Miért hasonlítják sokan Magyar Pétert Márki-Zay Péterhez?
Fideszesek pl ilysneket írnak, hogy anno MZP is sok százalékkal vezetett a Fidesz előtt, majd láttuk mi lett.
Szerintetek tényleg ugyanaz a helyzet most mint 4 éve? Szerintem sokkal nagyobb most a társadalmi megmozdulás az egész országban.

Szerintem csak néhány fideszes, aki nem követi annyira a politikát az lát hasonlóságot.
Teljesen más a két ember. Magyar Pétert pedig inkább támadják ellenzéki oldalról (DK, Mi hazánk stb), mint beállnának mögé ahogy MZP-nél történt.

Kérdező, látom fostok, mert MP pártja november eleje óta stabilan fölöttetek áll.
És fölöttetek fog állni a választás napján is, úgy vigyázz!
Tanácsolom, hogy már most hagyd el a süllyedő Fidesz-hajót és kezdj el valami politikamentes helyen dolgozni. És új helyeden soha senkinek ne beszélj arról, hogy Rogánék fizetett ügynöke voltál.

Azért nem ugyanaz a helyzet, mert Magyar Péterre többen figyelnek, többen hallgatják őt élőben, többen követik a közösségi oldalait, és inkább onnan tájékozódnak. Ezért sokkal nehezebben tudják ráfogni, hogy nem azt mondta, amit mondott, hanem azt amit ők a szájába adnak. És persze tanult is elődje hibáiból, tudja, hogy mire kell nagyon vigyáznia. Néha még túl óvatos is. Emellett valóban nagyon jó beszélőkéje is van.
Arról nem beszélve, hogy a nép is sokat tanult a saját hibáiból. Pl. hogy nem szabad mindent készpénznek vennie, amit a médiában lát, hall. Még akkor sem, ha az a médium ellenzékinek, vagy függetlennek tünteti föl önmagát.
Sajnos még ezzel együtt is előfordulhat, hogy a Fidesz a hatalmas propagandagépezetével ellene fogja fordítani az embereket, és akkor még ott vannak azok a pártok, akiknek fontosabbak a saját pártérdekeik, mint a Fidesz leváltása. Valóban, néha még én is unszimpatikusnak érzem kissé Magyar túlzott "óellenzékezését". Főleg, hogy egy kalap alá vesz mindenkit, aki nem fideszes volt még 2024 februárjáig.

4 vagyok.
Most sem követem annyira, de mégis sok különbséget látok a két politikus között. Hasonlóságot pedig nem nagyon, azon kívül hogy kormányváltást akarnak. De kormányváltást több millióan akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!