odaért mint ahogyan én elő tudtam venni a telefont és világítani tudtam volna. Mikor felszáltam a következő párbeszéd játszódott le:
-------------------------------------------------------------------------
-én: jó reggelt (beolvastatom a bérletemet)
-buszos: MIVAN HÜLYEGYEREK! nincsen telefonod amivel tudnál világítani?
-én: elnézést késtem és nem volt időm elővenni
-buszos: JÓLVAN NEM KELL MENTEGETŐZNI!
-én: (nem mondtam semmit felszálltam és leültem)
-buszos motyogva: tököm tele van már az ilyen emberekkel
-------------------------------------------------------------------------
Semmit.
Aznap front lehetett, vagy éjjel nem állt föl neki, mikor meg akarta hágni az asszonyt, vagy az asszony idegesítette fel reggel, vagy a főnöke, vagy alapból ilyen bunkó.
De én egy következetlen, lusta ember vagyok.
Ha te következetesebb vagy, akkor hivatalosan (írásban) tegyél panaszt a közlekedési vállalatnál. Az ilyen sofőr mással, máskor is bunkó. Ha szépen gyűlnek róla a bejelentések, amik a bunkó stílusát kifogásolják, először csak megmondják neki, hogy állítson magán, másodszorra kihagyják mondjuk a prémiumból, ilyen-olyan adható (nem kötelező) juttatásból. Aztán, ha úgy érzik, hogy találnának a helyére különbet, vagy egyszer egy nagykutya rokonához szól így, akkor elköszönnek tőle.
Amúgy nem értem: az utasnak kötelessége lenne világítania a megállóban? Soha nem csináltam ilyet, és nem is érteném, miért kéne. Igen, van telefonom, mélyen a táskámban vagy a zsebemben és út közben szinte sosem veszem elő. Ha jegyet veszek, a pénztárcámat veszem elő, ha bérletet mutatok, akkor az van a kezemben. Mobiltelefon soha.
Tehát a buszsofőrnek az volt a baja, hogy nem világítottál a telefonoddal?
Én írnék egy emailt a buszos cégnek. Ha zavar, hogy kivilágítatlan a buszmegálló, akkor az önkormányzati képviselőnek is.
És mindezek hatására semmi sem fog történni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!