Az egy egységből álló Flirt motorvonatnál a szakaszhatáron miért húzzák le az áramszedőt? Miért nem elég csak a főmegszakítót ki, majd visszakapcsolni? Hiszen csak egy áramszedő érintkezik a felsővezetékkel.
"A kérdésben mi is szerepel?"
Mondd, te teljesen hülye vagy? Az utasítást idéztem be, ha nem tűnt volna fel.
"Ha áthúz az ív, akkor áram alá kerül a szakasz."
Ami nem rövidzárlat! És az a szakasz azért van ott hogy feszültség alá kerüljön.
"Mondd, te teljesen hülye vagy?"
Olyan utasítást idézrél aminek a kérdéshez semmi köze!!!!!
Köszönöm a válaszokat, azért ne vesszetek össze.
A 8-as válaszában:
"Egy vonatban közlekedő villamos mozdonyok közül csak a menetirány szerinti
utolsó haladhat át feleresztett áramszedővel a fázishatár alatt."
Ezt én úgy értelmezem, hogy ha 1 áramszedő érintkezik a felsővezetékkel, akkor azt nem kell leereszteni a fázishatáron. Ekkor az árammentes szakasz egy pillanatra feszültség alá kerülhet az áramszedőnek köszönhetően?
Viszont, ahogyan a kérdésben is írtam, a cseheknél láttam, hogy az 1 áramszedőt is leeresztik a fázishatárnál. Ez csak túlbiztosítás lehet?
Igen előfordul, hogy a fázishatár valamilyen oknál fogva csak leeresztett áramszedővel járható (pl szakasz-szigetelős fh. ahol a szán rész olyan típusú).
A csatolt Flirt az fh gombbal a csatolt (2-3) egységeken automatikusan leengedni a szedőt, biztonsági okból. Az első áramszedővel érzékeli, hogy mikor érkezik meg a primer fesz. elindítja a bekapcsolást és elkezdi számolni a következő egység részére a visszakapcsolási helyet. Ha a két egység megáll a fázis alatt és az egyik már tud vontatni, akkor képes kihúzni a másikat.
"Igen előfordul, hogy a fázishatár valamilyen oknál fogva csak leeresztett áramszedővel járható (pl szakasz-szigetelős fh. ahol a szán rész olyan típusú)."
Tudsz erre konkrét helyszínt mondani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!