Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A közúti vagy kötöttpályás...

A közúti vagy kötöttpályás járműveket szereted jobban, és miért?

Figyelt kérdés
jan. 4. 09:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya. A kötöttpályás jellemzően gyorsabb, kényelmesebb, de ha baj van leáll az egész. A közúti lassú, főleg városban, de a távolsági se megy 100-nál többel. De ha baj van ki tudja kerülni.
jan. 4. 12:03
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Általánosságban csak az autókat szeretem, de azért azt meg kell hagyni, hogy a belvárosban villamossal kikerülni a dugókat egy megváltás néha.
jan. 4. 12:24
 3/14 anonim ***** válasza:
74%

Autó - vonat/metró/villamos - busz kb. ez a sorrend.

Buszból nem mindegy, hogy egy csendes kis vidéki járat pá emberrel, vagy tömött 7-es busz.

Vonatnál is nagy a szórás a balkáni állapottól az emeletes vonatig meg viszonylag kényelmes IC-ig.

Metró, villamos egyértelmű előny, ha csak és kizárólag azok vonalán kell mozognod.

Autó meg egyértelműen a legjobb, mert szabadon és közvetlenül eljutsz vele bárhová. Nagyjából csak Budapest belvárosa ahol jobb átülni tömegközlekedésre.

A dugókkal és parkolással szoktak érvelni, de a valóság az, hogy legtöbb esetben, leszámítva a metrót/villamost még így is gyorsabb és kényelmesebb eljutni valahova.

jan. 4. 13:34
 4/14 eddiboy ***** válasza:
100%
Én ár-érték-idő összefüggésében döntök. Van autóm, de gyakran inkább tömegközlekedem. Főleg vonat a kedvencem (lehet sört inni közben, vécére menni, felállni, sétálni), Budapesten pedig metró, villamos főleg. Ott nem is érdemes autóval menni, mert csak áll az ember a dugóban. Inkább lerakom a kocsit egy P+R-ben, és tömegközlekedem.
jan. 4. 13:46
 5/14 anonim ***** válasza:
80%
Közúti, mert a MÁV kötöttpályás.
jan. 4. 17:25
 6/14 anonim ***** válasza:
Nekem a kötöttpályás stabilabbnak, megbízhatóbbnak tűnik és jóval kényelmesebb is. A városban a metró és a nagykörúti villamos szerintem teljesen jó. Buszozni nem szeretek. Eleve ritkán közösségiközlekedésezem.
jan. 8. 08:28
 7/14 anonim ***** válasza:
Én a kötöttpályást, mert abból még nem kiabáltak ki ok nélkül, hogy b-zeráns analfabéta biciklis. Az autósoknak sokszor túl nagy az egójuk. Azt hiszik, mindent ők fizetnek, a többiek meg ingyen használják az utat. Aztán összetehetnék a kezüket, ha annyi lenne a bruttójuk, mint nekem az szja-m. És a rohadó, füstöt okádó lyukas kipufogójú dízeleket utálom a legjobban. Más olyat nem vesz, csak az aki lopni tudja valahogy a gázolajat a cégtől, vagy leírja az adójából, mert van mondjuk traktorja is. Én meg tudok élni abból, amit tanultam, nincs szükségem ügyeskedésre. Utálom azokat, akik nem tudnak, és engem néznek ny0m0réknak!.
jan. 8. 15:59
 8/14 anonim ***** válasza:
Én meg a Vénusszal menő dízel cégeskocsikat rühellem. A rendőröknek nincs orruk? Ugyanolyan adócsalók, mint a zug pálinkafőzők, vagy otthon dohányt termesztők. Leégett a bilincsgyár talán, hogy nem kattognak a csuklókon?
jan. 8. 16:04
 9/14 anonim ***** válasza:
Az a magánember, aki adócsalózik, ő maga nemcsak hogy rendesen be is fizet minden adót, hanem örömmel is teszi? Vagy csak hipokrita?
jan. 8. 16:09
 10/14 anonim ***** válasza:
53%
Én a magán taxisokat utálom. Ha nagyritkán kell, csak olyannal megyek, amelyiknek az applikációban adhatok feedbacket. Általában ki is érdemlik az 5 csillagot. Egyszer kelletlenkedett egy sofőr, mikor apukám tolószékét is vittük, pedig direkt maxit kértem. Kérjen felárat, vagy menjen az óra, amíg kitakarítja a sarat, de ne szélsőjobboskodjon velünk! 46 évet ledolgozott, mielőtt rokkant lett. Meg is mondtam neki, ha az egészsége engedné, motorral menne, és magának nem lenne fuvarja!
jan. 8. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!