Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Lejárt a diákigazolványom, de...

Lejárt a diákigazolványom, de betletem még van, mennyire buntetnek meg buszon?

Figyelt kérdés
Most októberben lejárt a diákigazolványom és még nem kaptam meg az újat. Ha berletem van, de régi igazolvánnyal járok akkor megbuntetnek es ha igen, mennyire?
nov. 2. 23:39
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Hivatalosan büntethetnek, azt sajnos nem tudom hogy mennyire, de biztos valahol fent van az ár. Esetleg intézményednek nem tudsz szólni hogy kellene új diákigazolvány a bérlet véget? Titkárságon elvileg tudnak olyan papírt is adni amivel igazolja az iskola, hogy oda jársz érdemes azzal probálkozni.
nov. 3. 00:09
 2/8 anonim ***** válasza:
94%
Az iskola tud adni ilyenkor igazolást, azzal használhatod a bérletet. Egyébként megbüntetnek.
nov. 3. 00:38
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

25000 a pótdíj.

Ha jársz még suliba, akkor kérj érvényesítő matricát. Ideiglenes diákigazolványt akkor adnak ha még nincs kártyád. Ha már nem jár, de te még használod a bérletet, akkor nincs lehetőség mérséklésre. A pótdíj árából meg bőven kijön a teljesárú bérlet...

nov. 3. 07:21
 4/8 A kérdező kommentje:
Egyetemen vagyok, ez estben a tanulmányi osztályra kell bemennem?
nov. 3. 14:21
 5/8 anonim ***** válasza:

🤦

Bocs, de ilyenkor mindig úgy megdöbbenek, hogy egyetemisták ennyit nem tudnak elintézni.

Fogalmam sincs, egyetemen hogy hívják azt, ami középiskolában a titkárság volt, de biztos van ott is olyan, aki a papírmunkát intézi, mikor valaki felvételt nyer.

nov. 3. 16:10
 6/8 A kérdező kommentje:
És ha bemegyek, mit kell mondani?
nov. 4. 02:16
 7/8 anonim ***** válasza:

Elvileg így érvénytelen, más kérdés, hogy gyakran nem kérik magát az igazolványt, még vonaton sem.

Amúgy:

A TO-n kell kérni jogviszony igazolást.

A matrica járt le vagy a diák? Az sem mindegy.

A matricát is a TO-n szokták osztogatni ha jól emlékszem.

Ha az igazolvány járt le, az újat kormányablakban kell kérni, már ha nem voltál még: [link]

nov. 4. 10:17
 8/8 anonim ***** válasza:
Melyik egyetemre jársz? Valahol a TO foglalkozik vele, de pl. az ELTE esetében a Quaestura irodába kell menni.
nov. 4. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!