Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Megszüntette a MÁV az 50%-os...

Megszüntette a MÁV az 50%-os jegyárat a levelezős diákoknak?

Figyelt kérdés
98-as születésű vagyok; 2023 októberében betöltöttem a 25-öt. Olvastam, hogy "március 1-től új időszámítás a közösségi közlekedésben". De ez nekem azt jelenti, hogy nem tudok már levelezős diákként 50%-os jegyet venni az Egyetem és a lakóhelyem között? Most próbáltam volna, de nem engedi a MÁV app...

2024. márc. 1. 18:26
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
21%

"Jellemzően azok tanulnak levelezőn, akik teljes állásban dolgoznak"

Tehát van fizetésük, ki tudják fizetni. Vagy adott esetben a cégetek fizeti.

Gondolom amikor Mari néni dolgozott, ti meg az ő adójából jártatok nagy kedvezménnyel a vonattal, akkor nem járt a pofátok.

Ez a közteherviselés elve. Szánalmas, hogy főiskolára jártok és még ezt sem értitek meg.

2024. márc. 1. 22:11
 12/38 anonim ***** válasza:
75%

11, elmehetsz.

Tehát ha van fizetésem, húzzanak le rólam még többet, hogy másnak ingyen lehessen?

46 vagyok. Amikor végeztem, pont bevezették a tandíjat államin is (oké, havi 2000, de az is pénz volt akkor). Bokros alatt szültem, nem volt gyedem, hanem két és fél év gyes, ami kb annyit ért, mint most a 26e. A gyerekem alapítványi szarokba kényszerítik (csakazértis az ELTE-re ment, ahogy most én is). Engem kb a kutya nem támogatott sose.

A nyugdíjas is kap nyugdíjat, vegye meg a jegyet, nem? Sőt, ha dolgozik is mellette, csak szja levonásával teheti, többet keres, mint estleg én. Akkor miért is utazik ingyen?

A háromgyerekes család zsebre vág havi 99e családi kedvezményt. Nem futja belőle vonatra?

Levelezőn semmi más nem járt, mint a lakóhely és a suli között jegyre 50%. Bérlet nem, se helyi, se helyközi, se máv. Rohadt nagy kiadás lehetett, hogy ezt kellett eltüntetni.

2024. márc. 1. 22:19
 13/38 anonim ***** válasza:
100%
elvették egy egy-és kétgyerekes családok kedvezményét, hogy a nagycsaládos 90% helyett ingyen utazzon.
2024. márc. 1. 22:23
 14/38 anonim ***** válasza:
34%

Minden ilyen változásnál vannak akik rosszabbul járnak. Persze ilyenkor megy a kajabálás mert magyarok vagyunk, ergo dögöljön meg a másik lova is.

Majd egy másik életben talán lesz annyi eszetek hogy nem a viktort választjátok meg megint.

2024. márc. 1. 23:27
 15/38 A kérdező kommentje:
10-es: sajnos nem jó a Vármegye24, mert át kell utaznom a saját megyémből egy másik megyébe (Pest vármegyébe).
2024. márc. 1. 23:57
 16/38 A kérdező kommentje:
11-es: itt egy valaki szánalmas csak és az te vagy! A levelezős diák is DIÁK, ahogy a nappalis, meg az esti tagozatos is. Továbbá az Egyetem szerinted ingyen van?
2024. márc. 2. 00:01
 17/38 A kérdező kommentje:
12-es, tökéletesen kifejtetted!
2024. márc. 2. 00:03
 18/38 A kérdező kommentje:

14-es: eddig sem a levelezősöknek kedveztek, ahogy ezt a 12-es is kifejtette. A probléma itt, hogy nem hogy javult ez az állapot, hanem még sokkal rosszabbá vált, úgyhogy nem kell ez a népbutítás, hogy: “Többet adunk kevesebbért.”

Ezt a hülye viktoros dumát meg hanyagold, mert sose szavaztam rá + nem is fogok.

2024. márc. 2. 00:08
 19/38 anonim ***** válasza:
48%

Ez a 25 év mindig vízválasztó volt. Mondjuk engem az lep meg, hogy az esti meg a levelező külön van kezelve.

De amúgy pl. félárva/árva definíciójában is ott van a 25 év. Amikor szociális pályázatokat bíráltunk egyetemen, ha az egy háztartásban élő estis/levelezős betöltötte a 25. életévét, több papírt kértünk el arról, hogy mennyi a háztartás jövedelme. Most már nem fogok konkrét törvényszámokat fejből mondani, de ha nem nappalis vagy, a 25. év betöltése kb. mindenhol számít (meg nappalisként is, pl. múzeumokba sokszor a diákkedvezmény is csak 26 éves korig jár).

2024. márc. 2. 02:17
 20/38 anonim ***** válasza:
0%

#12 Mondjuk ha Bokros alatt szültél, akkor pont neked nem lenne okod panaszra. Az volt a legjobb időszak szülni. Bár ha most vagy 46, akkor jó fiatalon szültél.

A többi általánosítás meg kb. annyit nem ér, hogy reagáljon rá az ember, gondolom nem találkoztál még nyugdíjassal. Ez esetben őszinte részvétem, én is ilyen keserű lennék, ha 18 évesen szültem volna és már nem élnének a szüleim.

2024. márc. 2. 02:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!