Diákigazolvány matricám ma lejárt, de nov. 17-ig érvényes az országbérletem. Használhatom vagy kell vennem felnőtt teljes árú bérletet?
Figyelt kérdés
tegnap 09:56
2/5 anonim válasza:
Mivel a diákigazolványod már nem érvényes, a diákbérlettel nem utazhatsz, amíg nincs matricád, vagy az igazolványt helyettesítő hatályos igazolás az aktív státuszodról. Nekem is úgy jött ki a lépés, hogy lejárt a diákom és nem is lesz már többé, de országbérletet november 15-ig vettem legutóbb (meg is szolgálta az árát), ment is ma reggel a kukába.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi és a felnőtt bérletnél az igazolásszámhoz a diák számát vagy a személyi igazolvány számot írjam?
tegnap 14:25
4/5 anonim válasza:
Nyilván a személyit/jogsit/útlevelet és azt hiszem vásárláskor meg is kell adni, hogy milyen iratot tervezel használni - BKK automatán legalábbis meg kell adni. A diákod nem személyes azonosításra alkalmas okmány (bár pl. egyetemi vizsgákon az újféle NEK-eset elfogadják személyi helyett), és még ha járna rá matrica, akkor is van rajta egy évszám, hogy mikortól kuka.
Amúgy ma még nem felejtettél el enni, ugye? Csak mert elég életképtelennek tűnsz.
5/5 A kérdező kommentje:
#4 Köszi ez kedves tőled.
tegnap 14:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!