Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Magyarorszag, vagy Románia...

Magyarorszag, vagy Románia vasútja van rosszabb állapotban?

Figyelt kérdés

aug. 20. 14:53
 1/5 anonim ***** válasza:
86%
Romániában minden rosszabb, még a vonat is. Ha valaki Magyarországot putrinak hiszi, az még nem volt Romániában.
aug. 20. 15:13
 2/5 anonim ***** válasza:
92%
Ha szigorúan a műszaki állapotot tekintjük, az romániában rosszabb, de Magyarországon egyéb okok (leginkább a munkaerőhiány és a nevetséges bérek) miatt összeomlóban van a vasúti személyszállítás.
aug. 20. 15:29
 3/5 anonim ***** válasza:
89%
egyetértek az előzővel, a MÁV a szakad szélén táncol, főleg mióta Lázár van. Romániában van valamennyi szándék legalább a fejlődésre, de annyival mögötte van a magyar állapotoknak, hogy ha minden a mostani allapotokban maradna, akkor is évtizedekig tartana mire egyáltalán utólérnék a magyar vasút szintjét. A CFR tavaly közel 20 év után szerzett be először új járműveket, ráadásul vannak, ahol olyan járműveket üzemeltetnek, melyek még Ceausescu idejében is elavultak voltak már. És akkor még a siralmas pályaállapotokról nem is beszéltem
aug. 20. 18:34
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Romániában rosszabbak az állapotok
aug. 21. 18:19
 5/5 anonim ***** válasza:
71%

Ott még jóval rosszabb... Örülnünk kellene hogy a MÁV "még" nincs azon a szinten ahol a CFR, és hogy nem a román vasút van itt. Aki nem járt Romániában az nem tudja, jó én se voltam de tudom hogy jóval rosszabb. Grafitizett vonatok is velük vannak még, A MÁV már legalább graffiti mentes vonatokat tesz forgalomba, bár láttam 1 graffitis vonatot z50-essel, szerencsétlen 33-as kiss össze van graffitizve. A CFR-nél sajnos ez minden napi, még a mozdony belsejük is ronda, graffitis, koszos. Jó, a MÁV a vasútállomások 1-2%-a is mocskos, pl: Baja. A MÁV vonatain manapság takarítanak végállomásnál, és a mosdók is higiéniukabbak. Bár Lázas Jani miatt a MÁV a csőd feloszlás szélén áll, mozdonyvezető hiány is hozzátesz, ami a CFR-el ellentét mert az nincs a csődön, csak sokkal szegényebb vasúttársaság.

Remélem jól fogalmaztam kérdésed

aug. 25. 06:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!