Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Megszüntette a MÁV az 50%-os...

Megszüntette a MÁV az 50%-os jegyárat a levelezős diákoknak?

Figyelt kérdés
98-as születésű vagyok; 2023 októberében betöltöttem a 25-öt. Olvastam, hogy "március 1-től új időszámítás a közösségi közlekedésben". De ez nekem azt jelenti, hogy nem tudok már levelezős diákként 50%-os jegyet venni az Egyetem és a lakóhelyem között? Most próbáltam volna, de nem engedi a MÁV app...

2024. márc. 1. 18:26
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
0%

Ha hetente egyszer kell bejárni, akkor 10 50%-os jeggyel kell számolni, ez a 220 km-es jegy megközelíti (18500 forint), afölött már mindenképpen megéri - ha valakinek egyébként is kell vármegyebérlet vagy Budapest-bérlet, akkor már 120 km körül van a határ (a rövidebb februárban hosszabb utaknál térül meg az országbérlet, de február elején talán még nincs oktatás).

Ha hetente kétszer kell bejárni, akkor 20 50%-os jeggyel kell számolni, ez csak az egyetrejárás miatt vett országbérlet esetében 120 km-nél, egyéb esetben már 50-60 km-nél megéri az országbérlet. (Azért számolok 10 és 20 jeggyel, mert a 30 napos bérlet öt hétvégét fed le - a köztes napokra nem kell bérlet, ha csak az egyetemrejárás miatt használja az ember).

Valószínűleg ez lesz a válasz a petícióra (már ha egyáltalán lesz válasz), de azt is figyelembe kell venni, hogy a 25 év feletti levelezős hallgatók száma azért nem túl magas, a kis számú kivétel kedvéért bonyolítani azon a kedvezményrendszeren, amin éppen most egyszerűsítettek, nem hiszem, hogy szeretnének.

2024. márc. 14. 12:09
 32/38 A kérdező kommentje:

30-as:

Azért van csak 150 aláírás, mert kb. sehol nincs hirdetve meg tolva ez az egész, de ne zavarjon!

“Akik levelezőre járnak azoknak van állása, van miből fizetni az utakat.” —> 14-25 év között diákigazolvány NÉLKÜL 50%-os kedvezménnyel lehet utazni, ennyi erővel miért is? Akinek nincs diákja, már dolgozik, ergo “van miből fizetni az utakat” csak, hogy téged idézzelek…

A munkáltatóm nem fizeti ki az útjaimat, pedig normális a munkáltatóm. Na, ilyenkor mi van akkor?

Miután megvan az áhított végzettség NEM BIZTOS, hogy magasabb lesz a fizetés, abszolút munkáltatófüggő! Plusz komolyan költsek mégtöbbet az utazásra mint eddig, úgy, hogy az Egyetem sincs ingyen?

A kilométer kapcsán meg csak annyi, hogy én fizethetek kétszer annyit, mint eddig! Úgyhogy nem kell a hülye duma, hogy többet adunk kevesebbért. Én ugyanannyit kapok többért…

2024. márc. 15. 23:20
 33/38 A kérdező kommentje:

31-es: segítek, hogy ne kelljen ennyit számolgatnod: eddig megvolt 1500 forintból az oda-vissza út nekem. Innentől kezdve ez 2x ennyibe kerül. Annyiszor meg nem kell bejárnom, hogy megérje az országbérlet, mivel havi szinten nem megyek be annyit + az országbérlet csak Pesten jó a helyi tömegközlekedésre

De persze, a levelezősnek van pénze, b@szki, azért tanulok még, hogy lehessen pénzem, ha lenne már pénzem, akkor nem tanulnék, nem kezdtem volna bele plusz képzésbe

De a lényeg, hogy mindenféle jöttment utazhat ingyen, meg jó százalékú kedvezményekkel, de a levelezősöktől el kellett venni ezt az amúgy is sovány kedvezményt, ami volt.

2024. márc. 15. 23:31
 34/38 anonim ***** válasza:
0%

Látom szalad a számláló, már alig férnek el a számok a képernyőn!

Most már bevallhatod, hogy a 252-ból 250x te töltötted ki.

2024. ápr. 8. 21:17
 35/38 anonim ***** válasza:
Kérdező, ráadásul legtőbb helyen péntek-szombat az oktatás, egy Mo24 jegy nem is elég...
2024. ápr. 9. 05:51
 36/38 A kérdező kommentje:
34-es látom nehéz felfognod, hogy kb. sehol nincs hirdetve az aláírás. Dehát ez van, ha apu és anyu testvérek.
2024. ápr. 9. 10:07
 37/38 anonim ***** válasza:
#31 : Miért ne lenne levelezős hallgató 25 felett? Ha bárki munka mellett akarna tanulni, akkor annak a levelező az egyetlen lehetősége. Úgy 22-23 éves koráig inkább nappalin tanul az ember.
szept. 12. 13:30
 38/38 anonim ***** válasza:
#30 : Ez a levelező hány év múlva fog így megtérülni? Amíg tanulsz nyilván kevesebb órában dolgozol így kisebb lesz a fizetésed. Emellett fizeted a tandíjat és még országbérletet is veszel. Így utána hirtelen nagyon meg kell nőnie a fizetésnek!
szept. 12. 13:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!