Miért hiszik azt egyesek, hogy ha beállítják Magyarországot sokkal rosszabb helynek,mint amilyen valójában,az majd segít a kormányváltásban?
Sokan csinálják ezt,hogy kiválogatják azokat a statisztikákat,amiből Magyarországot a legrosszabbnak lehet kihozni, és már olyan szinten eltúlzott módon állítják be a világ legrosszabb helyének az országot,hogy az már kontraproduktív,mert akik nem is élnek olyan jól,ők se fogják elhinni,hogy ennyire szar lenne a helyzet.
Én csak azt nem értem,hogy ettől hogy lesz kormányváltás? Miért gondolja valaki,hogy az segít,ha lehúzzuk az országot a sárga földig?
Én szeretném ha lenne kormányváltás,de azt látom,hogy ez a mindenszarizmus ez nem működik,sőt inkább csak még inkább megerősíti a kormánypártot.
Az ilyen típusú eltúlzott kijelentésekre,mindegy hogy van e valóságalapja vagy sem, leginkább egy erős dac a válaszreakció.
Én még nem találkoztam olyan negatív érveléssel,ami működött volna.
Miért nem pozitív oldalról fogják ezt meg,miért nem amellett érvelnek,hogy ez egy tök jó ország,és még mennyi mindent ki lehetne hozni belőle. Az emberek többsége aki utálja a kormányt, az országot magát nem utálja, és egyáltalán nem örül a negatív megjegyzéseknek az országgal kapcsolatban. Ezért ennél rosszabb érvelés nem létezik,mint az ország fikázása. Eleve nem értem,miért kell mindig a kormányt összekeverni az országgal? A kormányt le kell váltani. De attól nem lesz leváltva,hogy a világ legrosszabb helyének állítjuk be az országot. Számomra ellenzékiként nagyon ellenszenves,hogy sokan már kb. az ország ellen drukkolnak és szinte élvezettel hordják le a sárga földig vélt vagy valós statisztikákra hivatkozva. Ha ez bennem ellenszenvet vált ki,akkor hogy fog meggyőzni fideszes szavazókat?
Csak kérdezem?
És a legérdekesebb,hogy pont azok mondják,hogy mennyire szar,akik tök jól élnek,van saját ingatlanjuk,jó helyekre járnak,utazgatnak stb.
A fidesz szavazók meg pont a legszegényebb réteg. Szóval elég szürreális,ahogy a gazdagabb emberek rinyálnak,hogy mennyire szar minden, miközben a szegények meg imádják a kormányt,amely valóban csak ront a helyzetükön. De érdekes mód sokan,köztük én is akármennyire is szar a rendszer ettől függetlenül jólétben tudok élni, és igaz,h lehúznak ahol tudnak,de attól még látom,hogy összességében ez nem egy reménytelen ország. Egy értelmesebb kormány sokkal többet ki tudna hozni belőle.
1. Legroszabb EÜ az EU-ban. Talán Bulgáriában rosszabb, de lehet már nem.
2. Legmagasabb adók nálunk vannak.
3. Legkorruptabb ország vagyunk az EU-ban.
4. Legszegényebb ország EU-ban (fizetés és költés tendencia alapján)
5. Legrosszabb oktatási színvonal.
Ezek tények és a legfontosobbak. Tehát ezek alapján kérdező ne állítsuk azt hogy rossz hely Magyaroszág?
Igen,ez mind abszolút igaz, viszont az a fajta leereszkedő hozzáállás,h megpróbálják egyesek bemagyarázni másoknak, hogy rosszabbul élnek,mint ami a valóság, az biztos nem segít egy jobb irányba való lépés felé.
Ha mások is ilyen objektíven írnák le,akkor lehet hamarabb megértenék a fideszesek is. Én ezeket túlzásokat nem értem,hogy miért kell oda hazudni Magyarországot egy olyan rossz szintre,ahol azért valójában bőven nincsen.
Ennek így semmi értelme nincs, ezek így önmagukban csak üres lózungok, önmagában senkit nem fog meggyőzni,ha nincs érdemben alátámasztva. Egy csomó országban sokkal szegényebbek az emberek, eleve szint lehetetlen normálisan mérni a szegénységet. Ez a költési tendencia önmagában nagyon torz képet kap,csak ez alapján legszegényebbnek nevezni egy országot borzalmasan félrevisz, és abszolút az ellenkező hatást fogja elérni ez az érvelés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!