Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha a MÁV nem idő alapon...

Ha a MÁV nem idő alapon működne, akkor sikeresebb lehetne?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy a vonatok nem menetrendhez lennének kötve olyan értelemben, hogy fix időpontokban érkeznének az állomásokhoz, hanem úgy közlekednének, mint a metrók is, hogy pl. óránként vagy 2 óránként érkezik a vonat reggel x órától este y óráig.

2024. ápr. 15. 23:54
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem az ütemes menetrendre gondol a kérdező"

Tulajdonképpen most is ahol lehet ott ütemes menetrendet alakítottak ki. Nyilván mindenhol nem lehet, mert valamihez igazítani kell az adott járatot, össze kell fésülni a rendszert.

2024. ápr. 16. 17:50
 22/31 anonim ***** válasza:
80%

A kérdező továbbra is feltalálta a spanyolviaszt.

Hiszen a menetrendben általában van valamennyi szabad mozgási lehetőség ahol egy szakaszon összeszedett késést le lehet dolgozni.

Másrészt nyilván a vonat nem jókedvében késik, mégis honnan a bánatból teleportálsz oda egy komplett szerelvényt? Eleve a vasúti üzem nem így működik, eléggé be van osztva a pálya, ki mikor honnan hová mehet, nem az van, hogy gondolunk egyet és bedobunk +1 vonatot.

Most is léteznek mentesítő járatok, amik nyilván nem a szomszéd faluból fognak odateleportálni.

2024. ápr. 16. 17:58
 23/31 anonim ***** válasza:
24%
Röviden, tömören a vasúti szolgáltatásnak meg eleve a tömegközlekedésnek egyetlen nagy fegyvere lehetne: a pontosság. Ha pontos és kiszámítható lenne, akkor sokkal többen választanák azt. A világ jobbik felén ezt tudják tartani.
2024. ápr. 16. 18:01
 24/31 anonim ***** válasza:
88%

"Ha valakinek nem lenne világos, akkor a megállókkal leírva a késéses közlekedés így nézne ki:

(1) 08:00 [1-es vonat]

(2) 09:00 [1-es vonat]

(3.a) 10:00 [2-es vonat indítása az állomásra, mert egészkor kellene vonatnak érkeznie, de látják, hogy az 1-es nem fog beérni]

(3.b) 10:20 [1-es vonat]

(4.a) 11:00 [2-es vonat]

(4.b) 11:20 [1-es vonat]

(5.a) 12:00 [2-es vonat]

(5.b) 12:20 [1-es vonat]"

Tehát ott kell lennie az állomáson egy vonatnak a 2., a 3. és a 4. állomáson is, mert mi van, ha késik a vonat. Egy helyett egyből négy vonat kell, amiből három talán el sem indul, de ha elindul, akkor pályakapacitást vesz el, további késéseket generálva.

2024. ápr. 16. 18:07
 25/31 anonim ***** válasza:
83%

#23:

"A világ jobbik felén ezt tudják tartani."

Na ha te azt hiszed, hogy van olyan ország, ahol soha nem késik semmi, akkor álomvilágban élsz.

2024. ápr. 16. 19:57
 26/31 anonim ***** válasza:
12%
#25 Nem élek álomvilágban (te bunkó) és idézd légyszíves hol írtam, hogy soha nem késik semmi. Egyszerűen tény, hogy sok helyen nem ez az általános késés ami nálunk.
2024. ápr. 16. 20:08
 27/31 anonim ***** válasza:
90%
Ez nem az a csávó aki gumikereket akart a vonatokra hogy rövidebb úton megálljanak?
2024. ápr. 16. 20:16
 28/31 anonim ***** válasza:
59%
#27 Szerintem ez az aki fékernyőt akart az autókra, meg oldalra világító fényszórókat.
2024. ápr. 16. 20:25
 29/31 anonim ***** válasza:
69%

Pont ugyanúgy vannak késések és balesetek máshol is, mint nálunk. Több országban jártam, mindig volt valami. Nyugidtan eloszthtjátok kettővel, amit a bloggerek, vloggerek mondanak, hogy külföldön a kerítés is kolbászból van. Az ismerőseitek pedig nem fogják bevallani úgysem, hogy az sem álomvilág.

Azok is szidják a tömegközlekedést, akik még vonatra sem szálltak életükben (sőt, talán azoknak nagyobb a szájuk).

Ingáztam évekig én is, nem is kis távot, sajnos suliból soha nem késtem el. Manapság 5 perc késésről vezércikket képesek írni. Sajnálom is az ilyen megkeseredett embereket.

2024. ápr. 16. 20:30
 30/31 anonim válasza:
A pénz- és emberhiány...
2024. máj. 3. 13:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!